Eveniment
Reacția profesorului de la Inginerie care a jignit studenta – ”A fost o intenție constructivă, nu am vrut să jignesc”
Un profesor de la Facultatea de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost înregistrat în timpul unui curs online, în care acesta s-a supărat și a ”certat” o studentă pentru faptul că a folosit apelativul ”Domn’ profesor” în loc de ”Domnule profesor”.
Formula ”lipsită de respect” a studentei l-a deranjat pe profesorul Eugen Bîrsan, care a decis să-i atragă atenția în fața tuturor studenților spunându-i că este penibilă și că dacă nu știe să se adreseze corect, mai bine să tacă. Ora de Sibiu a contactat profesorul pentru a afla cum comentează situația și pentru a înțelege de ce l-a deranjat atât de mult această formă de adresare.
Citește și ”Domn’ profesor” narcisist de la Inginerie jignește o studentă – ”Nu ți se pare că ești penibilă?”
Eugen Bîrsan a spus că de fapt nu a vrut să jignească studenta și că intenția lui a fost de a-i adresa o critică constructivă, pentru a ști pe viitor care este formula corectă. De asemenea, acesta a recunoscut că o formă de exprimare mai delicată ar fi fost mai potrivită.
”Nu m-a deranjat, deci eu avusesem în prealabil o discuție pornită de la faptul că am primit și mail-uri de la studenți în care foloseau acest apelativ. Dacă ei nici în scris nu folosesc corect. De acolo am zis, uite mă, dacă nici măcar în scris nu pot folosi formula corectă. Eu le-am atras atenția, le-am spus că frumos ar fi să se adreseze corect. Sincer vă spun, și eu foloseam acest apelativ în vorbirea orală, dar am înțeles că nu este frumos și m-am corectat, de aceea am vrut să-i învăț și pe ei. Nu era prima discuție de acest gen, am mai avut-o și înainte. Într-adevăr, poate că am fost puțin exigent dar nu a fost cu intenția de a jigni pe cineva, probabil că trebuia să folosesc o formulă mai delicată. Discuția a avut intenție constructivă. Și am văzut în comentarii că oamenii au înțeles greșit comparația mea cu adresarea către primarii de la țară. Nici acolo nu a fost vorba de atitudine de superioritate sau de intenția de a jigni pe cineva, Doamne Ferește. Până la urmă toți ne tragem de la țară, a fost o comparație de limbaj doar, atât.”, spune profesorul Eugen Bîrsan.
Ora de Sibiu a solicitat un punct de vedere și conducerii Universității ”Lucian Blaga” Sibiu despre acest caz, dar până la momentul publicării articolului, nu a fost primit niciun răspuns. Revenim cu detalii
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Cluj
A fost APROBAT Regulamentul de organizare și funcționare a parcării Park & Ride din zona Aeroportului Cluj. Care sunt TARIFELE
În ședința de luni a Consiliului Local Cluj-Napoca a fost aprobat Regulamentul de organizare și funcționare a parcării de tip Park & Ride din zona Aeroportului Cluj.
Proiectul de hotărâre inițiat de primar a primit…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Bradul de Crăciun: Care este istoria, când a apărut în România și care sunt tendințele actuale pentru împodobirea acestuia
Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai îndrăgite și așteptate tradiții ale sezonului de iarnă. Originile acestui obicei se întind pe parcursul a sute de ani, iar de-a lungul timpului, bradul împodobit a devenit un simbol al sărbătorilor și este recunoscut în aproape toate colțurile lumii.
Bradul a fost ales ca simbol al Crăciunului datorită culorii sale verzi, care nu se schimbă niciodată….
Citește mai mult pe Alba24.ro
E.ON Energie România își menține angajamentele asumate și respectă toate condițiile prevăzute în contractele încheiate cu clienții, aceștia nefiind afectați în vreun fel de posibila schimbare a acționarului majoritar.