Eveniment
Raluca Turcan caută la Sibiu motivele „numărului încă mic al intențiilor de vaccinare și al celui de vaccinări” Covid 19 în instituțiile din subordine
Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale s-a aflat sâmbătă a Sibiu, unde alături de prefectul Mircea Crețu și șeful DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea au analizat cum decurge vaccinarea în instituțiile din subordinea sa.
Vaccinarea este cea mai bună șansă de întoarcere la normalitate, în același timp probabil cel mai important instrument de reducere a răspândirii COVID-19, de scădere a riscului de îmbolnăvire și de limitare a supraîncărcării unităților sanitare. Ministrul Muncii și Protecției Cociale, Raluca Turcan a transmis pe Facebook că aesta este mesajul care trebuie să ajungă la fiecare cetățean și la comunicarea căruia așteaptă să participe toți românii de bună credință.
„Astăzi, la Sibiu, am făcut împreună cu prefectul Mircea Crețu și cu directorul DSP, col. Daniel Chelcea, o analiză cu privire la vaccinarea în instituțiile aflate în subordonarea sau coordonarea Ministerului Muncii – unități de ocrotire și asistență. Necesitatea promovării insistente a vaccinării este una dintre concluzii.
E adevărat, există și unele justificări pentru numărul încă mic al intențiilor de vaccinare și al celui de vaccinări înregistrate dinspre instituțiile amintite (o parte au fost focare, deci au trecut prin boală; nu toate organizațiile dispun de semnătură electronică etc.), însă sunt și motive care au la bază lipsa de informații.
La Sibiu vaccinarea se desfășoară în ritm și condiții bune – astăzi dimineața numărul total de persoane vaccinate era de aproximativ 3000. Îmi doresc ca aceeași situație să o înregistrăm și la nivelul instituțiilor de ocrotire și asistență și de aceea fac apel la toți cei care pot da un bun exemplu (cadre medicale, alte tipuri de personal) să se vaccineze și să transmită mai departe mesajul lor de încredere.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor
La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.
Același lucru se…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR
O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR.
Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie
Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.
Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro