Connect with us

Alba

Raed Arafat: Se pot vaccina și cei care nu sunt în faza a doua. Care este condiția. Programări, de azi de la ora 15.00

Published

on



A doua fază din campania națională de vaccinare începe luni în toată țara. Se pot programa, de astăzi, după ora 15.00, persoanele de peste 65 de ani, bolnavii cronici și angajații din mai multe domenii, considerate esențiale.

Șeful DSU, Raed Arafat, spune că în această fază se pot vaccina și alte persoane, în afara celor din categoriile menționate. Însă doar dacă rămân doze de vaccin nefolosite.

Vezi și A doua etapă de vaccinare anti-COVID începe azi. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza și cum se pot programa

”Intenția de la comitet (n.r. – Comitetul de coordonare a vaccinării) este să nu se piardă nici o doză. Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești.

Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă.

Asta s-a folosit și în alte țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”, a declarat vineri Raed Arafat pentru DigiFM.

România va primi seringi noi pentru a folosi dintr-un flacon șase doze de vaccin anti COVID produs de Pfizer/Biontech, potrivit sursei citate.

Vezi și FOTO VIDEO: Cum…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE-VIDEO: Parada portului popular – Ambasadorii Unirii, la Alba Iulia

Published

on

La Alba Iulia are loc sâmbătă dimineața un eveniment de suflet, cu prilejul sărbătorii Zilei Naționale a României: Parada portului popular – Ambasadorii Unirii. 

Parada reunește elevi din ansambluri folclorice ale palatelor copiilor din zonele istorice ale României.

Zeci de participanți, îmbrăcați în costume tradiționale reprezentantive pentru fiecare zonă etnografică, participă de la ora 09:30 la o paradă a portului popular, pe traseul Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan – Sala Unirii.

Continue Reading

Alba

1 Decembrie 2024 la Alba Iulia. GHID pentru cei care sărbătoresc Ziua Națională. PROGRAM, transport, localuri, obiective turistice

Published

on

1 Decembrie 2024 la Alba Iulia – Ziua Națională: Alba Iulia sărbătorește alături de toată țara 106 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Programul oficial cuprinde parada militară, spectacole, concerte, focuri de artificii. Autoritățile au stabilit măsuri organizatorice pentru desfășurarea în siguranță a sărbătorii.

Peste 100.000 de români au venit la Alba Iulia, acum 106 ani, la Marea Adunare Naţională. Atunci, mulţimile au intrat fie pe la Poarta I a Cetăţii, urmând traseul celorlate porţi, fie prin partea de vest a fortificaţiei, pe atunci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Crucea Roșie Alba participă la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Published

on

Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.

Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.

Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții

Published

on

Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.

Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.

Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading