Connect with us

Alba

Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare, în comuna Sălciua. Acord de mediu, solicitat la APM Alba. Valoarea investiției

Publicat


Cetățenii din comuna Sălciua ar putea beneficia în curând de o rețea de canalizare menajeră, printr-un proiect estimat la peste 22,3 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat marți, 17 ianuarie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Rețea de canalizare menajeră și stație de epurare, comuna Sălciua, județul Alba”, titular comuna Sălciua.

Potrivit memoriului de prezentare unei, la ora actuală în comuna Sălciua există un sistem funcțional de alimentare cu apă, realizat de locuitorii comunei în urma cu 20 de ani, dar care nu corespunde cerințelor de igienă şi sănătate publică în vigoare.

În aceste condiții, Primăria…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Mega-centrală electrică fotovoltaică, lângă Alba Iulia. Va avea aceeași putere instalată ca hidrocentralele Șugag și Gîlceag

Publicat

O mega centrală fotovoltaică pentru producerea energiei electrice, cu peste 260.000 de panouri fotovoltaice și o putere de circa 150 MW, ar putea fi construită în curând lângă municipiul Alba Iulia, pe un teren aflat în zona Pârâul Iovului. Investiția se va ridica la circa 485 de milioane de lei. 

Noua centrală fotovoltaică propusă a fi amplasată lângă Alba Iulia va avea aceeași putere instalată ca hidrocentralele Gîlceag și Șugag (150 MW fiecare). 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire capacitate generare și stocare energie electrică Alba Iulia, compusă din instalații de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cazierul judiciar va putea fi obţinut și online, din 1 februarie. Eliberarea lui se va face prin intermediul platformei Ghiseul.ro

Publicat

Cazierul judiciar pentru românii care nu au fapte penale înscrise în acesta va putea fi eliberat online începând din 1 februarie, a anunțat marți, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a vorbit, la sfârșitul ședinței de Guvern, despre platforma de interoperabilitate, parte a cloud-ului guvernamental. Potrivit acestuia, cu ajutorul platformei, românii nu vor mai fi puși pe drumuri, li se va solicita o informație o singură dată.

„Nu vor mai trebui să se ducă pentru înmatricularea unui autovehicul la 3-4 instituții, se vor duce într-un singur loc și își vor rezolva problema sau chiar își vor rezolva problema de acasă, așa cum se întâmplă acum cu aplicația mobilă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Stație de autobuz din centrul Municipiului Alba Iulia, mutată din cauza lucrărilor la proiectul de mobilitate urbană

Publicat

O stație de autobuz din centrul municipiului Alba Iulia a fost mutată din cauza lucrărilor de modernizare și reabilitare în cadrul primului proiect de mobilitate urbană.

Este vorba despre Stația Piața Alessandria, din fața sediului IPJ Alba, care a fost mutată în fața Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

În zona în care era amplasată stația până acum, carosabilul a fost spart de constructorul care lucrează la proiect. Stația a fost mutată la mică distanță de prima, pentru că autobuzul nu mai avea acces la ea.

Traficul se derulează destul de greu în zonă. Lucrările au început și vor evolua semnificativ în perioada imediat următoare, dar primăria nu a anunțat deocamdată nici un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: ACCIDENT RUTIER la Hăpria. O mașină a intrat într-o țeavă de gaz

Publicat

Un accident rutier a avut loc marți, 31 ianuarie, în jurul orei 15.40, pe raza localității Hăpria. 

Potrivit reprezentanților ISU Alba, la fața locului au intervenit pompierii din Alba Iulia. Din câte se pare, un autoturism a ieșit de pe stradă și s-a oprit într-o țeavă de gaz montată pe gardul unei locuințe.

La fața locului intervin pompierii din Alba Iulia cu două autospeciale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe