Connect with us

Eveniment

Reprezentant al unei firme cu sediul în Spania, judecat în legătură cu închiderea gropilor de gunoi Orăştie şi Deva

Published

on



Reprezentantul unei firme cu sediul în Spania a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi falsificat mai multe documente pentru câştigarea unei licitaţii în legătură cu închiderea a două gropi de gunoi din Orăştie şi Deva.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Spania, pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşită în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul anului 2014, între Consiliul Judeţean Hunedoara, în calitate de beneficiar, şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, a fost încheiat un contract finanţat din fonduri europene nerambursabile ce avea ca obiect proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”.

În cadrul acestui proiect, spun anchetatorii, Consiliul Judeţean Hunedoara a desfăşurat simultan procedura de achiziţie pentru ambele loturi ale proiectului: lotul 1 – Închiderea depozitului urban neconform Orăştie şi lotul 2 – Închiderea depozitului urban neconform Deva (gropile de gunoi neconforme).

“Întrucât cele două asocieri de firme înscrise la licitaţii nu îndeplineau condiţiile minime de calificare referitoare la experienţa similară şi capacitatea profesională, acestea au apelat la ajutorul unui terţ susţinător, în persoana societăţii reprezentată de inculpat”, arată DNA.

În acest context, arată procurorii, bărbatul, în calitatea menţionată, ar fi remis reprezentanţilor celor două asocieri mai multe documente false şi inexacte (procuri, angajamente, diplome de studii, cv-uri, etc.) ajutând astfel la îndeplinirea condiţiilor pentru câştigarea licitaţiilor.

Ulterior, menţionează procurorii, reprezentanţii celor două asocieri, fără să cunoască caracterul acelor înscrisuri, le-au depus la autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Hunedoara.

“Rezultatul acestor demersuri a fost atribuirea, în urma evaluării ofertelor, a celor două contracte către asocierile respective şi obţinerea de către acestea a sumei de totale 20.624.257 lei reprezentând fonduri nerambursabile. Pentru ‘susţinerea’ menţionată mai sus inculpatul ar fi primit de la cele două asocieri, conform contractelor încheiate anterior, suma totală de 747.032 lei”, se precizează în comunicat.

Ministerul Fondurilor Europene şi Consiliul Judeţean Hunedoara s-au constituit părţi civile în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tânăr de 19 ani, prins la volanul unei autoutilitare radiate din circulație, pe un drum din Apuseni

Published

on

Un tânăr de 19 ani a fost prins la volanul unei autoutilitare radiate din circulație, pe un drum din Apuseni. 

Reprezentanții IPJ Alba au precizat că fapta s-a produs la data de 5 octombrie 2024, în jurul orei 18.40.

Polițiștii Secției 9 de Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, pe DC 185, pe raza localității Sohodol, o autoutilitară ce nu avea aplicate plăcuțele de înmatriculare, condusă de un tânăr de 19 ani, din Sohodol.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Tânăr din Unirea, bătut de unchi, apoi reclamat la Poliție chiar de ei. Ce au făcut polițiștii

Published

on

Un tânăr din Unirea a fost bătut de rude, respectiv de doi unchi. Ulterior, unul dintre unchi a sunat la Poliție și a reclamat că el a fost bătut de tânăr. Polițiștii au clarificat însă situația.

Scandalul s-a produs dimineața zilei de 5 octombrie 2024. Polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Ocna Mureș au fost sesizați, prin apel la 112, de către un bărbat de 53 de ani, din comuna Unirea, cu privire la faptul că ar fi fost lovit de către nepotul său, în vârstă de 23 de ani, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc, pe 6 octombrie. Podgoriile din județul Alba

Published

on

Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc este sărbătorită în fiecare an, în prima duminică a lunii octombrie.

În 2017, Chef Nico Lontraş, Cezar Ioan (jurnalist, autor, fondator al revistelor „Connaisseur” şi Vinul.ro) şi Cosmin Dragomir (autor, fondator al gastroart.ro, prima revistă specializată în cercetarea istoriei gastronomiei şi ospitalităţii româneşti, dar şi al editurii cu acelaşi nume) au propus un „Manifest pentru gastronomia şi vinurile din România”.

Ei au argumentat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Alegeri la Colegiul Medicilor Cluj. Actualul președinte, dr. Cosmin Puia, cele mai multe voturi pentru Consiliul CM

Published

on

Sâmbătă, 5 octombrie 2024, s-a încheiat turul II al alegerilor pentru Colegiul Medicilor Cluj, pentru mandatul 2024-2028, în urma căruia actualul președinte, dr. Cosmin Puia, a obținut cele mai multe voturi pentru Consiliul…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement