Connect with us

Eveniment

Sală polivalentă cu 4.000 de locuri la Șelimbăr – Costă 18 milioane de euro

Publicat


Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu construiește, la Șelimbăr, cea mai mare sală polivalentă din Transilvania. Sala va avea o capacitate de 4.000 de locuri, cu posibilitate de extensie de peste 5.000 locuri.

ULBS a finalizat, la sfârșitul anului 2020, demersurile pentru luarea în administrare a unui teren pentru construirea unui complex sportiv multifuncțional destinat activităților de învățământ, competițiilor sportive naționale și internaționale, dar și unor evenimente precum: simpozioane, manifestări științifice și sociale, concerte, festivaluri, expoziții, târguri.

Terenul pe care urmează să se construiască sala are o suprafață de 31.011 metri pătrați și este situat pe raza comunei Șelimbăr, pe Aleea Monumentului.

Complex sportiv cu 4.000 de locuri

Obiectivul de investiții va avea un regim de înălțime de S+D+2E+R, cu o suprafață construită la sol de 8.000 mp, iar sala de sport din cadrul acestui complex va avea o capacitate de 4.000 de locuri, cu posibilitatea de extensie de peste 5.000 de locuri. Complexul sportiv va dispune de spații interioare destinate activităților didactice de sport și educație fizică, sală de sport pentru competiții naționale și internaționale, iar spațiile exterioare vor fi amenajate pentru practicarea fotbalului, tenisului de câmp, baschetului, voleiului, handbalului și atletismului. Toate aceste spații destinate practicării sportului vor fi realizate în conformitate cu normele federațiilor internaționale de specialitate, potrivit unui comunicat de presă transmis de ULBS.

Complementar activităților didactice organizate pentru studenți, complexul sportiv este gândit să găzduiască și activități derulate în cadrul acordurilor de colaborare cu instituțiile locale și naționale de profil în vederea organizării de evenimente de specialitate dedicate elevilor, studenților, sportivilor amatori și de performanță.

De asemenea, complexul va susține pe viitor programul de activități al taberelor de vară organizate de ULBS, al „Zilelor Porților Deschise”, al acțiunilor de popularizare a cunoașterii sau al FITS.

Investiție de 18 milioane de euro

Valoarea estimată a investiției se ridică la peste 18 milioane de Euro și va fi finanțată din alocațiile bugetare destinate Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de CNI-SA, în baza OG nr. 25 / 2001.

La începutul acestui an, CNI-SA a întocmit și a publicat, în sistemul național de achiziții publice, caietul de sarcini în vederea atribuirii contractului de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții.

„Complexul, care va întregi infrastructura universității noastre și care este deja de interes, va îndeplini două obiective extrem de importante: pe de o parte va constitui piatra turnantă a parteneriatului cu întreaga comunitate sibiană, iar pe de altă parte, va reprezenta un pilon de bază pentru dezvoltarea parteneriatelor regionale și naționale. Este momentul ca pașii pe care i-a făcut până acum Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu pentru colaborări la nivel regional și național să capete un contur mai apăsat. Acest complex multifuncțional, despre care putem observa cu toții că este de interes pentru comunitate, dacă ar fi să luăm în considerare reacțiile apărute deja în presă, va reprezenta un punct de cotitură pentru ULBS. Va fi un centru de excelență al universității, dar va fi, în egală măsură, și un spațiu care va dezvolta parteneriate și colaborări regionale și naționale”, a declarat prof. univ. dr. Sorin RADU, Rectorul ULBS.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Mohammad Murad este candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Constanța

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat astăzi candidații pentru alegerile locale din Constnța. Dacă la primăria municipiului Constanța AUR l-a anunțat deja pe Ovidiu Cupșa, pentru președinția Consiliului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar oficial cu perioada pentru depunerea cererilor. Ce trebuie să știe părinții

Publicat

Înscrieri grădiniță sau creșă în 2024. Calendar cu perioada pentru depunerea cererilor a fost publicat în Monitorul Oficial. Sunt schimbări față de datele prezentate de Ministerul Educației în etapa de consultare publică.

Potrivit calendarului oficial, cererile pentru înscrierea la creșă sau grădiniță, pentru prima oară, se depun în perioada:

  • 27 mai – 14 iunie

Reînscrierile copiilor care au mai frecventat grădinița…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Ultimele zile în care poți descoperi „Dinos and Sea Monsters”, expoziția din parcul Iulius Mall Cluj

Publicat

Expoziția din parcul Iulius Mall Cluj, care reunește 35 de exponate animatronice, mai poate fi vizitată până duminică, 31 martie 2024, astfel că încă ai ocazia să te bucuri de o parte dintre misterele erei mezozoice….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Amenzi majorate și de 7 ori pentru șoferii fără RCA la mașină. Cât se poate deconta direct pentru reparații în regie proprie

Publicat

Amenzile pentru șoferii care nu au RCA la mașină vor fi majorate. Noile sume sunt chiar de 7 ori mai mari. Prevederile sunt într-un proiect adoptat luni de Senat.

De asemenea, despăgubirile vor putea fi achitate pentru reparaţia vehiculului avariat, la solicitarea persoanei prejudiciate, prin decontare directă. Condiţia este ca valoarea totală să nu depăşească echivalentul în lei a 400 de euro.

Proiectul a fost adoptat de Senat,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe