Connect with us

Alba

Românii din Italia vor putea conduce din nou mașinile înmatriculate acasă. Legea a fost contestată de Curtea de Justiție a UE

Publicat



Italia va trebui să schimbe legea prin care rezidenții care din această țară membră UE sunt obligați ca în termen de 60 de zile să își schimbe numerele la mașinile înmatriculate în țările de unde provin. Astfel românii vor putea conduce din nou, în Italia, mașinile înmatriculate acasă.

Din 2018, modificările Codului rutier din Italia au afectat zeci de mii de români care dețineau autoturisme înmatriculate în România.  Regulile rutiere în vigoare interzic persoanelor care au rezidența în Italia să circule mai mult de 60 de zile cu un vehicul înmatriculat în străinătate.

Legea prin care se interzice rezidenților din Italia dreptul de a conduce mașini înmatriculate în alte state  a fost contestată de  Curtea de Justiție a UE, informează G4media.ro .

Cazul care a răsturnat legea care a afectat sute de mii de străini în Italia

Curtea de Justiție a Uniunii Europene le-a dat dreptate unor cetățeni slovaci, după ce mașina în care se aflau a fost confiscată de poliția italiană, invocându-se faptul că șoferul avea rezidență în Italia de mai mult de 6 luni, iar automobilul pe care îl conducea era înmatriculat în alt stat decât cel italian.

Mașina era înregistrată pe numele pasagerului,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Camioane de mare tonaj, însoțite de poliția rutieră

Publicat

Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță mai multe transporturi agabaritice, luni, 29 aprilie.

Acestea se vor deplasa de la ora 20.00, pe următoarele trasee:

Transporturi agabaritice: Cristian, jud. Sibiu – DN 1 – DN 7H – A1 – DN 7 – Vladimirescu, jud. Arad:

  • 4 transporturi formate din câte un camion cu lungimea de 49 metri și mase cuprinse între 92 și 98 tone

Cluj-Napoca – DN 1F – A3 – A10 – A1 – DN 7 – A11 – A1 – PTF Nădlac II:

  • 1 transport format…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Acțiune a polițiștilor, pe raza comunei Săsciori. 5 permise reținute și 14 șoferi amendați pentru viteză peste limita legală

Publicat

În weekendul 27-28 aprilie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au organizat o acțiune cu efective suplimentare pe raza comunei Săsciori și a localităților rurale arondate, pentru menținere gradului de siguranță publică și creșterea siguranței rutiere.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul acțiunii au fost depistați și sancționați 23 de conducători auto, care au încălcat regulile privind circulația de drumurile publice, marea majoritate (14) fiind amendați pentru viteză peste limita legală.

Au fost reținute 5 permise de conducere, din care 3 pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Benzi dedicate pentru autobuze, în Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa, despre cum se va circula pe prima bandă

Publicat

Benzi dedicate pentru autobuze, în Alba Iulia. Șoferii care vor circula pe noile benzi dedicate transportului public din municipiul Alba Iulia vor risca amenzi, odată cu finalizarea proiectelor de mobilitate. Potrivit primarului Gabriel Pleșa, la început se vor da doar avertismente. 

Reamintim faptul că banda 1 de pe bulevardele și străzile principale din Alba Iulia, modernizate prin proiectele de mobilitate, a fost transformată în bandă dedicată transportului public.

Asta înseamnă că vor putea circula pe aceasta autobuzele și microbuzele care efectuează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Târgul de cArte Alba Transilvana 2024. Peste 70 de edituri, cărți, lansări, concerte, invitați de marcă și prețuri bune

Publicat

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024: Reprezentanții Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia au prezentat luni programul unuia dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Alba.

Anul acesta își va deschide porțile în data de 10 mai 2024, începând cu ora 10.30.

Alba24 a discutat despre eveniment cu managerul Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, Silvan Stâncel, care a susținut luni o conferință de presă împreună cu scriitorul Cornel Nistea, președintele filialei Alba Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe