Connect with us

Eveniment

Rugby: Organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni, optimişti privind desfăşurarea ediţiei din acest an

Publicat



Organizatorii Turneului celor Şase Naţiuni la rugby şi-au exprimat optimismul cu privire la desfăşurarea competiţiei din acest an, în pofida restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Reuters.

Directorul turneului, Ben Morel, a spus că este încrezător în faptul că meciurile se vor disputa conform programării, dar a arătat, în acelaşi timp, că în cazul apariţiei unor probleme de călătorie, în special din cauza restricţiilor din Franţa, există opţiuni pentru reprogramarea partidelor.

Aşa cum se ştie, cluburile franceze au fost retrase din Cupa Campionilor Europeni în această lună, în timp ce guvernul de la Paris a introdus restricţii dure la călătoriile din şi spre Marea Britanie.

”Am prezentat toate protocoalele noastre privind Covid-19. Sunt foarte bine întocmite, aşteptăm unele clarificări privind excepţiile de la carantină când se intră în UK, apoi se reintră în Franţa. Vom face testări foarte dese, sperăm ca totul să fie în regulă”, a spus Morel.

El a menţionat că vor exista reprogramări ale meciurilor în cazul în care unele partide nu s-ar putea disputa.

La jumătatea acestei luni, Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sportului, a solicitat mai multe garanţii sanitare din partea britanicilor, înainte ca selecţionata Franţei să se deplaseze în Irlanda şi Anglia cu ocazia meciurilor din cadrul Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, care va debuta luna viitoare.

„Primul meci, împotriva Italiei (programat pe 6 februarie, la Roma – n.red.), nu ar trebui să pună probleme. Pentru următoarele două deplasări, în Irlanda (14 februarie) şi Anglia (13 martie), va trebui să avem însă garanţiile necesare din partea echipelor adverse pentru a fi siguri că ceea ce vom face, din punct de vedere uman şi financiar, va permite echipelor noastre naţionale rămână într-o stare bună. Aşteptăm acelaşi lucru din partea altor echipe”, a declarat fosta înotătoare de origine română.

Roxana Mărăcineanu şi responsabilii Federaţiei franceze de rugby au discutat, într-o reuniune tehnică, organizarea şi protocolul sanitar prevăzut pentru ediţia 2021 din Six Nations. ”Este ca un puzzle, dar nu cred că trebuie să fim alarmaţi în privinţa Turneului celor Şase Naţiuni. Turneul se va derula conform protocoalelor de sănătate impuse de guvern. Totul a mers bine în toamnă (la Autumn Nations Cup) şi va fi la fel şi la Turneul celor Şase Naţiuni, aşa că nu sunt îngrijorat”, a comentat preşedintele FFR, Bernard Laporte.

Cupele europene de rugby au fost suspendate „cel puţin până la începutul lunii februarie”, din cauza contextului sanitar, a anunţat organizatorul acestora, după decizia guvernului francez de a solicita cluburilor din Top 14 „să îşi amâne participarea” la aceste competiţii, din cauza expansiunii foarte rapide a noii variante mai contagioase a virusului în Marea Britanie.
 

Foto: (c) IAN LANGSDON / EPA


Meciul dintre reprezentativele Italiei şi Franţei, de pe Stadio Olimpico din Roma, va deschide, pe 6 februarie, ediţia din 2021 a Turneului celor Şase Naţiuni la rugby, cel mai puternic turneu al emisferei de nord.
 

Foto: (c) FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA


Tot în prima etapă, pe 6 respectiv 7 februarie, sunt programate şi meciurile Anglia – Scoţia, pe Twickenham Stadium din Londra, şi Ţara Galilor – Irlanda, pe Principality Stadium, din Cardiff.

Competiţia se va desfăşura până în luna martie, ultima etapă, a cincea, fiind programată pe data de 20. Atunci, Scoţia va întâlni Italia, Irlanda va juca împotriva Angliei, iar Franţa contra Ţării Galilor.
 

Foto: (c) FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA


Anglia este deţinătoarea trofeului. AGERPRES/(AS- autor: Addrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea) 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Accident grav pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu la Răhău. Impact între un microbuz și un autoturism. Două persoane rănite

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă noaptea pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu la Răhău. Este vorba despre un impact între un microbuz și un autoturism. Două persoane au fost rănite.

La fața locului au intervenit echipaje ISU, de prim-ajutor și echipaj de ambulanță.

Accidentul a fost semnalat în jurul orei 23.20.

În accident au fost implicate în total 12 persoane.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cum se vor finanța apartamentele din Planul Simion și cine plătește terenul. Toate detaliile planului propus de liderul AUR

Publicat

Președintele AUR, George Simion, candidatul partidului la funcția de Președinte al României, și-a prezentat joi seara planul pentru alegerile prezidențiale din acest an.

În cadrul prezentării sale, George Simion a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Prânz de iunie la Mărgău. Vizitatorii vor închega lapte după metodă tradițională și vor face caș proaspăt

Publicat

Clubul Gastronomic Transilvan Cluj-Napoca organizează, duminică, un prânz de iunie în comuna clujeană Mărgău, la numărul 122, începând cu ora 12.

”Episodul al doilea al prânzurilor de vară are ca element…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Un șofer cu alcoolemie mare a intrat cu mașina într-o pasarelă de beton din Cluj-Napoca

Publicat

Un alt accident rutier s-a produs, sâmbătă seara, în jurul orei 19.30, pe strada Transilvaniei, din municipiul Cluj-Napoca, din primele cercetări reieșind că un șofer de 54 de ani, din comuna Cămărașu ar fi pierdut…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe