Connect with us

Eveniment

Radu Oprea (PSD): Listarea companiilor strategice – o foarte mare greşeală; în timp de criză nu vinzi

Publicat



Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, consideră că listarea la bursă a companiilor strategice al statului român este o „foarte mare greşeală”, el explicând că pe timp de criză nu vinzi întrucât preţul pe care îl poţi lua pe acţiune este foarte mic.

„Ceea ce ne-a spus premierul Cîţu, cea ce a spus Ludovic Orban, că vor să vândă, să listeze la bursă companiile profitabile, companiile strategice ale statului român – şi vorbim aici despre Hidroelectrica, vorbim despre Aeroporturi Bucureşti, vorbim despre CEC Bank – (…) este o foarte mare greşeală pentru că (…) în timp de criză nu vinzi. Atunci când este criză economică, când pieţele sunt dereglementate, când pieţele sunt în criză, şi vedem ce se întâmplă cu toate bursele mari, nu vinzi, nu listezi, pentru că valoarea, preţul pe care ai putea să îl iei pe acţiune este foarte mic”, a explicat Oprea, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

În context, Oprea consideră că actuala coaliţie de guvernare vrea să „spolieze” poporul român de profitul acestor companii.

„Singurul lucru pe care îl vedem cu certitudine este că actuala coaliţie de dreapta doreşte să spolieze poporul român, pe români de profitul pe care companiile strategice – şi vă aduc aminte că în 2019 aceste companii au avut un profit de aproape 4 miliarde de lei – aceşti bani ajung în buget şi aceşti bani sunt folos întotdeauna prin redistribuire pentru diverse programe, inclusiv pentru cele de sănătate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

El a dat exemplul unor state europene, dar şi al SUA care îşi protejează companiile naţionale.

„Cred că dacă Guvernul ar urmări cu atenţie ce se întâmplă în lume ar vedea poziţiile Germaniei, Franţei (…) care îşi protejează companiile naţionale şi au venit cu reglementări astfel încât statul să poată interveni şi să achiziţioneze acţiunile pentru salvarea companiilor strategice în timp de criză economic. Dacă ar vedea discursul preşedintelui SUA de la Pittsburg referitor la planul de 2 trilioane de dolari pentru salvarea şi relansarea economiei ar constata că aceasta este tendinţa, aceea a unui stat puternic care intervine şi care îşi susţine cetăţenii atunci când sunt loviţi de criză în venituri. Noi suntem în contratimp, anacronici cu această guvernare de dreapta (…) şi singurul rezultat va fi o sărăcire şi mai mare a populaţiei din România”, a conchis Radu Oprea. AGERPRES/(AS- autor: Anamaria Constantin, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Se fac angajări la pompieri. Opt posturi scoase la concurs de către ISU Cluj

Publicat

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj a scos la concurs nu mai puțin de 8 posturi pentru încadrare din sursă externă. Informații despre aceste posturi au fost deja publicate pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un deținut al Penitenciarului Aiud care a făcut prăpăd în celulă, trimis în judecată. A distrus până și gresia și faianța

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud care a făcut prăpăd în celulă, a fost trimis în judecată. Faptele acestuia s-au întins pe parcursul unui an. 

La un moment dat, fiind atât de nervos a distrus până și gresia și faianța din baia penitenciarului. În data de 29 martie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Deținutul va fi judecat pentru șase fapte de distrugere.

A distrus până și gresia și faianța

Faptele pentru care acesta va ajunge în fața magistraților sunt descrise mai jos.

  •  La data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum se sărbătorea 1 Mai Muncitoresc la Alba Iulia în comunism. De la parade și ode pentru Ceaușescu, la mici și bere cu prietenii

Publicat

Cum se sărbătorea 1 Mai Muncitoresc la Alba Iulia în comunism. Ziua de 1 mai a devenit un prilej bun pentru un grătar asezonat cu bere rece din belșug. Însă, în trecut, în comunism, ziua de 1 Mai era dedicată paradelor. Paradelor și odelor către conducătorul suprem, Nicolae Ceaușescu. 

Până la mici și bere toată lumea trebuia să ia parte la activitățile dedicate partidului și conducătorului. 

În toate orașele scenariul era același, iar Alba Iulia nu făcea excepție. Însă ca totul să fie perfect, muncitorii de la fabrici din Alba Iulia precum…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

RECOMANDĂRILE ANPC pentru perioada 1 Mai – Sărbătorile de Paști

Publicat

ANPC are câteva recomandări pentru populație, având în vedere că se apropie sărbătorile pascale și crește consumul de carne de miel, ouă, cozonaci și băuturi alcoolice.

„Pregătirile pentru ziua de 1 Mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe