Connect with us

Eveniment

Reparațiile străzilor și trotuarelor din Deva vor începe în iunie, după opt luni de întârziere din cauza contestațiilor legate de licitație

Publicat


sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a anunțat miercuri că lucrările de reparații la străzi și trotuare vor începe în luna iunie. Aceasta vine după opt luni de întârziere cauzate de blocarea licitației pentru contractul de execuție, din cauza contestațiilor și acțiunilor în instanță depuse de către firmele participante la acest proiect.

Contractul pentru lucrările de reparaţii şi întreţinere străzi, alei, trotuare, parcări şi drumuri a fost semnat miercuri şi are o valabilitate de patru ani.

Valoarea totală a contractului se ridică la peste 70,5 milioane lei cu TVA, adică peste 14 milioane de euro.

„Timp de aproape opt luni, am fost blocaţi în executarea acestor lucrări de procedura de licitaţie care a trebuit reluată, de acţiunile în instanţă şi de contestaţiile făcute de firmele participante la licitaţie.

În final, în urma deciziilor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care a declarat ca admisibilă oferta Strabag, am putut semna acest contract de execuţie”, a declarat primarul Devei.

Săptămâna viitoare, firma câştigătoare va constitui garanţia de bună execuţie, iar din 12 iunie vor începe lucrările.

Primarul a mai spus că „s-a pierdut mult timp cu birocraţia”, iar din acest motiv s-a decis ca lucrările să se desfăşoare în paralel, în câte două cartiere din municipiu.

„Vom relua lucrările în cartierul Dacia şi vom începe în cartierul Gojdu.

Pe rând se va lucra în toate cartierele Devei şi în localităţile aparţinătoare municipiului nostru, acolo unde este necesar.

Vom efectua lucrări de reparaţii şi pe DN7. Pe principalele bulevarde vom turna covor asfaltic nou.

Vom aduce de asemenea, capacele de canal şi gurile de scurgere la nivelul carosabilului”, a precizat Oancea.

Edilul a menţionat că Direcţia de specialitate din cadrul Primăriei Deva a identificat locaţiile unde sunt necesare astfel de lucrări. Se va începe cu reparaţii curente la gropile în asfalt, fisuri şi degradări apărute după perioada sezonului de iarnă.

„Soluţionarea procedurilor de contestaţii şi a acţiunilor în instanţă ne-a împiedicat legal să semnăm un alt contract pentru acest gen de lucrări. Însă de acum avem cadrul legal şi trecem la muncă.

Avem 2 milioane de euro în cont, bani pe care administraţia publică locală i-a alocat lucrărilor de reparaţii a drumurilor publice în anul 2023”, a conchis primarul municipiului Deva. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Alba, pe locul trei la nivel național în privința numărului de kilometri de autostradă. Legătura cu PIB-ul pe cap de locuitor

Publicat

Județul Alba este pe locul al treilea la nivel național în ceea ce privește numărul de kilometri, iar economiștii din Cluj au descoperit o legătură între infrastructură și producția pe cap de locuitor. 

PIB-ul pe cap de locuitor este cu 25% mai mare în județele care au cel puțin un tronson de autostradă față de județele fără autostradă, iar dacă includem în ecuație și municipiul București, diferența este de +36%, arată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Turdeanca Laura Roșca, moartă pe plajă la Mamaia, înmormântată duminică

Publicat

Tânăra Laura Roșca, găsită moartă pe plaja din Mamaia, va fi înmormântată, duminică, la Turda, trupul neînsuflețit al acesteia fiind redat familiei după ce a avut loc autopsia la IML în Constanța.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: „Crosul bobocilor”, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

Elevii claselor a IX-a din cadrul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au participat vineri, 29 septembrie, la competiția internă „Crosul bobocilor”.

Devenit tradiție în colegiul militar, concursul a reunit la stat bobocii, care și-au demonstrat abilitățile în vederea selecției în lotul de atletism al colegiului.

Profesorii de sport au testat deprinderile sportive ale elevilor din clasele a IX-a și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Sărbătoare la Blaj: Volei Alba Blaj a cucerit Supercupa României. Atmosferă senzațională în noua Sală Polivalentă

Publicat

Supercupa României la volei a fost sâmbătă primul eveniment de excepție găzduit de noua Sală Polivalentă Alba Blaj.

Volei Alba Blaj și Arcada Galați au câștigat Supercupa României la volei feminin și masculin, după două meciuri de excepție disputate în fața a 2000 de spectatori.

„Astăzi am asistat la prima manifestare sportivă în Sala Polivalentă a Blajului. În primul rând vreau să felicit echipele câștigătoare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe