Connect with us

Eveniment

Raed Arafat anunţă crearea a trei noi baze pentru intervenţie montană

Published

on



Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că trei noi baze pentru intervenţie montană vor fi create ca urmare a achiziţionării, prin proiectul „Viziune 2020”, a şase elicoptere uşoare, dintre care jumătate au fost recepţionate joi.

„Rolul lor va fi, în principal, de creare a trei baze noi pentru intervenţie montană – (…) una în zona Caransebeş, Caraş, una în zona Braşov, Sibiu şi una în zona Suceava”, a precizat Arafat, la evenimentul de recepţionare a celor trei elicoptere.

În cadrul programului „Viziune 2020” vor fi achiziţionate şi elicoptere medii/grele pentru înlocuirea celor care „nu mai fac faţă” din cauza vechimii, licitaţia fiind într-un stadiu avansat, a adăugat el.

„Mai este o componentă, cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene am adăugat-o recent, achiziţia a două avioane de transport pacienţi, fiecare cu capacitatea de transport a trei pacienţi, unde licitaţia va începe acum”, a menţionat şeful DSU.

Potrivit acestuia, programul „Viziune 2020” are şi o componentă terestră în desfăşurare. „IGSU se dotează cu echipamente şi cu tot ce trebuie pentru diferite tipuri de intervenţie, am văzut echipamentele de intervenţie pentru căutare-salvare în caz de cutremur, am văzut maşinile care au sosit, autoscările, absolut tot ce a intrat în dotarea inspectoratului, dar acum continuăm şi poate cea mai importantă licitaţie care este în curs este cea pentru 500 de maşini de pompieri, pe care sper să reuşim să le achiziţionam cât mai rapid”, a explicat Raed Arafat.

El a adăugat că mai este în curs o licitaţie pentru o navă multirol pentru Marea Neagră şi trei nave pentru zona fluvială şi Delta Dunării.

Prezentă la eveniment, Laurence Auer, ambasadorul Franţei la Bucureşti, a afirmat că elicopterele uşoare Airbus achiziţionate sunt de ultimă generaţie, iar cooperarea România – Franţa în domeniul protecţiei civile şi al salvării este importantă.

La rândul său, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a spus că prin acest proiect se va consolida capacitatea României de a interveni în caz de urgenţă, în special cea de salvare aeriană.

Secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marius Mihai Vasiliu a menţionat că, în afară de „Viziune 2020”, mai sunt şi alte proiecte finanţate din fonduri europene.

„Tot în cadrul acestei axe pentru intervenţia de urgenţă mai avem în derulare alte trei proiecte în valoare totală de circa 100 de milioane de euro şi un proiect în evaluare de circa 30 de milioane, este vorba despre air ambulances. În parteneriatul cu IGSU, pe Programul Operaţional Infrastructură Mare, mai avem în evaluare alte opt proiecte pe zona de răspuns la COVID de circa 120 de milioane de euro”, a informat secretarul de stat. AGERPRES/(A – autor: Iulia Carciog, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ALBA: Campania Let’s Do It, Romania! Când are loc, cum te poți înscrie în campanie și unde te poți întâlni cu voluntarii

Published

on

”Let’s Do It, Romania!” organizează cea de-a XI-a ediție a Zilei de Curățenie Națională care va avea loc anul acesta pe 21 septembrie (sâmbătă). Evenimentul are loc și în județul Alba. 

Punctul de întâlnire pentru voluntarii din Alba Iulia va fi Căminul Studențesc Numărul 5, situat pe Strada Pinului, Nr. 45, Alba Iulia, de la ora 9:00. Acolo vor fi așteptați de coordonatorii evenimentului.

Înscrierile sunt deschise în continuare. Oricine vrea să se implice în această campanie o poate face Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

VIDEO. Protest al NEVĂZĂTORILOR, cu bastoane, în capitală. Au rămas fără indexări ale pensiei

Published

on

Zeci de nevăzători clujeni au participat joi la un protest în capitală.

Peste 1.000 de oameni cu deficiențe de vedere au fost în stradă, nemulțumiți de noua Lege a pensiilor, care îi lasă fără indexările…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Ziua Recoltei la Aiud. Produse locale și ritmuri muzicale. Cine va cânta în cadrul evenimentului. PROGRAM

Published

on

Primăria Municipiului Aiud organizează Ziua Recoltei, eveniment la care vor participa producători locali din oraș și din împrejurimi.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, în data de 21 septembrie 2024, de la ora 08:00. 

Locația evnimentului este Piața Agroalimentară „Dr. Constantin Hagea”(Strada Iuliu Maniu, nr. 25).

Pe lângă varietatea mare de produse, vizitatorii se vor putea bucura și de un program artistic, susținut de Alexandru Bărăștean, Roxana Bărăștean, Cătălina Bichiu, Ioana Maier, Marius…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Deficitul bugetar a ajuns la 6,94% din PIB, cu aproape 30% mai mare decât cel prognozat

Published

on

Deficitul bugetului general consolidat reprezintă 6,94% din PIB, în creştere cu 1,94 puncte procentuale faţă de programul iniţial. 

Este un procent cu aproape 30% mai mare decât cel prognozat la începutul anului.

Informația este cuprinsă în nota de fundamentare a care însoţeşte proiectul de Ordonanţă de Urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2024, publicată de Ministerul Finanţelor, potrivit Agerpres.

„Veniturile bugetului general consolidat se majorează, per sold, cu suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement