Connect with us

Alba

Românii se vor putea folosi de panourile fotovoltaice, chiar dacă stau la bloc. OUG pentru implementarea Directivei RED II

Publicat


Țara noastră va implementa Directiva RED II, care favorizează producătorii casnici de energie. Noutatea este aceea că vor oamenii își vor putea monta panouri nu numai în locaţia unde are loc consumul, ci şi în alte locaţii, dacă locaţia principală nu permite.

Asta înseamnă că românii pot monta panouri fotovoltaice și dacă stau la bloc, cu condiția ca amplasamentul panourilor să fie făcut într-o altă proprietate a prosumatorului.

În acest caz se va face o compensare între producție/consum pe ambele locații, iar acum va exista și cadrul legal pentru asta, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Declarația ministrului în ședința de Guvern

”Da, domnul prim-ministru. Este…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Mai multe societăți comerciale din Alba, verificate de inspectorii ITM. Ce probleme au fost descoperite

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii ITM Alba au realizat o serie de activități de control, în perioada 8-12 aprilie 2024. Aceștia au controlat mai multe firme și au dat mai multe sancțiuni pentru câteva deficiențe descoperite. 

Rezultatul acțiunilor din perioada mai sus menționată a fost comunicat de reprezentanții ITM Alba. într-un comunicat de presă.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:  54

Numar de salariați ai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Aiud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 25 aprilie

Publicat

sediul electrica

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Joi, 18 aprilie

  • Șpring – orele 8.00-15.00 (7…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii. În România, a fost marcată pentru prima dată în Ardeal

Publicat

ziua mondiala a vocii

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii este sărbătorită în fiecare an la această dată, pentru a evidenția importanța vocii umane în comunicare, în exprimarea emoțiilor și în conexiunea umană.

Această zi își propune să aducă conștientizare asupra sănătății vocale, precum și asupra problemelor și tulburărilor legate de voce.

Ziua Mondială a Vocii este o oportunitate de a sublinia importanța menținerii sănătății vocale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amendă de 1000 de lei la Aiud pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe trotuar. Cum a fost identificată

Publicat

O persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe trotuar a fost amendată cu 1000 de lei la Aiud. Poliția locală caută și alte persoane care aveau același obicei. 

”Am constatat că în noua zonă de agrement și recreere amenajată pe strada Avram Iancu, zonă frecventată de tot mai mulți aiudeni, se consumă semințe ale căror resturi se aruncă pe jos.

Cu ajutorul camerelor de supraveghere, Poliția Locală a identificat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe