Connect with us

Eveniment

Rugby: Căpitanul naţionalei, Mihai Macovei – Arcul de Triumf a fost şi este casa noastră

Publicat



Căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Mihai Macovei, se implică în divergenţele dintre Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Rugby privind stadionul Arcul de Triumf şi spune că arena a fost şi este casa „stejarilor”.

„Arcul de Triumf a fost şi este casa noastră … Dar sunt unii oameni care poate n-au făcut nimic pentru România şi iau anumite decizii absurde. Dacă aşa vor ei să trateze sportul românesc, consider că au luat-o pe o cărare greşită. Ar trebui să fie mai atenţi, să-şi pună întrebări, să analizeze lucrurile, să se uite la trecut, la istorie, la prezent, la sportivii care şi-au rupt oasele pe acest stadion, au avut operaţii, unii poate au rămas cu handicap … este o poveste şi o istorie în spatele acestui stadion. Aşa că nu poate veni oricine, chiar dacă este de acolo, de sus, să ia nişte decizii care nu-şi au rostul. Vorbim de 100 de ani de istorie, cum să vină cineva să spună că nu este al nostru? Echipa naţională de rugby nu a avut niciodată un stadion al ei, altul decât acesta … pe unde mergeam trebuia să cerem voie să ne putem antrena sau juca. Când vorbeşti de echipa naţională, ar trebui să ai toate porţile deschise în ţară, oriunde ai merge … fotbalul are casa lui, handbalul la fel, baschetul la fel … noi de ce nu putem avea casa noastră? Aceasta este durerea, supărarea noastră, marea noastră frustrare. Vedem că cei de sus care ar trebui să ne ajute, merg în direcţia opusă. Noi tot sperăm să se rezolve lucrurile, ne dorim să jucăm, să avem unde să ne antrenăm şi să se schimbe ceva. Vrem să ne calificăm la Cupa Mondială, dar să nu ni se pună piedici aiurea. Oamenii care ar trebui să ne ajute, ne împiedică. Acolo sus ar trebui făcut ceva astfel încât să se ridice întreg sportul românesc, suntem departe de adevăr”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul naţionalei de rugby a României, conform unui comunicat remis AGERPRES.

El afirmă că principala ţintă a echipei naţionale este calificarea la Cupa Mondială din Franţa: „Obiectivul nostru este calificarea la Cupa Mondială. Îmi doresc enorm să particip la a treia Cupă Mondială, sper să mă ajute sănătatea. Îmi doresc mult şi pentru cei tineri, să-i văd acolo, să trăiască atmosfera aceea. Când joci pentru ţara ta mereu sunt emoţii, nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai când faci lucruri pentru patria ta”

Pentru Mihai Macovei, căpitan şi în campionatul din Hexagon, la Colomiers, în liga a doua, prezenţa la competiţia din 2023 ar însemna bifarea a trei Cupe Mondiale.

În mod normal, dacă nu vor mai fi amânări din cauza pandemiei de coronavirus, naţionala de rugby a României ar trebui să ia startul în preliminariile Cupei Mondiale la începutul lunii martie.

 


Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FOTO


La 28 ianuarie, Federaţia Română de Rugby a acuzat Ministerul Tineretului şi Sportului, într-un comunicat de presă, că încearcă să „naţionalizeze” Stadionul Arcul de Triumf, după ce acesta a fost construit de Compania Naţională de Investiţii.

La 4 decembrie 2020 a avut loc recepţia proiectului de investiţii Stadionul Arcul de Triumf, realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii. La acest eveniment au participat printre alţii premierul Ludovic Orban, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, consilierul onorific al premierului pentru organizarea EURO 2020, Gheorghe Popescu, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Arcul de Triumf este al doilea stadion finalizat dintre cele patru pe care România s-a angajat că le va moderniza pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti. Primul a fost Stadionul Steaua, a cărui recepţie a avut loc la 27 noiembrie. Celelalte două arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Rapid, care este aproape de finalizare, şi Dinamo, la care lucrările încă nu au început. Din cauza unor probleme juridice, reconstrucţia stadionului Dinamo a fost amânată şi s-a luat decizia ridicării unei noi arene în interiorul parcului sportiv.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Geamul cu POEZIE, la Cluj-Napoca. Mai multe vitrine din oraș au devenit suport pentru versuri

Publicat

Miercuri, în intervalul 14-17, pe str. Universității din Cluj-Napoca, echipa Festivalului Internațional de Carte Transilvania a organizat proiectul Geamul cu Poezie.

„Strofele poeziilor au fost selectate cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

CNAIR: Emiterea rovinietelor și peajelor ar putea fi întreruptă, în 4 iulie. Se fac actualizări la echipamentele de comunicații

Publicat

Emiterea rovinietelor și peajelor ar putea fi întreruptă, în 4 iulie, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Sunt derulate lucrări de update ale echipamentelor de comunicații din centrul de date.

În...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Tânăr din Câmpia Turzii, arestat 30 de zile pentru lovire și VIOL asupra unei minore

Publicat

Un tânăr de 23 de ani din Câmpia Turzii a fost arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de lovire, încălcarea ordinului de protecție, tulburarea ordinii și liniștii publice și viol asupra unei minore.

„La data…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cine sunt cei patru absolvenți cu MEDIA ZECE de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

Patru absolvenți au terminat cu media zece la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, anunță reprezentanții instituției. 

Este vorba despre absolventul Călin Hartzos, elevul plutonier adjutant Flavius Taflan (clasa a XI-a) și elevii caporal Claudiu Stanciu și Nathan Lascu (clasa a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate