Connect with us

Eveniment

Revelion 2020 vs. Revelion 2021 – De la un oraș plin de turiști, la hoteluri goale

Publicat



De aproape un an de zile, omenirea se luptă cu un inamic invizibil. Virusul SARS-CoV-2 ne-a schimbat complet viețile, astfel că am învățat să trăim altfel – fiind mai precauți și având mai multă grijă de noi și de cei din jur. Ne lipsesc multe lucruri. Lucruri care, poate, acum un an, nu aveau atât de mare importanță. În preajma sărbătorilor, când luăm o pauză de la muncă, simțim parcă și mai mult nevoia de socializare și de „escapadă”. Tocmai de aceea, în anii precedenți, Sibiul a fost plin de turiști dornici să descopere unul dintre cele mai frumoase orașe românești. În acest an, lucrurile sunt diferite. Fără Târg de Crăciun, fără concert de Revelion și fără foc de artificii – o decizie luată pentru a limita pe cât posibil răspândirea coronavirusului – turiștii nu s-au mai înghesuit.

Una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiștii din țară, dar și din străinătate, indiferent de anotimp, este Sibiul. Fie că e vară și cald, fie că temperaturile sunt scăzute, mii de oameni ajung să viziteze unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Anul acesta, lucrurile au fost complet diferite. Turiștii au ajuns în Sibiu în număr mult mai mic, iar de Revelion lucrurile nu se vor schimba. Până anul trecut, oamenii erau atrași de frumusețea Târgului de Crăciun, de spectacolul de Revelion și de focul de artificii. Din cauza pandemiei de COVID-19, toate aceste evenimente au fost anulate, pentru a evita răspândirea virusului.

Dacă la finalul anului 2019 unitățile de cazare erau epuizate, în acest sfârșit de an, în hoteluri „bate vântul”. Nu a fost o cerere la fel de mare, și este de înțeles. În mare parte, oamenii vor petrece trecerea dintre ani acasă, în familie.

Potrivit site-ului Booking, la începutul lunii decembrie 2019, 95% din locurile de cazare, pentru Revelion, erau epuizate. La acea dată, doar 45 de proprietăți din Sibiu mai aveu locuri disponibile în perioada 31 decembrie 2019 – 1 ianuarie 2020.

În acest an, situația este diferită. Mai sunt multe unități de cazare care au locuri libere. Potrivit datelor oferite de Booking, peste 150 de proprietăți au camere disponibile.

cazare sibiu revelion

Prețurile la cazările din Sibiu

Cât despre prețuri, acestea sunt mai ridicate față de anul trecut. Două persoane vor plăti pentru o noapte la un hostel din centrul orașului 15 euro. Totodată, pentru o noapte la o pensiune, situată la șase kilometri de zona centrală, turiștii vor plăti 28 de euro.

Sunt însă și unități de cazare pentru turiștii mai pretențioși care vin în oraș. La Hilton, singurul hotel de 5 stele, două persoane vor plăti pentru o noapte de cazare 528 de euro. De asemenea, două persoane care aleg să petreacă noaptea dintre ani într-un apartament, de exemplu la BIS Apartment, vor plăti puțin peste 2.000 euro.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Studenții UBB au dominat podiumul concursului Modul Business Championship de la Viena

Publicat

Două echipe studențești reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB)  Cluj-Napoca, alături de alte 7 echipe de la universități din 5 țări diferite,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Câte locuințe și terenuri au fost vândute în Alba și în țară, în aprilie. A crescut numărul tranzacțiilor imobiliare

Publicat

A crescut numărul tranzacțiilor imobiliare, în Alba și în țară. În luna aprilie 2024 au fost vândute, în țară, 61.718 de imobile. Sunt cu 7.360 mai multe față de luna martie. Datele au fost prezentate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În Alba, a crescut numărul caselor și apartamentelor vândute, dar a scăzut cel al terenurilor agricole tranzacționate.

Tranzacții imobiliare în țară

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor vândute în luna aprilie este cu 19.797 mai mare, comparativ cu aceeași perioadă din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 120 de elevi s-au întrecut la concursurile destinate micilor pompieri organizate de ISU Cluj

Publicat

Etapa zonală a concursurilor „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața” a avut loc marți, 14 mai 2024. Nu mai puțin de 120 de elevi, de la 15 unități de învățământ din județul Cluj, s-au întrecut în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Termenul limită pentru depunerea dosarelor la școlile de subofițeri jandarmi și pompieri s-a mărit. Care este noua dată limită

Publicat

Termenul limită pentru depunerea dosarelor la școlile de subofițeri jandarmi și pompieri s-a mărit. Cei care vor să devină pompieri sau jandarmi mai au două zile la dispoziție. 

Mai exact termenul s-a prelungit până pe data de 17 mai 2024.

Anunțul a fost făcut de către reprezentații Jandarmeriei și ai Pompierilor.

Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare sunt următoarele:

a) să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe