Connect with us

Alba

Românii vor plăti 50 de bani în plus în magazine. De când se aplică sistemul Garanție-Returnare

Publicat



Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat când va intra în vigoare Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), prin care românii vor plăti 50 de bani pentru fiecare băutură îmbuteliată.

Acesta precizează că SGR înseamnă cea mai importantă politică legată de managementul deşeurilor din România în ultimii 30 de ani şi va fi al doilea cel mai mare din Europa, după cel german.

”Mai avem 57 de zile până când…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Subiectele la ROMÂNĂ – BAC 2024, prima probă scrisă de examen. Elevii au avut de făcut un eseu legat de o nuvelă studiată

Publicat

Subiectele la ROMÂNĂ – BAC 2024, prima probă scrisă de examen. Absolvenții de liceu au avut la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite. Baremele vor fi publicate la ora 15.00.

Subiectele la ROMÂNĂ – BAC 2024

La primul subiect au primit un text la prima vedere din Gabriel Dimiseanu „În vizită la Tudor Arghezi” din vol. „Amintiri și portrete”, potrivit ProTV.

La subiectul al...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Carburanţii s-au scumpit din nou, din 1 iulie. Cât costă litrul de benzină și motorină, la Alba Iulia

Publicat

Carburanţii s-au scumpit din nou, din 1 iulie. La sfârşitul anului trecut, Guvernul a decis să crească accizele la benzină şi motorină, în două etape. Potrivit calendarului stabilit de autorități, prima creștere a avut loc la 1 ianuarie, iar a doua majorare la 1 iulie.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Câți bani rămân în mână după creșterea salariului minim de la 1 iulie. O treime dintre angajați sunt vizați de această măsură

Publicat

Câți bani rămân în mână după creșterea salariului minim de la 1 iulie: Salariul minim a crescut de luni și a ajuns la valoarea de 3.700 de lei brut.

Câți bani rămân în mână după creșterea salariului minim de la 1 iulie: Astfel, un angajat plătit cu salariul minim va încasa de la 1 iulie un salariu net „în mână” de 2.363 lei în mână, cu 284 de lei net mai mult pe lună.

Pentru angajații din construcții,... Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Anunț pentru persoanele care reciclează ambalaje SGR. Detalii despre garanție, după 3 iulie

Publicat

Persoanele care reciclează ambalaje SGR din plastic fără dop sau cu capac vor putea să le returneze și după data de 3 iulie.

„Directiva UE privind plasticul de unică folosință, transpusă în legislaţia din România prin Ordonanţa de Guvern nr. 6/2021, care prevede data de 3 iulie 2024

ca termen de la care se introduc pe piaţă doar tipuri de recipiente de băuturi care respectă cerinţa de a avea dopurile şi...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate