Connect with us

Alba

Rafila: Avem în față încă 10 zile dificile. Săptămâna viitoare vom avea peste 50.000 de cazuri. În martie vom reveni la normal

Published

on



Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, marți, că avem în față 10 zile dificile în privința pandemiei de SARS-CoV-2, dar sistemul medical este pregătit, deși are limite. În același timp ministrul Sănătății crede câ până în martie vom reveni la normal.

„Avem încă în față încă circa 10 zile dificile. (…) Orice sistem are niște limite, cel românesc, poate cu atât mai mult, pentru că el nu este uniform distribuit în toată țara.

Sunt situații diferite de la județ la județ, dar atât cât am putut să ne pregătim, ne-am pregătit și cu resurse terapeutice, și cu alocarea unui procent de 20 % din paturile de spital și, lucrul care cred că este tot foarte, foarte important este că acordăm o foarte mare atenție tuturor pacienților.

Nu mai facem acea greșeală o consider majoră în care, practic, oamenii cu alte patologii au avut interzis în spitale”, a spus ministrul Sănătății, la TVR 1.

Întrebat dacă vom ajunge la 70.000 de cazuri zilnice, Rafila a spus că nu crede în acest lucru, însă este convins că vor fi zile, săptămâna viitoare, în care vor fi peste 50.000 de cazuri noi zilnice.

„Personal nu cred că vom ajunge la 70.000 de cazuri înregistrate…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

De ce să nu lași încărcătoarele în priză, atunci când nu sunt utilizate

Published

on

De ce să nu lași încărcătoarele în priză, atunci când nu sunt utilizate. Principalul element care trebuie luat în calcul este cel care ține de siguranță. Este o mare diferență între încărcătoarele omologate, de calitate, și cele foarte ieftine, fără măsuri de siguranță, care pot provoca accidente grave.. 

Lăsarea încărcătoarelor în priză poate prezenta riscuri de siguranță, cum ar fi supraîncălzirea, care în cazuri extreme poate duce la incendii.

În plus, unele încărcătoare de calitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă, depusă a doua oară după decizia CCR. NU poate candida

Published

on

Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, depusă a doua oară după decizia CCR. 

Decizia a fost luată duminică seară, după ce aceasta își depusese din nou candidatura, sâmbătă noapte.

Reamintim că Șoșoacă a fost respinsă de CCR, ceea ce a declanșat un adevărat scandal în România.

Mai mulți politicieni i-au luat apărarea acesteia, sau mai degrabă s-au pronunțat împotriva interdicțiilor privind candidatura cuiva la președinție.

Și ea a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Calea Partizanilor, traseu memorial tematic în Apuseni, în amintirea luptătorilor anticomuniști

Published

on

Calea Partizanilor, traseu memorial tematic în Apuseni, în memoria luptătorilor anticomuniști. Inaugurarea a avut loc sâmbătă, 5 octombrie 2024. 

Calea Partizanilor din Apuseni este un omagiu adus luptei anticomuniste din această regiune, scrie Cluj24.

Despre atrocitățile comise de Securitate și lupta partizanilor din Munții Apuseni puteți citi AICI.

În cadrul evenimentului de inaugurare, a avut loc o drumeție de dificultate medie, desfășurată între orele 10 – 13, la care au participat zeci de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Foto: Irina Loghin a cântat la Sebeș, în fața a 1.000 de seniori care au participat la Ziua Vârstnicului, organizată de primărie

Published

on

Foto: Irina Loghin a cântat la Sebeș, în fața a 1.000 de seniori care au participat la Ziua Vârstnicului, organizat de primărie, au transmis reprezentanții Centrului Cultural ”Lucian Blaga” din Sebeș. 

Pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, municipalitatea din Sebeș a organizat, în data de 1 octombrie 2024, un eveniment de socializare la care au participat 960 de seniori din Sebeș.

Programul cultural-artistic pregătit de Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș a inclus o mică…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement