Connect with us

Alba

RECORDER: Anchetă despre mafia balastierelor care au împânzit râurile. Cum închid ochii autoritățile la metoda ”bazinul piscicol”

Publicat


Recorder a publicat o nouă anchetă care arată cum funcționează, pe lângă lege și cu complicitatea autorităților, una dintre cele mai bănoase afaceri din România: cea cu balastiere.

Jurnaliștii au descoperit și o metodă mai sigură de avizare a unor asemenea exploatări: mascarea lor sub titlul de bazin piscicol. Una care funcționează și în Alba, arată investigația.

Construcțiile private și publice, șoselele și autostrăzile înghit cantități mari de pietriș și nisip exploatat din albiile râurilor.

Așa s-a ajuns la un interes major pentru această afacere și tot așa s-a ajuns la ilegalități comise de adevărate structuri mafiote, din care nu lipsesc reprezentanții instituțiilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Proiect pentru protejarea patrimoniului cultural în Cimitirul Evreiesc din Alba Iulia, câștigat de Muzeul Unirii

Publicat

La sfârșitul anului trecut, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia a câștigat un important proiect, intitulat Conservation and Restoration of Monumental Funerary Stones in the Jewish Cemetery in Alba Iulia, Romania, în valoare de 62.000 de dolari, finanțat de ambasada Statelor Unite ale Americii.

Proiectul care are ca obiectiv protejarea patrimoniului cultural și care se va desfășura în acest an, își propune printre altele continuarea Taberei anuale de Conservare și Restaurare desfășurată în cadrul Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia.

Vezi și VIDEO: Secretele cimitirului evreiesc din Alba Iulia. Povestea unui obiectiv turistic pe care nu îl vizitează nimeni

De asemenea, el dorește să atingă și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Peste 100 de arbori uscați au fost înlocuiți pe traseul de pe latura exterioară de Nord a Cetății Alba Carolina

Publicat

Circa 110 arbori uscați, aflați pe traseul de pe latura de Nord a Cetății Alba Carolina, au fost înlocuiți de către constructor. Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, aceștia erau în perioada de garanție. 

Reamintim faptul că noua zonă de relaxare și recreere din Alba Iulia a fost dată în folosință la sfârșitul lunii decembrie 2021. La câteva luni distanță, cetățenii au semnalat faptul că zeci de arbori plantați pe spațiile verzi s-au uscat.

Noul traseu de pe latura exterioară de Nord-Vest a Cetății Alba Carolina a fost amenajat printr-o investiție de peste 9,2 milioane de lei.

Zona este destinată activităților de recreere și relaxare și însumează o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premieră la Blaj: O centrală fotovoltaică va asigura 80% din energia electrică necesară pentru iluminat, școli și instituții

Publicat

Primăria Blaj va realiza în curând o centrală fotovoltaică care va asigura circa 80% din consumul de energie electrică al unității administrativ teritoriale. Pe un teren de 3,4 hectare vor fi amplasate peste 1.500 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 880 kW. Investiția se ridică la peste 4,7 milioane de lei. 

Primăria Blaj a lansat miercuri, 1 februarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Crearea unei facilități de producție energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT Blaj”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.773.537,56 de lei, fără TVA. Proiectul este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rezultate Recensământ: Lista comunelor din Alba care au sub 1000 de locuitori și cele cu populație mai mare decât unele orașe

Publicat

Scădere mare a populației mai ales comune, orașe dar și în municipiile din județul Alba după publicarea rezultatelor de la recensământul populației și locuințelor.

Potrivit rezultatelor, în 11 localități din județ, populația este sub 1.000 de locuitori, iar multe dintre acestea nu își mai justifică cheltuielile uriașe cu salariile primarilor, viceprimarilor și aparatul primăriei.

Cea mai mică populație este la Ceru-Băcăinți – 227 locuitori iar pe locurile imediat următoare se află Râmeț și Întregalde, care nu au reușit să depășească 500 de locuitori.

Documentul poate fi consultat AICI

Comuna din Alba cu cea mai mare populație este Ighiu, urmată de Săsciori și Jidvei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe