Connect with us

Cluj

Rafila, despre mersul pandemiei. Încurajăm testarea

Published

on



Testarea împotriva COVID este în continuare „încurajată” de către ministrul Sănătății. Rafila recomandă „cu foarte multă seriozitate” folosirea măștilor, mai ales în spațiile închise, și distanțarea.

Alexandru Rafila a menționat, miercuri, după ședința de Guvern, cele peste 4.000 de cazuri noi COVID înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care o treime în București, apoi în Cluj-Napoca și Timișioara.

„Se respectă ceea ce s-a întâmplat și în perioadele anterioare, orașele cele mai mari dau cele mai mari cifre în ceea ce privește numărul de cazuri noi. Această creștere care se înregistrează în aceste zile o monitorizăm cu atenție”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătății a păstrat toate „instrumentele” în ceea ce privește diagnosticul, evaluarea, tratamentul acestor pacienți: „există aceeași capacitate operațională, centrele de evaluare ambulatorii. Încurajăm, de asemenea, testarea ca măsură de control al acestei pandemii în țara noastră”.

Rafila a precizat că trendul este general în Europa, nu se înregistrează doar în România.

„Recomandăm cu foarte multă seriozitate păstrarea măsurilor de protecție individuală legate de utilizarea măștii, mai ales în mijloacele de transport, în spațiile închise, și distanțarea, acolo unde este posibil, evitarea aglomerației”, a adăugat ministrul.

Rafila a adăugat că vaccinarea poate fi făcută în continuare la medicul de familie: „facem trecerea de la sistemul cu centre de vaccinare către medicii de familie. Acest proces va mai dura un anumit intervalul de timp. Există încă centre de vaccinare la nivelul unităților sanitare, iar ulterior încercăm să includem această vaccinare în programul obișnuit de imunizare din țara noastră”. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

LIVE VIDEO. Boc anunță ofertele depuse pentru lotul 2 al centurii metropolitane. Care sunt firmele

Published

on

Primarul Emil Boc a anunțat că au fost depuse oferte la noua licitație pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a Clujului, după ce prima a fost anulată în luna aprilie. Valoarea estimată a contractului este de 4,1…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Cod GALBEN de ploi în Cluj, de vineri până sâmbătă

Published

on

O avertizare Cod galben de ploi intră în vigoare vineri la ora 23.00 și este valabilă până sâmbătă la ora 15.00. Aceasta vizează județele Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin. În…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Ce uită clujenii în mijloacele de transport în comun? Bani, laptopuri, ghiozdane și…copii

Published

on

Autobuzele, troleibuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca sunt locuri în care călătorii grăbiți sau neatenți își uită diverse bunuri, recuperate ulterior după ce au tras o spaimă bună.


Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Produs contaminat cu bacterii, retras de pe rafturile Auchan. Clienții sunt avertizați să nu îl consume

Published

on

Un produs contaminat cu bacterii este rechemat de Auchan România. Clienții care l-au achiziționat sunt avertizați să nu îl consume și să îl returneze.

Auchan Romania anunță rechemarea produsului „Pouce Pate…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement