Connect with us

Alba

Rata șomajului în ALBA. Câte persoane nu au loc de muncă. Cei mai mulți șomeri au vârste între 40 și 49 de ani

Published

on



Rata șomajului în județul Alba a ajuns, la finalul lunii noiembrie 2020, la 3,82%, cu 0.03 pp mai mare decât cea din luna anterioară, potrivit datelor transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba.

Comparativ, în septembrie, rata șomajului era de 3,8%, iar în august de 3,3%. Cele mai multe persoane fără loc de muncă sunt din segmentul de vârstă 40-49 de ani.

Potrivit AJOFM Alba, numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii noiembrie este de 6.429, mai mare cu 38 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor, 2.729 au fost şomeri indemnizaţi şi 3.700 neindemnizaţi.

După rezidență, 2.461 şomeri provin din mediul urban şi 3.968 provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40-49 de ani (26,30%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (19,39%), la polul opus aflându-se persoanele între 25-29 de ani (6,08%).

După nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (65,65%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 27,39% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 6,96%.

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR

Published

on

O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR. 

Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.

Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

(PE) Mureșan: La final de campanie vă mulțumim tuturor pentru buna credință, omenia cu care ne-ați primit în comunități și în case

Published

on

Corneliu Mureșan: La final de campanie, vă mulțumim tuturor pentru buna credință și omenia cu care ne-ați primit în comunități și în case!

Campania care se încheie a fost, pentru mine și pentru colegii mei, o nouă lecție de viață și de omenie. România reală e în stradă, din inima marelui oraș și până în cătunul izolat de munte. Am încercat să ajungem peste tot. Am intrat în case și am fost așezați la masă. Am întâlnit români adevărați care, dincolo de opțiunile politice, sunt de fapt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading