Connect with us

Eveniment

Raliul Red Bull Romaniacs, criticat pentru că are loc în municipiul Sibiu

Publicat



sursa foto: Facebook / Diana Mureșan

Consilierul local USR, Diana Mureșan, a criticat sâmbătă Raliul Red Bull Romaniacs, susținând că motocicliștii „distrug malurile râului Cibin” în timpul traseului prin Sibiu.

În urmă cu câteva zile, primarul Astrid Fodor a anunţat că analizează posibilitatea interzicerii sporturilor cu motor din centrul Sibiului.

„E incredibil! Pe lângă că de ani de zile asistăm la distrugerea potecilor de drumeţie din judeţ, acum constatăm că s-a trecut la distrugerea malului Cibinului.

E nevoie de o dezbatere serioasă în legătură cu desfăşurarea acestui concurs şi promovării sportului cu motor în natură fără nici un fel de reglementare pusă în practică”, a scris consiliera Diana Mureşan, pe pagina ei de Facebook.

Unul dintre organizatorii Red Bull Romaniacs, Andy Fazekas, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că după ce se va termina concursul va discuta cu reprezentanţii Primăriei despre modul în care această competiţie internaţională să aibă loc în Sibiu.

„După ce se termină concursul vom discuta despre acest subiect. Întreaga lume este cu ochii pe noi, concursul e urmărit peste tot, asta contează.

Nu avem timp acum, dar după ce se termină vom avea vreme să discutăm despre asta”, a spus Andy Fazekas.

Raliul Red Bull Romaniacs, criticat pentru că are loc în municipiul Sibiu. Ce susține primarul municipiului Sibiu

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a precizat joi, în şedinţa Consiliului Local, că se lucrează la o analiză cum să se modifice regulamentul de organizare a concursurilor cu sporturi cu motor.

„Lucrăm la o analiză despre cum să modificăm regulamentul. Şi nu doar acest concurs, de exemplu şi Raliul Sibiului: nu cred că îşi găseşte locul în Piaţa Mare, toate acele maşini care ambalează motoarele”, a spus Fodor.

Red Bull Romaniacs continuă sâmbătă cu urcări pe Dealul Guşteriţei, aflat la marginea municipiului Sibiu.

Raliul începe în fiecare an cu un prolog care are loc în centrul istoric al municipiului Sibiu, pe bulevardul Corneliu Coposu, chiar lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.

Zgomotul produs de motoare în timpul Prologului Red Bull Romaniacs este auzit de bolnavii de la Cardiologie şi de femeile internate, care urmează să nască la Maternitatea sibiană.

Raliul Red Bull Romaniacs, criticat pentru că are loc în municipiul Sibiu. Red Bull Romaniacs se organizează la Sibiu de 20 de ani

Pe de altă parte, Red Bull Romaniacs are un proiect caritabil, „Enduro pentru România”, în care strânge bani pe care i-a donat pentru ajutorarea copiilor prematuri internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dar şi pentru sprijinirea bolnavilor de cancer.

Red Bull Romaniacs se organizează la Sibiu de 20 de ani şi atrage motociclişti din toată lumea care se întrec nu doar în oraş, dar mai ales în pădurile din Munţii Carpaţi.

Numele Red Bull Romaniacs se leagă în special de Martin Freinademetz, fost campion mondial la snowbord, pasionat de hard enduro.

Cel care a câştigat de şapte ori Red Bull Romaniacs de la Sibiu, britanicul Graham Jarvis, a declarat de fiecare dată că duritatea acestui raliu din România îl atrage cel mai mult.

Raliul Red Bull Romaniacs „este cel mai lung şi mai dur raliu de enduro din lume”, iar în acest an la Sibiu se întrec concurenţi din 55 de ţări, potrivit organizatorilor. Agerpres

sursa foto: Facebook / Diana Mureșan


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

EXPLOZIE într-o garsonieră din Gherla, urmată de incendiu. Locatarii din bloc au fost EVACUAȚI

Publicat

O explozie urmată de un incendiu a avut loc în urmă cu puțin timp într-o garsonieră din Gherla.

Nu sunt informații până acum că ar fi vorba de victime, potrivit ISU Cluj. O femeie a făcut atac de panică și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Un șofer de Alba a plonjat cu autocamionul în râul Olt. Accident lângă barajul de la Călimănești

Publicat

FOTO: Un șofer de Alba a plonjat cu autocamionul în râul Olt, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea. 

Polițiștii rutieri au intervenit pe Drumul Național 7 CC, la un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit că pe Drumul Național 7 CC, în localitatea Călimănești, din cauze care urmează să fie stabilite în urma cercetărilor, conducătorul unui autotren, un bărbat de 54 de ani, din județul Alba, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare părăsind partea carosabilă.

Autocamionul a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Florin Piersic, externat de la Spitalul Militar Cluj-Napoca

Publicat

Actorul Florin Piersic a fost externat, marți, de la Spitalul Militar Cluj-Napoca unde a fost internat în urmă cu 2 săptămâni pentru o intervenție la un genunchi.

Surse medicale au declarat pentru Cluj24 că…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

9 mai: Premiul Naţional pentru Poezie ”Lucian Blaga” Opera Omnia, ediția a VIII-a, în Lancrăm. Programul evenimentului

Publicat

Premiul Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia se va decerna, joi, 9 mai, începând cu ora 11.00, la Casa Memorială ”Lucian Blaga” din Lancrăm. Evenimentul se află la a opta ediție.

Este organizat de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga„ Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș și Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Începând cu anul 2017, din inițiativa Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba-Hunedoara a fost instituit un premiu național pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe