Connect with us

Alba

Românii care se vor vaccina anti-COVID-19 vor primi o adeverință în română și în engleză. Ce date va conține și la ce folosește

Publicat



Românii care se vor vaccina anti – COVID-19 vor primi o adeverință, pe hârtie sau în format electronic, în limba română si în limba engleză. Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că acesta nu este un pașaport epidemiologic, ci „un document medico-legal” în care se va preciza seria și lotul vaccinului, precum și alte date tehnice.

„În cazul în care, Doamne ferește, apare o reacție adversă, necunoscută. Se va controla dacă s-au respectat condițiile de păstrare, de transport ale vaccinului, criteriile de calitate, după care trebuie să facem trasabilitatea lotului de vaccin cu persoana vaccinată să vedem dacă e o problemă cu lotul respectiv. Persoana vaccinată poate să se vaccineze la București și să înregistreze o reacție adversă fiind la Suceava. Acolo trebuie să dovedească, uite, am făcut vaccinul. E ca un bilet de ieșire din spital. Credem că este important ca fiecare persoană să aibă acest document”, a explicat Gheorghiță.

De asemenea, vaccinările anti-COVID-19 vor fi înregistrate, într-un modul special, în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor. Totodată, STS dezvoltă o platformă pentru programări la vaccinare.

sursa: hotnews.ro

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Șoferii vor fi amendați în baza filmărilor de pe camerele de bord sau de monitorizare a traficului. Cum se poate face o sesizare

Publicat

camera bord

Șoferii vor fi amendați în baza filmărilor de pe camerele de bord sau de monitorizare a traficului. Conducătorii auto care surprind pe camerele de bord comportamente agresive în trafic vor putea trimite înregistrările audio-video polițiștilor. Pe baza acestora, oamenii legii îi vor putea amenda pe șoferii indisciplinați, prevede o ordonanță de urgență publicată recent în Monitorul Oficial. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rezultate Evaluare Națională 2024: cum pot fi depuse contestații. Model de cerere și procedură

Publicat

Rezultate Evaluare Națională 2024: elevii nemulțumiți de rezultatele la examen pot depune contestații. Acestea se depun sau transmit electronic, miercuri, între orele 16.00 și 19.00 și joi între orele 8.00 și 12.00.

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip

în care se menționează că au luat cunoștință că

  • nota…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Banca Transilvania cumpără OTP Bank. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Publicat

Banca Transilvania cumpără OTP Bank. Tranzacția, în valoare de aproape 350 de milioane de euro, a fprimit acordul autorităților. 

Prin achiziție, BT vrea să preia OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., subsidiarele OTP Consulting România...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA. Universitatea a primit acreditare internațională

Publicat

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA: Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditare internaţională din partea a Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate