Connect with us

Eveniment

Recomandări de weekend la Sibiu – Invitație la teatru, schi ori la plimbare prin muzeu

Publicat



Urmează un weekend veritabil de iarnă, destul de rece, după cum spun meteorologii. Dar nu e nicio problemă, pentru că avem multe evenimentele programate pentru acest final de săptămână și online, așa că nu e niciun motiv să nu participați la ele.

Pentru cei mai curajoși însă, există și alte opțiuni, cum ar fi plimbatul în parcuri, muzeu sau chiar mersul la săniuș. Și pentru cei pasionați de schi sau snowboard poate fi un moment ideal pentru distracție. Pârtiile din zona Sibiului sunt pregătite, iar vremea pare să fie de partea lor.

Tradiții TO GO – Teatrul Național „Radu Stanca”

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, în parteneriat cu Muzeul ASTRA Sibiu, lansează în acest început de an un nou proiect care continuă o inițiativă integrată în repertoriul digital al Naționalului sibian în 2020: „Tradiții TO GO”. Cu acest prilej, TNRS vă invită la o serie de povestiri, mituri și legende ce se ascund atât în spatele calendarului creștin, cât și în spatele tradițiilor păgâne pe care încă le mai regăsim în prezentul nostru. ”Tradiții TO GO” va fi difuzat pe Facebook

Mai multe detalii AICI

PROGRAM IANUARIE „TRADIȚII TO GO”

  • Miercuri, 6 ianuarie 2021
    Ora 10:00
    „Tradiții TO GO”: „Bobotează și Sfântul Ion”
  • Sâmbătă, 16 ianuarie 2021
    Ora 10:00
    „Tradiții TO GO”: „Sâmpetru”
  • Luni, 18 ianuarie 2021
    Ora 10:00
    „Tradiții TO GO”: „Atanasie și Chiril”
  • Duminică, 24 ianuarie 2021
    Ora 10:00
    „Tradiții TO GO”: „Mica Unire”

SUNT O BABĂ COMUNISTĂ – Teatrul Național „Radu Stanca”

Este povestea unei femei care în vremea comunismului fuge de la sat la oraș pentru o viață mai bună. Detalii și bilete AICI

LIVE-STREAM la Teatrul GONG

Atelierul de Creat Povești – Caprele prietenoase

În cadrul atelierului se vor confecționa din tuburi de hârtie două capre prietenoase, iar în spatele lor se va realiza un decor cu o cortină de teatru, pentru a putea crea povești magice cu cele două animăluțe simpatice. Diana Ribana pune accentul pe creativitatea micilor artiști și pe dibăcia lor, iar materialele folosite vor fi reciclabile. Evenimentul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong. 

Spectacol ”Cel mai mare Gulliver”

„Cel mai mare Gulliver” este de fapt Matei, băiețelul acela supărat care locuiește la noi în oraș. Îl știm cu toții din vecini, e cel care suferă grozav că e prea mic și crește prea încet. Într-o bună zi se întâmplă însă o minune și nerăbdatorul nostru devine brusc, cu ajutorul unui cangur scamator, un uriaș cum nu s-a mai văzut. Și cum și-a dorit dintotdeauna să plece într-o călătorie spre mare, Matei poate acum ca în doi-trei pași să ajungă să facă o baie pe cinste. În călătoria sa, Cel Mai Mare Gulliver are parte de întâlniri surprinzătoare, cu oameni și animale care îi cer ajutorul în diferite probleme. Rămâne de aflat de la sătenii și orășenii pe care i-a întâlnit Matei în scurta sa călătorie.. Spectacolul este adresat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Detalii și bilete AICI.

Plimbări în Muzeul Satului

Iarna, aerul este mai curat, mai sănătos și bogat în oxigen. O plimbare în aer liber poate fi un tratament gratuit oferit de mama natură tuturor celor care lasă la o parte teama de frig și vreme urata si optează pentru o plimbare zilnică în sânul naturii. O locație perfectă pentru plimbări, dar care va aduce și o doză mare de satisfacție datorită peisajului de poveste pe care îl oferă, este Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu. Vezi galerie foto și programul AICI.

Pârtii schi

Anul acesta, sibienii pasionați de schi și snowboard pot petrece mai mult timp la zăpadă, în apropierea Sibiului. Iubitorii sporturilor de iarnă pot alege între Arena Platoș Păltiniș, Pârtia Oncești Păltiniș și Domeniul schiabil Șureanu. Mai multe detalii despre fiecare pârtie, program și tarife AICI.

Patinoarul din Sibiu și Cisnădie

Iubitorii sporturilor de iarnă au o nouă posibilitate de a face mișcare. Sibienii au la dispoziție două patinoare la care pot merge să se distreze. Unul este în municipiul Sibiu, în proximitatea parcului Sub Arini, iar celălalt în Cisnădie. Pentru detalii despre orarul și tarifele patinoarului din Sibiu, click AICI. Pentru detalii și programul patinoarului din Cisnădie, click AICI.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

10.000 de maghiari, protest la Debrețin împotriva premierului Ungariei, Viktor Orban

Publicat

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naţionalist Viktor Orban, duminică, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare şi locale de la începutul lunii iunie,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Incendiu la Aiud, la subsolul unui bloc. O persoană a făcut atac de panică. Din bloc s-au autoevacuat 10 locatari

Publicat

Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Aiud, pe strada Ecaterina Varga.

Din informațiile preliminare primite de pompieri ar fi vorba despre un incendiu la subsolul unui bloc cu degajare de fum.

La fața locului au fost trimise două autoutilitare de stingere și un echipaj de prim ajutor.

”Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii” au transmis reprezentanții ISU Alba.

UPDATE:

La subsolul blocului au ars materiale textile. Incendiul a fost localizat în jurul orei 22:20, iar pompierii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

OPINIE. AGRESIUNILE împotriva femeilor. Vor lua vreodată sfârșit?

Publicat

Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ACCIDENT la Sînpaul, în Cluj. Patru persoane au fost RĂNITE

Publicat

Un accident rutier s-a produs luni, în jurul orei 16.30, pe DN1F E81 în afara localității Sînpaul din jud. Cluj. Patru persoane au fost rănite.

„Din primele cercetări s-a stabilit că o conducătoare auto de 41…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe