Connect with us

Eveniment

Revelion în pandemie – Cum petrec sibienii noaptea dintre ani – ”Bem șampanie și atât”

Publicat



În apropierea Sărbătorilor, toți românii caută un loc inedit pentru a petrece frumos în ultima zi din an. Își caută haine cât mai elegante, aleg locația frumoasă, cercul de prieteni și așteaptă cu nerăbdare noaptea de Revelion pentru a încheia anul într-un mod inedit și pentru a păși în noul an pe aceeași notă.

Contextul epidemiologic în care ne aflăm a influențat mult atât viața de zi cu zi, dar mai ales sărbătorile. Primul gând care îți vine în minte când spui ”Sărbători de iarnă” sau ”Decembrie” este legat de momente frumoase, de prieteni, familie și distracție. Dacă sărbătoarea Nașterii Domnului este un eveniment pe care obișnuim să-l petrecem în sânul familiei, Revelionul se asociază cu gașca de prieteni, distracție și artificii. Anul acesta însă, situația este incertă și foarte complicată, din cauza pandemiei de Covid-19. Pentru a împiedica răspândirea virusului, autoritățile au impus multe restricții, printre care închiderea restaurantelor și interzicerea circulației după ora 23.00.

Cu toate acestea, mulți sibieni s-au descurcat și au găsit metode alternative. În schimbul party-urilor din cluburi sau restaurante, aceștia au optat pentru pensiuni, hoteluri sau cabane la munte, într-un cerc restrâns.

Citește și: Sibiul și Mărginimea la mare căutare pentru Revelion – Pensiunile sunt pline

„Noi avem deja rezervat ceva la munte și dacă nu se vor impune alte restricții, cu siguranță vom merge. Dacă în toate zilele umblăm pe stradă  și în noaptea de Revelion o să stăm în casă, pandemia nu se termină. Nu cred că e ceva rău în a merge cu gașca de prieteni cu care oricum mă văd des, undeva la munte, izolați, și să petrecem timpul frumos. ”, spune Andrei G.

Se spune că noul an va fi exact așa cum alegi să-l petreci pe cel vechi. De aceea, mulți sibieni au ales ca în ciuda restricțiilor și a pandemiei să găsească metode cât de cât sigure și să poată petrece noaptea dintre ani într-un mod plăcut.

”Noi ne pregătim să mergem la un hotel din Maramureș. Vom fi cerc restrâns, trei cupluri. Suntem prieteni buni și oricum ne vedem des, nu planificăm să facem chefuri, vrem doar să ne relaxăm și să avem o oază de liniște.”, spune Raluca M.

De voie sau de nevoie, si familiile cu copii au îndrăznit în acest an să încerce o modalitate mai puțin obișnuită de a sărbători.

”Suntem mai multe familii cu copii, de toate vârstele. Noi avem și un bebeluș mic. De regulă, în ultimii ani am tot mers la restaurant de Revelion, iar anul acesta neavând această opțiune, am decis să riscăm și să vedem cum e să mergi la cabana cu copiii după tine. Avem o rezervare în Predeal. Sperăm să fie totul bine.”, a spus o altă sibiancă, Adela.

Pe lângă sibienii îndrăzneți care au refuzat să petreacă noaptea dintre ani ca pe una obișnuită, sunt și oameni care spun că vor sta acasă, în familie și că le convine acest lucru.

Citește și: Revelion în liniște la Sibiu – Nu vor fi nici artificii și nici concerte în Piața Mare

”Dacă tot suntem în situația asta, eu cred că trebuie să stăm cuminți și să facem ce ni se spune. Nu moare nimeni dacă stai acasă de Revelion. Poți să te vezi cu cineva din familie și atât.”, spune Tibi din Sibiu.

Sunt însă și persoane pentru care sărbătoarea este prea puțin semnificativă și spun că nu simt nici o diferență pentru că nici în ceilalți ani nu făceau nimic deosebit.

”Noi nu ținem așa mult la această sărbătoare. Poate ciocnim la miezul nopții un pahar de șampanie și atât. Așa a fost în fiecare an, nu ne-a afectat pandemia la acest capitol.”, a spus sibianul Marcel.

Oricare ar fi metoda de petrecere aleasă, recomandările și măsurile de protecție rămân în vigoare. Vă recomandăm să respectați normele impuse de autorități pentru a rămâne sănătoși și a fi în siguranță.

 

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Câte locuințe și terenuri au fost vândute în Alba și în țară, în aprilie. A crescut numărul tranzacțiilor imobiliare

Publicat

A crescut numărul tranzacțiilor imobiliare, în Alba și în țară. În luna aprilie 2024 au fost vândute, în țară, 61.718 de imobile. Sunt cu 7.360 mai multe față de luna martie. Datele au fost prezentate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În Alba, a crescut numărul caselor și apartamentelor vândute, dar a scăzut cel al terenurilor agricole tranzacționate.

Tranzacții imobiliare în țară

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor vândute în luna aprilie este cu 19.797 mai mare, comparativ cu aceeași perioadă din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 120 de elevi s-au întrecut la concursurile destinate micilor pompieri organizate de ISU Cluj

Publicat

Etapa zonală a concursurilor „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața” a avut loc marți, 14 mai 2024. Nu mai puțin de 120 de elevi, de la 15 unități de învățământ din județul Cluj, s-au întrecut în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Termenul limită pentru depunerea dosarelor la școlile de subofițeri jandarmi și pompieri s-a mărit. Care este noua dată limită

Publicat

Termenul limită pentru depunerea dosarelor la școlile de subofițeri jandarmi și pompieri s-a mărit. Cei care vor să devină pompieri sau jandarmi mai au două zile la dispoziție. 

Mai exact termenul s-a prelungit până pe data de 17 mai 2024.

Anunțul a fost făcut de către reprezentații Jandarmeriei și ai Pompierilor.

Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare sunt următoarele:

a) să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. PERFORMANȚE excepționale ale elevilor clujeni la Olimpiadele de limbi moderne

Publicat

Elevii clujeni au obținut performanțe excepționale la Olimpiadele de limbi moderne.

„În lumea competitivă a educației, se evidențiază din ce în ce mai mult importanța dobândirii abilităților în limbi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe