Connect with us

Eveniment

„Sălajul în mișcare”: O fostă atletă de performanţă promovează mişcarea în rândul copiilor din mediul rural

Publicat


sursa foto: Facebook / Paula Claudia Todoran, arhivă foto

Fosta alergătoare de performanţă, Paula Todoran, promovează mişcarea în rândul copiilor din mediul rural din Sălaj, în cadrul proiectului „Sălajul în mişcare”, implementat de asociaţia sportivă pe care a înfiinţat-o în acest an.

Actualmente profesoară de sport, Paula Todoran, multiplă campioană naţională şi internaţională specializată în probe de fond, şi-a propus ca prin acest proiect să promoveze sportul de masă şi mişcarea, în general.

„Am înfiinţat în luna aprilie o asociaţie sportivă, iar mai apoi am obţinut o finanţare de la Consiliului Judeţean prin care vreau să promovez sportul de masă în rândul copiilor din mai multe comune din Sălaj.

Deja am avut acţiuni la mai multe şcoli din mediul rural, am alergat alături de cei mici, am discutat cu ei şi le-am spus despre importanţa mişcării.

„Sălajul în mișcare”. Paula Todoran speră ca în acest fel să poată descoperi şi tinere talente care mai apoi să poată practica atletismul de performanţă

Corpul uman este făcut pentru a fi activ însă, din păcate, nu doar în România, ci la nivel mondial sedentarismul a luat amploare. Asta are efecte negative asupra aspectului fizic şi asupra sănătăţii oamenilor”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Paula Todoran.

Potrivit acesteia, ecoul în rândul copiilor a fost unul foarte bun, motiv pentru care va repeta aceste acţiuni în satele din Sălaj. De asemenea, fosta atletă a remarcat sprijinul pe care l-a primit din partea profesorilor şi al autorităţilor locale în acest proiect.

Paula Todoran speră ca în acest fel să poată descoperi şi tinere talente care mai apoi să poată practica atletismul de performanţă, dând astfel o şansă în plus tinerilor din mediul rural.

Proiectul „Sălajul în mişcare” beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, în cadrul unui program anual de finanţare nerambursabilă pentru activităţi sportive, de tineret şi recreative, de interes judeţean. Agerpres

sursa foto: Facebook / Paula Claudia Todoran, arhivă foto


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Drumarii clujeni au scos utilajele cu lamă. ATENȚIE la polei. La temperaturi scăzute, sarea își pierde efectul asupra zăpezii

Publicat

În cursul dimineții de luni, 6 februarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, anunță Consiliul Județean. Totuși, din cauza căderilor de zăpadă și a temperaturilor de până la -18 grade Celsius înregistrate în timpul nopții, pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

În această dimineață, se acţionează încă cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

Drumarii clujeni au scos utilajele cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Cei șapte copii ai femeii din Apuseni care a murit după ce a născut acasă, preluați de DGASPC Alba. Cel mai mic are doar 4 zile

Publicat

DGASPC Alba a preluat copiii femeii din Munții Apuseni, care a murit la trei zile după ce a născut acasă. 

Este vorba despre cei șase copii mai mari pe care îi avea femeia, urmând ca și nou născutul să fie preluat în sistemul de protecție.

Diretorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea, a declarat pentru Alba24 că situația familială a impus această măsură.

Primăria Scărișoara a anunțat instituția că cei șapte copii au rămas fără sprijin. Cel mai mare dintre ei are 12 ani.

Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia în concubinaj cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă singur de 7 copii, dintre care unul are oar 3…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Val de FRIG peste Cluj, până vineri. GER noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi NEGATIVE

Publicat

Un val de frig a cuprins România, iar meteorologii anunță temeperaturi negative, inclusiv în timpul zilei, până vineri, 10 februarie.

Vremea va fi rece în toate regiunile, inclusiv la Cluj, cu temperaturi maxime preponderent negative, anunță meteorologii.

Val de frig peste Cluj până vineri. Ger noaptea și dimineața. Temperaturile maxime vor fi negative

Astfel, până vineri, va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20 – 18 grade.

Ultimele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Ministerul Educației pregătește legea prin care profesorii nu mai pot face meditații cu elevii de la clasă. Ce sancțiuni riscă

Publicat

invatator

Profesorii nu vor mai putea să-i mediteze pe elevii cărora le predau la clasă, potrivit proiectului de Lege a învățământului preuniversitar, varianta Deca, document obținut pe surse de Edupedu.

De asemenea, cadrele didactice care nu vor respecta această regulă vor putea fi sancţionate disciplinar, în ultimă instanță, chiar cu desfacerea contractului individual de muncă.

Astfel, profesorilor le este interzis să pregătească contra-cost elevii de clasele la care sunt încadrați în anul școlar în curs, scrie Edupedu.ro. De asemnea, la nivelul școlilor urmează să fie constituit Registrul declarațiilor de interese pentru profesori.

„Pentru a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe