Connect with us

Alba

Sala de sport de la Școala ”Avram Iancu” Alba Iulia. Primăria contractează servicii de dirigenție șantier la amenajarea terenului

Publicat



Pentru noua sală de sport de la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia, Primăria contractează servicii de dirigenție șantier. Este vorba despre amenajarea terenului și dotarea cu utilități.

Clădirea a fost construită de către Compania Națională de Investiții. Însă finanțarea CNI nu acoperă cheltuielile privind amenajarea terenului și dotarea cu utilități. Acestea trebuie suportate din bugetul local.

În această etapă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Trei tineri din Aiud care au furat sute de litri de motorină, trimiși în judecată. Cum acționau hoții

Publicat

Trei tineri din Alba care s-au specializat în furtul de combustibil au fost recent trimiși în judecată. Cei trei sunt din Ciumbrud și din Aiud. Dosarul pentru furt calificat a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 29 aprilie 2024.

Unul dintre cei trei va ajunge în fața judecătorilor și pentru conducere fără permis de conducere.

Faptele pentru care cei trei vor fi judecați s-au petrecut în anul 2022, dar o trimitere în judecată a venit abia în 2024.

Pe lângă benzină cei trei au mai furat și un motocultor, dar și o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

Publicat

Ce se mai sărbătorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe lângă Ziua Muncii, în tradiția română mai are loc o altă sărbătoare. Cumnoscută mai puțin, dar care în trecut era sărbătorită, era tradiția de Armindeni, sau Armindenul. 

Este un simbol al vegetației care proteja recoltele si animalele. În tradiția populară, acestei zile i se mai spune si „ziua pelinului” sau „ziua bețivilor” si semnifica începutul verii.

Armindenul se serbează pentru rodul pământului, ca să nu bată grindina, împotriva…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Complexul Băile Sărate Ocna Mureș oferă servicii Spa. Ședințe de masaj și băi aromate. Care sunt tarifele actualizate

Publicat

La Complexul Băile Sărate Ocna Mureș, serviciile pentru clienți au fost extinse cu ședințe de masaj, inclusiv tehnici de relaxare și băi aromate. Tarifele a fost actualizate.

Acestea completează seria de servicii de agrement și proceduri medicale.

Complexul a fost deschis pentru turiști în luna mai 2023, după o investiție de 7,7 milioane lei, realizată prin parteriat Consiliul Județean Alba – Primăria Ocna Mureș.

Apa sărată de la Ocna Mureș a fost recunoscută pentru proprietățile terapeutice de peste 130 de ani. Primele băi au fost amenajate aici din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un deținut al Penitenciarului Aiud care a făcut prăpăd în celulă, trimis în judecată. A distrus până și gresia și faianța

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud care a făcut prăpăd în celulă, a fost trimis în judecată. Faptele acestuia s-au întins pe parcursul unui an. 

La un moment dat, fiind atât de nervos a distrus până și gresia și faianța din baia penitenciarului. În data de 29 martie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Deținutul va fi judecat pentru șase fapte de distrugere.

A distrus până și gresia și faianța

Faptele pentru care acesta va ajunge în fața magistraților sunt descrise mai jos.

  •  La data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe