Connect with us

Eveniment

Razie pe DN7 – „Schumi” e copil pe lângă un șofer care gonea spre Sibiu

Publicat



Polițiștii sibieni au făcut controale pe DN7, între Boița și Lazaret, pentru depistarea șoferilor care calcă pedala de accelerație fără să țină cont de regimul legale de viteză. În doar două ore au fost depistați 14 vitezomani, printre care și un bărbat din Făgăraș.

La nivelul Judeţului Sibiu, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum se menține pe primul loc în topul „negru” al cauzelor generatoare de accidente rutiere soldate cu consecințe grave, după ce a dus la producerea, în anul 2020, a 26 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 13 persoane și rănirea gravă a 21 persoane.

„În acest context, astăzi, în intervalul orar 11,00 – 13,00, a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sibiu – Biroul Drumuri Naționale și Europene au organizat o acțiune fulger pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, pe DN 7, pe tronsonul cuprins între Boița și Lazaret”, informează Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În cele două ore în care s-a folosit aparatul de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe sectorul de drum menționat, polițiștii rutieri au identificat și sancționat 14 șoferi care circulau cu viteză peste limita legală.

Mai mult decât atât, 9 dintre vitezomani au fost amendați cu suma de 1.305 de lei fiecare și s-au ales și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați circulând cu viteze ce au depășit cu peste 50 km/h limita maximă de viteză admisă, respectiv 70 km/h.

Spre exemplu, un șofer în vârstă de 49 de ani, din Făgăraș, care se deplasa spre Sibiu, a fost depistat conducând cu viteza de 129 km/h.

Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua, scopul principal al activităţilor fiind prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Tradiții și superstiții de sărbători

Publicat

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Sărbătoarea Învierii Domnului este singura căreia îi sunt dedicate trei zile.

În a doua zi de Paște, sunt marcate unele obiceiuri și tradiții încă păstrate în comunitățile rurale.

Se mai ține obiceiul udatului sau stropitului, dar și ”fugăritul mirelui” sau ”pomana copiilor”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Sunt obiceiuri pitorești, cu prilej de veselie pentru toată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Primii doi pui de barză din cuibul de la Vlaha au ieșit din ou în Sâmbăta Mare a Paștelui

Publicat

Primii doi pui de barză au eclozat, sâmbătă, în cuibul de la Vlaha, județul Cluj, anunță Clujbird, site-ul care monitorizează cuibul.

”Puii și-au spart coaja de ou la 34 de zile după ce a fost depus primul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Luminată: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când este prima sărbătoare după Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: După praznicul Sfintelor Paşti, credincioșii intră în Săptămâna Luminată. Aceasta cuprinde o sărbătoare închinată Maicii Domnului și se termină în duminica următoare numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma). În 10 mai este Izvorul Tămăduirii, cu sfințirea apei – Agheasma Mică.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

”Statu la vase” la Şugag, în a doua zi de Paște. Care sunt cuplurile de tineri căsătoriți sărbătorite în acest an. Program

Publicat

”Statu la vase”, la Şugag, în a doua zi de Paște. Luni, 6 mai, 14 cupluri de tineri căsătoriți vor fi sărbătoriți în cadrul evenimentului organizat în centrul localității.

Îmbrăcați în port tradițional, aceștia vor primi binecuvântarea preotului, urările de bine din partea comunității, dar și cadouri.

„Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag este un străvechi obicei tradițional, unic în țară. Acesta reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului.

La sfârșitul slujbei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe