Connect with us

Eveniment

„Sălajul în mișcare”: O fostă atletă de performanţă promovează mişcarea în rândul copiilor din mediul rural

Publicat


sursa foto: Facebook / Paula Claudia Todoran, arhivă foto

Fosta alergătoare de performanţă, Paula Todoran, promovează mişcarea în rândul copiilor din mediul rural din Sălaj, în cadrul proiectului „Sălajul în mişcare”, implementat de asociaţia sportivă pe care a înfiinţat-o în acest an.

Actualmente profesoară de sport, Paula Todoran, multiplă campioană naţională şi internaţională specializată în probe de fond, şi-a propus ca prin acest proiect să promoveze sportul de masă şi mişcarea, în general.

„Am înfiinţat în luna aprilie o asociaţie sportivă, iar mai apoi am obţinut o finanţare de la Consiliului Judeţean prin care vreau să promovez sportul de masă în rândul copiilor din mai multe comune din Sălaj.

Deja am avut acţiuni la mai multe şcoli din mediul rural, am alergat alături de cei mici, am discutat cu ei şi le-am spus despre importanţa mişcării.

„Sălajul în mișcare”. Paula Todoran speră ca în acest fel să poată descoperi şi tinere talente care mai apoi să poată practica atletismul de performanţă

Corpul uman este făcut pentru a fi activ însă, din păcate, nu doar în România, ci la nivel mondial sedentarismul a luat amploare. Asta are efecte negative asupra aspectului fizic şi asupra sănătăţii oamenilor”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Paula Todoran.

Potrivit acesteia, ecoul în rândul copiilor a fost unul foarte bun, motiv pentru care va repeta aceste acţiuni în satele din Sălaj. De asemenea, fosta atletă a remarcat sprijinul pe care l-a primit din partea profesorilor şi al autorităţilor locale în acest proiect.

Paula Todoran speră ca în acest fel să poată descoperi şi tinere talente care mai apoi să poată practica atletismul de performanţă, dând astfel o şansă în plus tinerilor din mediul rural.

Proiectul „Sălajul în mişcare” beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, în cadrul unui program anual de finanţare nerambursabilă pentru activităţi sportive, de tineret şi recreative, de interes judeţean. Agerpres

sursa foto: Facebook / Paula Claudia Todoran, arhivă foto


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: O femeie de 74 de ani din Alba Iulia a fost mușcată de un câine aflat liber pe stradă. Proprietarul va fi cercetat penal

Publicat

O femeie de 74 de ani din Alba Iulia a fost atacată pe o stradă din oraș, de un câine. Femeia a fost mușcată de un câine aflat liber pe stradă. Proprietarul câinelui va fi cercetat penal. 

Cazul a fost făcut public de către reprezentații Jandarmeriei Alba Iulia.

Potrivit jandarmilor din Alba, miercuri, 21 februarie, femeia a fost mușcată de un câine aflat liber pe stradă. Bărbatul femeii a sunat la numărul de urgență…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Poliția Cluj: Șoferul care a provocat accidentul din Florești era băut. Avea în mașină un copil de un an

Publicat

Poliția Cluj a arătat cum s-a produs accidentul rutier de miercuri seară de pe DN1 – E60, în localitatea Florești, din care a rezultat rănirea a 4 persoane și avarierea a 3 autovehicule.

”Din cercetările…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Şase din zece români renunţă să cumpere produse eco din cauza preţurilor mari. Studiu

Publicat

Șase din zece români, adică 58%, renunță la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat al acestora.

În același timp, 38% dintre cumpărători sunt atenți la impactul pe care îl au asupra mediului prin obiceiurile lor de consum, arată un studiu publicat miercuri, citat de Agerpres.

Conform cercetării Mkor, intitulată „Consumatorul Etic din România în 2024”, peste o treime (35%) dintre respondenţi spun că nu au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Mai multe străzi din Aiud vor fi asfaltate și modernizate. Când vor începe lucrările

Publicat

Mai multe străzi din municipiu Aiud urmează să fie modernizate. Lucrările fac parte din proiectul „Modernizare drumuri de legătură la DJ107I – Transalpina de Apuseni – Municipiul Aiud – Partea de Nord”.

Potrivit Primăriei Municipiului Aiud, marți, 20 februarie 2024, a avut loc o întâlnire a executivului local cu reprezentanții firmei care va executa lucrările în cadrul proiectului „Modernizare drumuri de legătură la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe