Connect with us

Alba

Roaming gratuit pentru românii care călătoresc pe teritoriul țărilor UE. Noul regulament, prelungit până în 2032

Publicat



Liderii europeni au convenit să extindă roaming-ul, fără taxe suplimentare, în Uniunea Europeană până în anul 2032, ceea ce înseamnă că consumatorii vor putea folosi internetul, efectua apeluri şi trimite mesaje text fără costuri suplimentare.

Noul regulament va prelungi până în 2032 sistemul existent, care prevede că cetăţenilor nu li se pot aplica taxe suplimentare pentru apelurile efectuate sau datele utilizate în timpul călătoriilor în interiorul UE, şi va oferi, de asemenea, noi avantaje consumatorilor.

Cetăţenii vor putea să efectueze apeluri, să transmită mesaje text şi să utilizeze datele mobile atunci când călătoresc în interiorul UE fără costuri suplimentare şi la acelaşi nivel de calitate ca în ţara lor de origine.

Ei vor avea şi un acces mai bun la comunicaţiile de urgenţă, indiferent de locul în care se află în Europa şi vor putea să primească informaţii clare referitoare la situaţia în care li s-ar putea percepe taxe suplimentare accidentale pentru un serviciu utilizat în roaming.

Actualul regulament urma să expire la data de 30 iunie 2022.

Noul regulament va intra în vigoare la 1 iulie 2022 şi va expira la data de 30 iunie 2032 . Facilităţile privind roaming-ul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Șofer surprins în timp ce circula pe contrasens, pe autostrada A10 Alba Iulia – Aiud. Poliția îl caută

Publicat

Un șofer a fost surprins în imagini, în timp ce circula pe contrasens, pe autostrada A10 Alba Iulia – Aiud – Turda. Acesta a pus în pericol traficul rutier.

Se putea petrece o tragedie, în condițiile în care, pe sensul de mers pe care se afla, veneau, din față, mașini care circulau regulamentar.

Scena a fost surprinsă în imagini de către un participant la trafic, în zona Sântimbru, potrivit digi24.ro (vezi video aici)

 

Cei care au filmat incidentul relatau în video că nu se putea observa numărul de înmatriculare, dar că era vorba despre ”o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fata de 15 ani din Alba Iulia, dată dispărută, a fost găsită într-o comună din județul Iași. De ce a plecat de acasă

Publicat

Fata de 15 ani din Alba Iulia care era dată dispărută de acasă a fost găsită, a anunțat Poliția Alba. 

”Minora a fost identificată pe raza comunei Stolniceni, județul Iași”, a transmis, sâmbătă, 4 mai, IPJ Alba.

Mătușa ei a fost cea care a anunțat Poliția, în 2 mai, despre faptul că fata plecase de acasă și nu se mai întorsese. Nu comunicase unde pleca.

Potrivit unor surse, minora a plecat singură, cu trenul, spre comuna din Iași. A mers la un băiat pe care-l cunoscuse pe rețelele de socializare.

”Starea acesteia este bună. Din primele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică, cum și când se consumă. PROGRAM de Paște 2024

Publicat

Paște 2024. Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În acest an, distribuirea paștilor se face atât sâmbăta, cât și duminica, în ziua de Paște. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a anunțat programul.

Și în acest an, credincioșii vor primi pâinea binecuvântată, numită în popor „paști”, la Catedrala Încoronării. Distribuirea acestora se face sub turnul-clopotniță, în cadrul a trei intervale distincte de timp.

„Paștile” vor fi distribuite:

  • în Sâmbăta Mare (4 mai), în intervalul orar 15.00-18.00
  • în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mâncare, de sărbători

Publicat

Masa de Paște 2024. În Sâmbăta Mare, în majoritatea gospodăriilor se gătește pentru masa de sărbători. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea sunt alese și pregătite pentru a fi servite familiei și oaspeților.

Nutriționiștii recomandă ca meniul de Paște să fie unul echilibrat, cu alternarea produselor din carne cu legumele. De exemplu, dacă se consumă drob/gușiță, sarmale, friptură, ciorba poate fi doar din legume. De asemenea, aperitivele pot fi din alimente ușoare.

Trebuie acordată atenție la cantitatea de mâncare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe