Eveniment
Razie pe DN7 – „Schumi” e copil pe lângă un șofer care gonea spre Sibiu
Polițiștii sibieni au făcut controale pe DN7, între Boița și Lazaret, pentru depistarea șoferilor care calcă pedala de accelerație fără să țină cont de regimul legale de viteză. În doar două ore au fost depistați 14 vitezomani, printre care și un bărbat din Făgăraș.
La nivelul Judeţului Sibiu, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum se menține pe primul loc în topul „negru” al cauzelor generatoare de accidente rutiere soldate cu consecințe grave, după ce a dus la producerea, în anul 2020, a 26 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 13 persoane și rănirea gravă a 21 persoane.
„În acest context, astăzi, în intervalul orar 11,00 – 13,00, a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sibiu – Biroul Drumuri Naționale și Europene au organizat o acțiune fulger pe linia depistării conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză, pe DN 7, pe tronsonul cuprins între Boița și Lazaret”, informează Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.
În cele două ore în care s-a folosit aparatul de măsurare și înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor pe sectorul de drum menționat, polițiștii rutieri au identificat și sancționat 14 șoferi care circulau cu viteză peste limita legală.
Mai mult decât atât, 9 dintre vitezomani au fost amendați cu suma de 1.305 de lei fiecare și s-au ales și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați circulând cu viteze ce au depășit cu peste 50 km/h limita maximă de viteză admisă, respectiv 70 km/h.
Spre exemplu, un șofer în vârstă de 49 de ani, din Făgăraș, care se deplasa spre Sibiu, a fost depistat conducând cu viteza de 129 km/h.
Acțiunile polițiștilor sibieni vor continua, scopul principal al activităţilor fiind prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere și creșterea gradului de siguranță în trafic.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor
La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.
Același lucru se…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR
O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR.
Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie
Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.
Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro