Connect with us

Alba

Romania a cumpărat cea mai scumpă energie electrica din Europa, pentru consumul zilei de miercuri: Peste 1.300 de lei/MWh

Publicat


România a cumpărat cea mai scumpă energie electrică din Uniunea Europeană , pe piața spot, plătind peste 1.300 de lei/MWh.

Prețul facturilor la electricitate pe care îl vor plăti românii până la aplicarea masurilor anunțate de autorități vor deveni astfel tot mai mari.

România și Ungaria au cumpărat marți, pentru consumul zilei de miercuri, cea mai scumpă energie electrică din Europa.

Astfel, pentru un MWh s-a plătit peste 1.300 de lei, potrivit datelor centralizate de un siteul EnergyLive.cloud . Pentru ambele țări este și cea mai mare cotație la care cumpăra energia.

Prețul mediu zilnic al pieței spot a ajuns la nivelul de 263,89 de euro/MWh pentru România și Ungaria, cu aproape 30 de euro pentru următorul preț, cel plătit de Slovenia. De altfel, țările din Europa Centrală și de Est, cu excepția Poloniei, au plătit cel mai mult pentru achiziționarea energiei.

La polul opus, Germania a cumpărat marți energie pe 60 de euro, iar Polonia cu aproape 80 de euro/MWh.

Din iunie, pieţele de energie electrică ale ţărilor din Europa Centrală şi de Est (Ungaria, Cehia, Slovacia şi România) au fost legate de pieţele din vestul Europei, mecanismul Multi-Regional Coupling…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un ofițer și patru subofițeri din cadrul ISU Alba, înaintați în gradul următor, cu ocazia aniversării zilei de 1 Decembrie

Publicat

Cu prilejul aniversării zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, un ofițer și patru subofițeri care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă.

Astfell, au fost înaintați în grad:

– în gradul de locotenent-colonel:

  • Mr. Dărăban Adrian;

– în gradul de plutonier adjutant:

  • plt. major Avram Mihai;
  • plt. major Oancea Vasile;
  • plt. major Corlaciu Gheorghe;
  • plt. major Crețiu Petru.

De asemenea, nouă ofițeri au fost citați prin Ordinul de Zi pe Unitate, cincisprezece ofițeri și trei subofițeri au fost felicitați, iar doi ofițeri și paisprezece subofițeri au primit mulțumiri din partea conducerii unității.

sursa foto: ISU Alba

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Cum și-a răsplătit România Mare, părinții fondatori. Generația Unirii de la Alba Iulia, exterminată în închisorile comuniste

Publicat

România își uită în fiecare an eroii care au făcut posibilă Unirea și care, în perioada bolșevică, de dominație rusească, au fost exterminați în pușcăriile comuniste, unii în chinuri groaznice. 

Marea Unire n-a fost un eveniment public de două zile, ci a fost posibilă datorită multor ani de muncă politică, internă și externă, a unei generații de politicieni extraordinari. Cum i-a răsplătit țara pentru ce au făcut: i-a ucis.

Liderii politici care simbolizau Marea Unire au fost arestați și condamnați, cu proces sau fără, au făcut ani grei de temniță, au fost torturați și cei mai mulți dintre ei au murit în închisori.

iuliu maniu

Centrul International de Studii asupra Comunismului a reconstituit ”destinul concentraționar al acestor părinți ai democrației.

Fotografiile și textele pe care Alba24 vi le prezintă mai jos sunt parte a unui documentar realizat de această instituție, prezentat pe www.memorialsighet.ro.

O galerie tăcută a unor victime care au fost pedepsite pentru ”vina” de a crede în țara lor.

Iuliu Maniu
(1873-1953)
Iuliu-Maniu

Organizator și participant la Marea Adunare de la Alba Iulia care a proclamat la 1 Decembrie 1918 Unirea Transilvaniei cu România.

A fost apoi ales…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Infracțiuni comise de Ziua Națională, la Alba Iulia. Amenzi aplicate în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

Polițiștii din cadrul IPJ Alba au intervenit miercuri, 1 Decembrie, la Alba Iulia, la 7 sesizări de infracțiuni. Potrivit reprezentanților instituției, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie au fost aplicate peste 700 de sancțiuni, în valoare totală de 145.230 de lei. 

Potrivit IPJ Alba, în minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională, 1 Decembrie, peste 700 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice și creşterea siguranţei rutiere astfel încât în perioada 27 noiembrie – 1 Decembrie, în județul Alba, nu au fost înregistrate evenimente deosebite și nici accidente rutiere soldate cu decesul sau rănirea gravă a vreunei persoane.

Citește și Jurnalistă România TV, jefuită la Alba Iulia, în timpul Marșului Unirii. I-au fost furate actele și banii

În această perioadă, s-a intervenit la 161 de evenimente, din care 157 sesizate prin 112, au fost constatate 64 de infracțiuni și au fost aplicate 708 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 145.230 lei.

Cu ocazia manifestărilor publice dedicate sărbătoririi ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI – 1 DECEMBRIE şi a celor 103 ani de la Marea…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

VIDEO Momente jenante la festivitatea de 1 Decembrie într-un oraș din România. Organizatorii au pus imnul comunist ”Trei culori”

Publicat

Momente jenante la festivitatea de 1 Decembrie de la Târgu Ocna. Organizatorii au pus la festivitate imnul comunist ”Trei culori”. 

După minute bune, în care autoritățile au asistat stânjenite la moment, imnul s-a oprit brusc, apoi cineva a solicitat intonarea imnului național.

Au urmat alte minute de tăcere deplină, semn că organizatorii nu erau pregătiți cu un alt imn național, eventual cu cel bun, ”Deșteaptă-te române”.

Până la urmă, momentul a fost ”salvat” de o artistă care a intonat imnul acompaniată de o chitară.

Incidentul este greu de explicat, la aproape 32 de ani de la Revoluție.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe