Connect with us

Eveniment

Reprezentant al unei firme cu sediul în Spania, judecat în legătură cu închiderea gropilor de gunoi Orăştie şi Deva

Published

on



Reprezentantul unei firme cu sediul în Spania a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi falsificat mai multe documente pentru câştigarea unei licitaţii în legătură cu închiderea a două gropi de gunoi din Orăştie şi Deva.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui reprezentant al unei societăţi comerciale cu sediul în Spania, pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, săvârşită în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în cursul anului 2014, între Consiliul Judeţean Hunedoara, în calitate de beneficiar, şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, a fost încheiat un contract finanţat din fonduri europene nerambursabile ce avea ca obiect proiectul “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Hunedoara”.

În cadrul acestui proiect, spun anchetatorii, Consiliul Judeţean Hunedoara a desfăşurat simultan procedura de achiziţie pentru ambele loturi ale proiectului: lotul 1 – Închiderea depozitului urban neconform Orăştie şi lotul 2 – Închiderea depozitului urban neconform Deva (gropile de gunoi neconforme).

“Întrucât cele două asocieri de firme înscrise la licitaţii nu îndeplineau condiţiile minime de calificare referitoare la experienţa similară şi capacitatea profesională, acestea au apelat la ajutorul unui terţ susţinător, în persoana societăţii reprezentată de inculpat”, arată DNA.

În acest context, arată procurorii, bărbatul, în calitatea menţionată, ar fi remis reprezentanţilor celor două asocieri mai multe documente false şi inexacte (procuri, angajamente, diplome de studii, cv-uri, etc.) ajutând astfel la îndeplinirea condiţiilor pentru câştigarea licitaţiilor.

Ulterior, menţionează procurorii, reprezentanţii celor două asocieri, fără să cunoască caracterul acelor înscrisuri, le-au depus la autoritatea contractantă Consiliul Judeţean Hunedoara.

“Rezultatul acestor demersuri a fost atribuirea, în urma evaluării ofertelor, a celor două contracte către asocierile respective şi obţinerea de către acestea a sumei de totale 20.624.257 lei reprezentând fonduri nerambursabile. Pentru ‘susţinerea’ menţionată mai sus inculpatul ar fi primit de la cele două asocieri, conform contractelor încheiate anterior, suma totală de 747.032 lei”, se precizează în comunicat.

Ministerul Fondurilor Europene şi Consiliul Judeţean Hunedoara s-au constituit părţi civile în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Hunedoara cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Guvernul va aproba astăzi data alegerilor prezidențiale 2025. Ce se mai află pe ordinea de zi a ședinței

Published

on

Guvernul României are pe ordinea de zi a şedinţei de joi hotărârile privind organizarea primului tur al alegerilor prezidenţiale şi a alegerilor locale parţiale şi o analiză referitoare la proiectul de OUG privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea scrutinului.

Actul normativ stabileşte ca scrutinul pentru alegerea președintelui României să aibă loc pe 4 mai.

Când începe perioada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Treceri de pietoni semaforizate și sistem de cântărire a vehiculelor în mișcare, la Zlatna. Care este valoarea investiției

Published

on

Treceri de pietoni semaforizate și sistem de cântărire a vehiculelor în mișcare, la Zlatna. Administrația locală din orașul Zlatna va implementa un sistem integrat de management urban, ce vizează, printre altele, creșterea siguranței auto și pietonale și fluidizarea traficului pe arterele principale. 

Primăria Zlatna a lansat pe 14 ianuarie, în platforma SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Dobânzile ar putea SCĂDEA la jumătatea anului

Published

on

Situația politică internă, rezultat al anulării alegerilor prezidențiale, lipsa bugetului de stat dar și creșterea inflației în decembrie la 5,14%, de la 4,62% în septembrie, au fost tot atâtea motive pentru banca…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Câți aditivi alimentari poate conține o ciorbă de legume de la restaurant. Studiu InfoCons

Published

on

Câți aditivi alimentari poate conține o ciorbă de legume de la restaurant. Un studiu recent, realizat de Asociația Națională de Protecția Consumatorilor – InfoCons, arată că o astfel de ciorbă poate conține până la 9 aditivi alimentari.

Studiul a fost realizat pe baza informațiilor din meniurile fizice ale restaurantelor incluse în cercetare, precum și de pe site-urile acestora, de unde consumatorii pot comanda…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading