Connect with us

Eveniment

Risc mediu de avalanşă în toate masivele montane, la peste 1.800 de metri. Precizările Salvamont Hunedoara

Publicat


Arhivă foto

Salvamontiştii din județul Hunedoara atrag atenția cu privire la riscul de avalanșă care a apărut în aceste zile la altitudini mai mari de 1.800 de metri. Aceasta se datorează creșterii temperaturilor diurne în munți și semnalării unor precipitații în mai multe zone, inclusiv sub forma de ploaie.

„Riscul de avalanşă este mediu, fiind generat de temperaturile mai ridicate şi de ploi. Este posibil să apară avalanşe pe feţele lipsite de vegetaţie şi pe vâlcele cu o înclinaţie mai mare de 25 de grade. Zăpada s-a înmuiat şi poate să o ia la vale în orice moment”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Potrivit salvamontiştilor, încă se mai poate schia în zona staţiunii Straja, însă, în săptămânile viitoare la munte este aşteptat un număr mare de practicanţi ai schiului de tură.

Acestora li se recomandă să treacă pe la punctele Salvamont, unde vor primi sfaturi despre starea traseelor şi evoluţia vremii.

La acest sfârşit de săptămână, salvamontiştii efectuează servicii de permanenţă în toate staţiunile montate din judeţ şi la bazele Râuşor şi Alunii Negri. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Emil Boc: 3 milioane de euro, cea mai mare alocare din istoria Clujului pentru sectorul cultural. UNTOLD nu primește bani

Publicat

3 milioane de euro au fost alocați, marți, sectorului cultural neguvernamental. Este cea mai mate alocare din istoria Clujului pentru acest sector, a anunțat primarul Emil Boc.

Festivalul Internațional de Film…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Peste 20 de elevi de la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit calificări la etape naționale de olimpiadă

Publicat

Peste 20 de elevi de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au reușit performanța calificării la etape naționale de olimpiadă. Aceștia participă în perioada aprilie-mai la competițiile naționale, alături de alți elevi din țară.

Majoritatea s-au calificat la etapa națională la olimpiade precum engleză, franceză, română, matematică.

Reprezentanții colegiului au prezentat lista elevilor care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

POLUARE cu hidrocarburi a Someșului în aval de podul Garibaldi. Se INTERVINE cu baraje absorbante

Publicat

În cursul zilei de marți, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizați de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someșul Mic. ​

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VINERI: „Start la mișcare”, în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis sau badminton

Publicat

Iubitorii sportului cu vârste între 5 și 18 ani sunt invitați vineri, 26 aprilie, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, la evenimentul „Start la Mișcare”.

În cadrul acestuia va avea loc un cros, pe o distanță de 2 km respectiv 2,7 km. De asemenea, vor avea loc ateliere de handbal, baschet, tenis sau badminton.

„Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria municipiului Alba Iulia și CSM Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe