Connect with us

Eveniment

Salariile angajaților Consiliului Județean Sălaj cresc cu 15% începând din aprilie

Publicat


Arhivă foto

Consilierii județeni au aprobat joi o hotărâre prin care salariile angajaților din cadrul Consiliului Județean (CJ) Sălaj vor fi majorate cu 15%, începând din luna aprilie.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre supus la vot, din luna noiembrie 2021 până în prezent, nivelul de salarizare al funcţionarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al CJ Sălaj a rămas neschimbat, în vreme ce salariul minim pe economie a ajuns la 3.000 lei, iar rata inflaţiei a fost de aproximativ 15%.

„Luând în considerare cele prezentate, propunem stabilirea salariilor pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Sălaj, începând cu luna aprilie 2023, acesta urmând să beneficieze de o majorare a salariilor de bază cu un procent de 15%”, se arată în documentul menţionat.

Decizia CJ Sălaj a fost criticată de consilierii judeţeni USR, care au solicitat amânarea creşterilor salariale, în contextul deficitului bugetar actual.

„Măririle de salarii fără criterii de performanţă, fără analize serioase de oportunitate, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce, nu ni se par oportune la ora actuală şi par mai degrabă populiste.

Creşterea de-a valma a tuturor salariilor cu 15% înseamnă creşteri de salarii între, aproximativ, 500 şi 2.000 lei, creându-se o şi mai mare discrepanţă între salariile din instituţiile publice”, precizează USR Sălaj, într-o postare pe contul oficial de Facebook.

De altfel, cei doi consilieri USR s-au abţinut de la vot, însă proiectul ce prevede majorările salariale a fost adoptat. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. UPDATE. Canapea în flăcări într-un apartament de pe Calea Mănăștur. 20 de persoane s-au autoevacuat

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit, luni seara, pentru stingerea unui incendiu într-un apartament situat într-un imobil cu funcțiuni mixte, de pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

Citește mai departe

Alba

Controale ANSVSA în Alba și alte 20 de județe din țară. Ce au verificat inspectorii și nereguli constatate

Publicat

Controale ANSVSA în Alba și alte 20 de județe din țară. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) anunță că a desfășurat, în 10 aprilie, o acțiune de verificare a originii și trasabilității peștelui și a produselor din pescuit.

Verificările au avut loc în 22 de județe:

Alba, Bacău, Bihor, municipiul București, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Galați,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Canapea în flăcări într-un apartament de pe Calea Mănăștur. Mai multe persoane s-au autoevacuat

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit, luni seara, pentru stingerea unui incendiu într-un apartament situat într-un imobil cu funcțiuni mixte, de pe Calea Mănăștur din municipiul Cluj-Napoca.

Citește mai departe

Alba

VREMEA până în 28 aprilie, de Florii. De la foarte cald, la frig și ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Publicat

Vremea până în 28 aprilie, de Florii. De la foarte cald, adică temperaturi de peste 30 de grade, vremea se schimbă brusc. Maximele vor scădea la medii de 10-13 grade după 17 aprilie. Sunt așteptate și ploi abundente.

Săptămâna viitoare, vremea se va reîncălzi ușor. Probabilitatea de ploi rămâne ridicată.

De Florii, temperaturile maxime vor fi în jur de 20 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin.

Vremea în Alba în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe