Connect with us

Alba

Regatul Unit, la un pas de normalitate: De la 1.200 de decese pe zi în ianuarie, la 30 în aprilie. Vaccinare pe bandă rulantă

Publicat


După o carantină de 3 luni și o campanie intensivă de vaccinare combinată cu testare în masă, Regatul Unit şi-a redeschis pub-urile şi restaurantele în aer liber, de asemenea saloanele de înfrumuseţare şi frizeriile.

Marea Britanie se apropie de normalitate prin imunizare colectivă, și se pare că a reușit să rupă lanțul de transmitere a cazurilor grave de Covid.

Mortalitatea din sectiile ATI a scăzut, la fel scad si infectarile asimptomatice.

Astfel dacă în ianuarie numărul morților de COVID era în medie 1200 pe zi, după campania intensivă de vaccinare combinată cu un lockdown de trei luni, Marea Britanie a reușit să ajungă la o medie de 30 de decese pe zi, în aprilie 2021.

Regatul Unit este  țara cea mai afectată de COVID 19 înregistrând, de la începutul pandemiei, un număr de 127.000 de decese.

Iată ultimele statistici publicate pe siteul guvernului:

Marea Britanie: Rezultatele vaccinării împotriva COVID-19

Populația totală: 66,65 milioane (2019)

Număr total decese din cauza COVID19: peste 127.000

Număr total de vaccinuri administrate populației : 40,958 milioane

Persoane vaccinate cu o doză: 32,444 milioane

Persoane vaccinate cu schema completă ( două doze): 8,513 milioane

Situația infectărilor și…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Șofer din comuna Bucium, prins de polițiști băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. S-a ales cu dosar penal

Publicat

etilotest

Un șofer în vârstă de 31 de ani din comuna Bucium a fost prins de polițiștii din Hunedoara în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Hunedoara, la data de 19 aprilie 2024, în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe DN…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Ateliere de încondeiat ouă, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

În perioada 22 – 27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia au loc ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura din oră în oră, în intervalul 10:00 – 15:00.

„Copiii fac un desen pe ouăle golite. Urmează o serie de linii trase cu condeiul apoi o serie de vopsiri, cu culori sintentice. Normal se vopsea cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Date MAI

Publicat

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus Predoiu.

Declarația a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Raport OMM: în 2023 a fost un record de zile cu căldură extremă

Publicat

Europa se încălzește de două ori mai repede decât restul planetei. Europa a cunoscut în 2023 un număr record de zile în care căldura resimţită a fost „extremă” pentru organismul uman, din cauza temperaturilor de peste 35 sau chiar 40 de grade Celsius, ale căror efecte asupra oamenilor au fost accentuate de umiditate, absenţa vântului sau de betonul încins, în zonele urbane, relatează luni AFP, Reuters şi dpa, citând un raport al…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe