Connect with us

Eveniment

Sălaj: Aproximativ două tone de îngrăşământ chimic cu azotat de amoniu depozitat necorespunzător, confiscate de polițiști

Publicat


Polițiștii din Sălaj au confiscat joi, o cantitate de aproximativ două tone de îngrășământ chimic conținând azotat de amoniu, care a fost depozitat într-un mod necorespunzător, de la o companie comercială din localitatea Nușfalău.

Îngrăşământul chimic a fost identificat de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj în cadrul acţiunii naţionale FITOS 2023, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor şi protecţia mediului, prin verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni de către agenţii economici.

„Astfel, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat verificări la punctul de lucru al unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Nuşfalău, unde au descoperit 1.875 de kilograme de îngrăşământ chimic cu conţinut de azotat de amoniu, depozitate pe sol în spaţiu deschis neacoperit, fără a fi respectată obligaţia de depozitare a acestor substanţe în locuri protejate”, se arată, vineri, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au dispus indisponibilizarea întregii cantităţi de îngrăşământ chimic depozitate necorespunzător în spaţiu deschis, în condiţii neconforme cu normele legale în vigoare şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice numai ambalate şi în locuri protejate. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Aproape 24.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor acţiona, zilnic, în perioada minivacanţei

Publicat

Aproape 24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi de serviciu zilnic, în minivacanţa 30 noiembrie – 3 decembrie, suplimentar faţă de efectivele obişnuite ale Ministerului Afacerilor Interne…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. 1 Decembrie: Depuneri de COROANE la statuia lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca

Publicat

Manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie au început cu ceremonialul de depunere de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul din Cluj-Napoca.

La ceremonie au participat printre alții…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

1 Decembrie la Alba Iulia: Două persoane amendate cu câte 3.000 de lei pentru că au folosit articole pirotehnice

Publicat

Evenimentele și manifestările programate pentru prima parte a Zilei Naționale, s-au desfășurat fără incidente deosebite, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Totuși, au fost identificate două persoane care au folosit articole pirotehnice (fumigene) și au fost sancționate contravențional, de către polițiști, cu câte 3.000 de lei.

”Alături de colegii noștri din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Podcast Cluj24: Contraste. Ovidiu Pecican, un om cu minte

Publicat

Cluj24 a lansat podcast-ul ”Contraste”, primul din proiectul Cluj24tv, care lărgește oferta pentru cititorii noștri și le oferă dialoguri incitante cu invitați diverși.

„M-am prins ce face Ovidiu Pecican…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe