Connect with us

Alba

România va plăti anul viitor dobânzi și restanțe la credite o sumă egală cu bugetul Apărării

Published

on



România va plăti anul viitor dobânzi și restanțe la credite o sună aproximativ egală cu tot bugetul Ministerului Apărării Naționale, adică 2% din PIB. În total, este vorba despre o sumă de peste 22,7 miliarde de lei (la nivelul anului 2021).

Tot spre comparație, anul trecut, alocarea pentru Ministerul Educației a ajuns la 2,55% din PIB.

Anunțul a fost făcut chiar de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat că anul acesta România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB iar anul viitor, potrivit calculelor preliminare, va plăti 2% din PIB.

„Anul acesta, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB.

Din socotelile…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

File din jurnalul Reginei Maria vor fi expuse la Sala Unirii din Alba Iulia. Ce eveniment istoric comemorează expoziția

Published

on

La Sala Unirii va avea loc vernisajul expoziției: Regii Iugoslaviei, Alexandru și Maria. 90 de ani de la atentatul din Marsilia (1934-2024). Evenimentul va avea loc miercuri, în data de 9 octombrie 2024.

Printre piesele care vor fi expuse se numără câteva file din jurnalul reginei Maria și telegrame cu felicitări, referitoare la căsătoria regeului Iugoslaviei, Alexandru, cu principesa României, Maria.

Informațiile referitoare la expoziție au fost transmise de reprezentanții Muzeului Național al Unirii prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

CRJ: Criterii discriminatorii la acordarea de locuințe sociale la Alba Iulia. Ce amendă a primit Primăria prin decizie în instanță

Published

on

Criterii discriminatorii la acordarea de locuințe sociale la Alba Iulia. Centrul de Resurse Juridice (CRJ) aduce în atenție o decizie recentă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Aceasta vizează o hotărâre a Consiliului Local Alba Iulia din 2019.

Hotărârea CL cuprinde criterii de acordare a locuințelor sociale, considerate discriminatorii de către CRJ. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis aplicarea unei amenzi de 5000 de lei pentru primărie.

În anul 2021, Centrul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

12 octombrie: Campionat de baschet 3 versus 3, pentru liceeni la Carolina Mall din Alba Iulia. Cum se fac înscrierile

Published

on

Alba Baschet Challenge, o competiție de baschet 3 versus 3, dedicată elevilor de liceu va fi organizat în data de 12 octombrie 2024 la Alba Iulia.

Evenimentul va începe la ora 10:00, la Carolina Mall. Înscrierile echipelor se pot face până joi, 10 octombrie 2024, la adresa de e-mail sport@cjalba.ro.

Formularul de înscriere poate fi găsit AICI.

Sursa foto: Consiliul Județean Alba

Fiecare echipă va avea patru jucători, trei pe teren și o rezervă. Jocul va începe cu o tragere la sorți. Echipa care va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Vremea în prima vacanță din anul școlar 2024-2025. Temperaturi neobișnuite, posibile ninsori la munte. Prognoza din 26 octombrie

Published

on

Vremea în prima vacanță din anul școlar 2024-2025. Elevii intră în prima perioadă de vacanță din acest an școlar, din 26 octombrie. Vor avea șapte zile libere, inclusiv cele din weekend. Meteorologii anunță pentru acest interval o vreme tipică de toamnă.

Potrivit structurii anului școlar 2024-2025, în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie este programată prima vacanță pentru elevi. De luni, 4 noiembrie, începe o nouă perioadă de cursuri. Apoi următoarea vacanță va fi cea de iarnă, ce include…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement