Connect with us

Alba

Rata șomajului în Alba a ajuns la 3,15%, în ușoară scădere. Peste 5000 de persoane fără loc de muncă, în evidențele AJOFM

Publicat



Rata şomajului în județul Alba a fost de 3,15%, la finalul lunii iunie, cu 0,14 pp mai mică decât cea din luna anterioară, potrivit datelor Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii iunie, 5.315 persoane, a scăzut cu 228 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor, 1.871 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.444 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii iunie se prezintă astfel: 1.872 şomeri provin din mediul urban şi 3.443 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40-49 de ani (27,30%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 50-55 de ani (20,16%), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (6,17%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii iunie 2021:

sub 25 ani: 399

între 25-29 ani: 328

între 30-39 ani: 1049

între 40-49 ani: 1451

între 50-55 ani: 1072

peste 55 ani: 1016

După nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba 3.784 (71,19%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 1221 (22,97%) din totalul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vremea în Transilvania și în țară până în 12 mai. Prognoza meteo PE REGIUNI

Publicat

Vremea în Transilvania și în țară până în 12 mai. Prognoza meteo PE REGIUNI: Odată cu primele zile ale lunii mai vremea intră într-un proces de răcire. Vremea se schimbă radical, temperaturile scad și revin ploile.

Potrivit meteorologilor ANM, urmează o perioadă cu temperaturi în scădere, mai ales după datra de 1 mai. Apoi, spre sfârșitul perioadei de prognoză se încălzește din nou, până la temperaturi medii de 20 – 25 de grade Celsius. Sunt prognozate și multe precipitații, începând cu data de 1 mai.

Cum va fi vremea de 1 Mai și de Paște în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Accident la Alba Iulia, în apropiere de sens giratoriu. Trei mașini avariate, după ce s-au lovit pe aceeași direcție de mers

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut luni după-amiaza la Alba Iulia, în zona sensului giratoriu din intersecția bd. Încoronării – Octavian Goga – Take Ionescu.

Trei mașini au intrat în coliziune, pe același sens.

Două dintre acestea sunt grav avariate.

Unul dintre autoturisme este din rețeaua Bolt, lovit în partea din spate. Altul este cu semn de începător, mașina având avarie în partea din față.

Din primele date, nu sunt persoane rănite.

În zonă, se lucrează la carosabil.

Circulația a fost îngreunată temporar, în zona…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bacalaureat 2024. Înscrieri la examen, din 3 iunie. Model CERERE de înscriere și echivalare probe lingvistice și digitale

Publicat

Bacalaureat 2024. Ministerul Educației a pus la dispoziție modelul cererii de înscriere la examenul de Bacalaureat. De asemenea, sunt disponibile cererile de recunoaștere/echivalare a probelor ligvistice și digitale.

Înscrierile la Bacalaureat se fac în perioada 3-7 iunie. În intervalul 17-27 iunie se desfășoară probele de competențe, iar în 1-5 iulie vor fi probele scrise.

Primele rezultate vor fi cunoscute în 8 iulie.

Vezi BACALAUREAT 2024: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a XII-a, publicate de minister. Variante pentru pregătirea la examen

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Forțe noi la ISU Alba. Trei absolvenți ai Școlii de subofițeri de pompieri s-au alăturat echipei de salvatori

Publicat

Forțe noi la ISU Alba. Trei absolvenți ai Școlii de subofițeri de pompieri și protecție civilă s-au alăturat echipei de salvatori din județ. Aceștia și-au început activitatea la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba.

”Începând de astăzi, colectivul pompierilor militari al ISU Alba s-a mărit cu tei noi colegi, proaspăt absolvenți ai școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești.

Suntem mândri ca au ales să facă parte din colectivul nostru și îi asigurăm de tot sprijinul pentru o adaptare cât mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe