Connect with us

Eveniment

S-a semnat contractul pentru extinderea școlii I.L.Caragiale

Publicat


Lucrările de extindere la Școala I.L. Caragiale vor începe în curând. A fost semnat contractul pentru efectuarea lucrărilor, o investiție asigurată prin fonduri europene.

“Extinderea spațiilor unităților de învățământ a fost și este o prioritate pentru noi. Astăzi am semnat contractul pentru extinderea școlii I.L. Caragiale din zona Calea Dumbrăvii, prin construcția unui nou corp de clădire, o investiție în valoare de 8,6 milioane de lei. Reamintesc că lucrările de extindere a școlii Nicolae Iorga sunt și acestea în curs, iar pentru școala Regele Ferdinand inițiem în această lună procedura de achiziție pentru proiectare și execuție. Extinderi avem prevăzute și la Colegiul O. Goga, în prezent realizându-se proiectarea. În 2021, după aprobarea bugetului, vom iniția și alte proiecte de extindere a unităților de învățământ.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Randare Caragiale 1 mic

În termen de 12 luni, constructorul contractat – SC Total NSA AG Construct SRL – va ridica noul corp de clădire, structurat pe demisol, parter și 2 etaje, va realiza instalațiile de utilități și cele pentru stingerea incendiilor și va instala un sistem de securitate cu alarmare la efracție și supraveghere video.

DJI 0881

În noul corp de clădire se vor crea:
 11 săli de clasă,
 cabinete de fizică, chimie și informatică,
 o sală de gimnastică cu vestiare și dușuri pentru elevi,
 o sală multimedia și o bibliotecă cu sală de lectură,
 o sală de mese cu oficiu și un cabinet pentru alimente,
 un cabinet medical,
 un cabinet pentru direcțiune, o cancelarie și o sală de ședințe
 vestiare pentru angajați, un atelier mecanic, o arhivă și alte anexe.

Clădirea va fi dotată prin acest proiect cu mobilierul școlar necesar, cu table interactive, videoproiectoare și sisteme PC.

Semnare ctr 15122020

De asemenea, este prevăzută amenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, precum și a unui teren de baschet și a unuia de volei în curtea școlii.

Finanțarea acestui proiect este asigurată din fondurile europene obținute de Primăria Sibiu prin Programul Operațional Regional.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Doi elevi ai Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, calificați la Concursul Național de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”

Publicat

Maia Nicula și Petru Joldeș, elevi ai Școalii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, vor participa la Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare „Ionel Teodoreanu”, care se va desfășura la Iași, în perioada 16-19 mai 2024. Ambii elevi au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a Olimpiadei  de limba și literatura română, reușind astfel calificarea la acest concurs național.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

”Materie și Icoană”, expoziție în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Publicat

materie si icoana

Grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” Sebeș va găzdui miercuri de la ora 11.00,  vernisajul expoziției documentare „Materie și Icoană”, care va fi la dispoziția publicului până în data de 15 mai 2024. Accesul vizitatorilor va fi gratuit.

Expoziția valorifică rezultatele unui proiect de cercetare care a adunat în jurul icoanelor transilvănene specialiști din diverse domenii (conservare-restaurare, știința patrimoniului,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro rămâne la trei bani depărtare de 5 lei

Publicat

În ciuda nivelului oscilant al aversiunii față de risc existent pe marile piețe, leul a reușit să rămână „cea mai stabilă monedă” din regiune.

Față de săptămâna precedentă, când a fost atins minimul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Unde vor fi amplasate echipajele de Poliție

Publicat

Radare la început de săptămână, pe drumurile din Alba. Reprezentanții IPJ au transmis lista drumurilor pe care se vor afla echipaje ale Poliției, care vor supraveghea traficul rutier la începutul acestei săptămâni. . 

Amplasarea radarelor în data de 22 aprilie 2024

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe