Connect with us

Eveniment

Risc mare de avalanșe în Munții Parâng și Șureanu

Publicat


Meteorologii au emis o avertizare de risc mare de avalanșe (grad 4) în Munții Parâng și Șureanu și de risc însemnat în Munții Făgăraș, Bucegi, Țarcu-Godeanu și Rodnei.

Potrivit informării ANM, valabilă de vineri seara până luni seara, în Munții Parânfg și Șureanu este risc mare de avalanșe (grad 4).

În ultimele zile s-au acumulat cantități importante de precipitații în zona masivelor Parâng și Șureanu, ninsori la peste 1.800 metri și predominant ploi sub 1.500 m. Între 1500-1800 m precipitațiile au fost mixte, temporar ploi sau ninsori.

La peste 1800 m, stratul de zăpadă recent depusă depășește pe alocuri 50 cm, este parțial umezit și va mai crește. Datorită vântului puternic din zonele înalte, o mare parte din…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Când se va termina epidemia de gripă. Ce spune ministrul Sănătății despre cazurile de infecții respiratorii

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări despre epidemia de gripă. Potrivit acestuia, numărul cazurilor este în scădere. În opinia sa, epidemia se va încheia în circa două săptămâni.

Rafila a spus că numărul virozelor și cazurilor de gripă a scăzut cu 25%.

”În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat ministrul, duminică seara, la Prima News, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul spune că, deocamdată suntem în epidemie, dar că se apropie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MARȚI: SIMULARE Evaluare Națională și Bacalaureat 2023 în ALBA. Testări pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, la ROMÂNĂ

Publicat

sala clasa liceu examen

SIMULARE Evaluare Națională și Bacalaureat 2023: Marți, 31 ianuarie, elevi din 95 de unități de învățământ din Alba participă la simularea examenelor din acest an, în cadrul sesiunii de testări organizate la nivel județean, de către Inspectoratul Școlar, la disciplina Limba și literatura română.

Din total, 88 de școli și licee sunt înscrise pentru simularea la Evaluare Națională și 27 de licee participă la simularea examenului de Bacalureat.

Lista IȘJ cuprinde doar unitățile cu personalitate juridică (PJ-uri), însă acestea mai au și unități subordonate (școli), ai căror elevi vor fi cuprinși în sesiunea de simulare a examenelor.

La nivel național, în primăvara acestui an vor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lucrări suplimentare la viitorul sediu al Consiliului Județean Alba. Licitație de 3,8 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

Consiliul Județean Alba alocă 3,8 milioane de lei pentru lucrări suplimentare la viitorul sediu al instituției din Cetatea Alba Carolina – clădirea Centrului Militar. Mai exact, este vorba printre altele despre lucrări de recondiționare scări interioare, finisaje pardoseli, înlocuirea tâmplăriei din lemn, realizarea unei fațade cortină în curtea interioară și realizarea unei pasarele tehnice în pod. 

Consiliul Județean Alba a lansat vineri, 27 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări suplimentare în cadrul proiectului de refuncționalizare și extindere a clădirii Centrului Militar, pentru sediul Consiliului Județean Alba.

Valoarea estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Florin Roman, desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților

Publicat

Florin Roman a fost desemnat vicepreședinte al Camerei Deputaților, în urma votului din Biroul Politic Național al PNL.

”Mulțumesc colegilor deputați liberali, și celor care m-au votat și celor care nu m-au votat, pentru desemnarea ca vicepreședinte al Camerei Deputaților! Îl felicit și pe contracandidatul meu, Robert Sighiartau, pentru competiție!

Este o onoare și o responsabilitate în plus pentru mine și este o victorie și pentru organizația Alba, una din cele mai puternice ale PNL.

 

Am urcat pas cu pas, fără sa ard etape. Din orice demnitate ocupată am fost, sunt și voi fi un liberal devotat cauzei și ideologiei PNL”, a scris Roman, pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu, propus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe