Connect with us

Alba

Reacție dură a deputatului Florin Roman, după ce USR a cerut încetarea mandalului lui Gabriel Pleșa din funcția de primar

Publicat



Deputatul de Alba, Florin Roman (PNL) a reacționat după ce USR a cerut încetarea de drept a mandatului de primar al lui Gabriel Pleșa și a sesizat în acest sens Instituția Prefectului Alba. 

Primarul din Alba Iulia a trecut la PNL în urmă cu o săptămână, de la USR. Nu a făcut-o însă oficial, ci doar printr-un anunț public, într-o postare pe Facebook.

USR Alba cere încetarea de drept a mandatului de primar al lui Gabriel…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Legea mirosurilor îi poate viza și pe cei care stau la bloc. Ce amenzi ar risca locatarii care gătesc cu ușa deschisă

Publicat

Legea mirosurilor îi poate viza și pe cei care stau la bloc. Adoptată în 2020, pentru a acoperi un vid legislativ, aceasta a vizat activitatea firmelor care poluează olfactiv, după cum explicau inițiatorii.

Este vorba despre Legea nr. 123/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului. Aceasta obligă firmele și alți operatori economici să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv generat prin activitate.

Legea a fost concepută să acopere un vid legislativ, în scopul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pe 1 mai, Garda Apulum și Garda Cetății deschid sezonul turistic la Alba Iulia. Programul spectacolelor din Cetatea Alba Carolina

Publicat

Pe 1 mai, Garda Apulum și Garda Cetății deschid sezonul turistic la Alba Iulia. Garda Cetății se întoarce cu ceremonialul schimbului de gardă, de la ora 12:00, de la Poarta a III-a la Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina. 

Tot miercuri, de la ora 18:00, Garda Apulum îi va aștepta pe albaiulieni și turiști în fața Porții a IV-a, la primul spectacol de reconstituire antică din acest an.

„Începând din 1 mai, odată cu deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetate, se reiau și spectacolele de reconstituire istorică antică și schimbul de gardă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Mai mulți șoferi care au intrat cu autoturisme 4×4 în arii protejate, în Parcul Național Apuseni, amendați de rangeri

Publicat

Mai mulți șoferi, parte dintre aceștia care conduceau autourisme înmatriculate în Polonia au fost amendați de rangerii Parcului Apuseni. Șoferii au intrat în zonele protejate ale parcului și astfel au încălcat legislația în vigoare. 

Aceștia au fost identificați în urma patrulelor, în data de 29 aprilie 2024.

Șoferii au fost surprinși în timp ce conduceau autoturismele în afara drumurilor publice, în arii protejate. În total au fost date amenzi de 50.000 de lei.

Sancțiunile au fost comunicate de reprezentanții Parcului Național…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Jandarmeria Alba angajează, din sursă exernă, ofițer specialist psiholog. Condiții de participare la concurs

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Alba organizează concurs – încadrare directă din sursă externă pentru ocuparea unui post de ofițer specialist psiholog.

„Ești absolvent al Facultății de Psihologie și vrei să faci parte din Jandarmeria Română? Nimic mai simplu! Jandarmeria Alba organizează concurs din sursă externă pentru 1 post de ofițer specialist psiholog.

Până pe data de 7 mai 2024 te așteptăm să-ți depui cererea de înscriere online la adresa: resurse.umane@jandarmeriaalba.ro.

Pentru mai multe detalii accesați linkul următor: 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe