Connect with us

Eveniment

Robotul Sophia, produs în masă pentru a-i ajuta pe oameni să treacă mai ușor peste pandemie

Publicat



Odată cu lansarea sa în 2016, robotul umanoid Sophia a devenit un fenomen viral iar acum compania care stă în spatele său are o nouă viziune: să înceapă producţia de masă a roboţilor până la finele acestui an, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Compania Hanson Robotics din Hong Kong a informat că patru modele de roboţi, inclusiv Sophia, vor începe să iasă de pe porţile fabricilor în prima jumătate a lui 2021, tocmai într-un moment în care cercetătorii prezic că pandemia va crea noi oportunităţi pentru industria roboticii.

„Lumea COVID-19 va avea nevoie de din ce în ce mai multă automatizare pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă”, a declarat fondatorul şi directorul general al companiei, David Hanson. Acesta s-a declarat încrezător că soluţiile roboticii la pandemie nu sunt limitate doar la domeniul medical ci ar putea asista şi clienţii din industrii precum comerţul cu amănuntul şi transportul aerian.

„Roboţii Sophia şi Hanson sunt unici pentru că sunt atât de asemănători cu fiinţele umane. Ei pot fi utili în această perioadă în care oamenii sunt foarte singuri şi izolaţi social”, a apreciat David Hanson. Acesta a mai spus că şi-a propus să vândă „mii” de roboţi în 2021, atât mari cât şi mici, fără a oferi însă o cifră precisă.

Profesorul de robotică Johan Hoorn, care a lucrat şi la modelul Sophia, spune că deşi tehnologia este încă într-o fază incipientă, pandemia ar putea accelera o relaţie între fiinţe umane şi roboţi. „Pot să deduc că pandemia ne va ajuta să aducem, mai devreme, roboţi pe piaţă pentru că oamenii îşi dau seama că nu există altă cale”, a spus Hoorn, care este profesor la Universitatea Politehnică din Hong Kong.

În acest an, firma Hanson Robotics are de gând să lanseze un robot botezat Grace, care a fost conceput special pentru sectorul sănătăţii.

Produsele oferite de alţi mari jucători din industria roboticii contribuie şi ei la lupta cu pandemia. Robotul Pepper dezvoltat de SoftBank Robotics a fost folosit pentru a-i detecta pe oamenii care nu poartă mască. În China, compania CloudMinds a pus la punct un spital gestionat de roboţi în perioada pandemiei de coronavirus de la Wuhan.

Utilizarea roboţilor era pe un trend ascendent încă înainte de pandemie. Potrivit unor date furnizate de Federaţia Internaţională de Robotică, între 2018 şi 2019, vânzările mondiale de roboţi pentru servicii profesionale au crescut cu 32% până la 11,2 miliarde dolari.

Sursa: AGERPRES

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FC Voluntari – „U” Cluj, 0-1. Clujenii reușesc să obțină victoria în ultima etapă din play-out

Publicat

FC Voluntari și „U” Cluj s-au întâlnit astăzi, 12 mai, pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari în ultima etapă din play-out-ul Superligii României. 
Partida s-a încheiat cu victoria „șepcilor roșii” care…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Horoscop săptămâna 13 – 19 mai: Ce au rezervat ASTRELE pentru fiecare zodie

Publicat

Horoscop săptămâna 13 – 19 mai. Care sunt cele mai benefice momente ale săptămânii, vedeți mai jos.

Horoscopul este o practică astrologică ce implică interpretarea pozițiilor și mișcărilor planetelor și a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Ce vor conține și cât vor costa

Publicat

IȘJ Alba cumpără pachete cu rechizite școlare pentru elevii din județ. Inspectoratul Școlar Județean Alba achiziționează aproape 4.800 de pachete cu rechizite școlare ce urmează să fie acordate elevilor în anul școlar 2024-2025. 

Inspectoratul Școlar Județean Alba a lansat, pe 9 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziționarea de rechizite școlare pentru elevii din județ, în anul școlar 2024-2025.

Valoarea totală a contractului este estimată la 279.196,97 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, proiectul vizează achiziția de rechizite școlare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mobilitatea academică a studenților. Metodologia prin care studenții se pot muta la alte facultăți din țară sau din străinătate

Publicat

Mobilitatea academică a studenților. Mobilitatea academică a studenților reprezintă dreptul studenților și studenților-doctoranzi de a li se recunoaște creditele transferabile dobândite, în condițiile legii, la alte instituții de învățământ superior din țară sau din străinătate, potrivit unui ordin publicat recent în Monitorul Oficial. 

Ordinul ministrului Educației pentru aprobarea Metodologiei privind mobilitatea academică a studenților a fost publicat în Monitorul Oficial joi, 9 mai.

Potrivit documentului, mobilitatea academică se referă la toate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe