Connect with us

Alba

Salariile bugetarilor cresc cu 10%, de la 1 ianuarie 2023. Demnitarii mai așteaptă. LISTA măsurilor adoptate de Guvern

Publicat


Salariile personalului din sectorul bugetar vor fi majorate cu 10 % începând cu ianuarie 2023, comparativ cu nivelul lunii decembrie 2022, prevede un act normativ aprobat joi de Guvern. Potrivit acestuia, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora vor fi menţinute la nivelul de la finalul acestui an.

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a anunţat ministrul de Finanţe, Adrian Câciu.

„Pe partea de ordonanţă de măsuri fiscal-bugetare, după cum ştiţi, măsurile în domeniul drepturilor salariale pe care le luăm…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un bărbat și o femeie, trimiși în judecată pentru o tâlhărie comisă în toaleta de la Alba Mall. Cum au acționat

Publicat

Două persoane din Alba, un bărbat și o femeie, au fost trimiși în judecată pentru o tâlhărie pe care au comis-o în 2020, într-o toaletă din Alba Mall, din Alba Iulia. 

La mai bine de doi de la comiterea infracțiunii cei doi au fost trimiși în judecată. Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de camere preliminară în data de 26 ianuarie 2023.

Cei doi vor fi judecați pentru o faptă din 5 septembrie 2020. Potrivit motivării instanței, motivare care a devenit publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro:

”- inculpata, în data de 05.09.2020, în jurul orei 12:10, în timp ce se afla în incinta unei toalete din complexul comercial Alba Mall,, împreună cu inculpatul , a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO REPORTAJ ”acasă” la Rubix: Echipa de robotică a Colegiului Național I.M. Clain din Blaj. Cum și-au modificat robotul în 2023

Publicat

Ei sunt Rubix: echipa de robotică a Colegiului Național ”Inochentie Micu Clain” din Blaj. Într-o zi de miercuri, le-am făcut o vizită surpriză, chiar în laboratorul lor de robotică. 

Printre multe cutii cu roți, motoare și alte zeci de piese de plastic sau de metal, la loc de cinste, pe masă din mijlocul încăperii stătea robotul echipei. Robot cu care se pregătesc să participe la campionatul regional din 2023. 

La prima vedere sunt o gașcă de liceeni obișnuiți, dar de fapt sunt mai mult de atât. Sunt elevi de liceu care știu informatică, codare, robotică și inginerie. Este o echipă mare și cei care nu intervin propriu zis la robot se ocupă cu partea de marketing și promovare a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Kaufland construiește un nou hipermarket la Alba Iulia, pe un teren de 22.000 de metri pătrați. Lucrările au început

Publicat

La Alba Iulia au început lucrările de amenajare a terenului pe care urmează să fie ridicat cel de-al doilea hipermarket Kaufland din municipiu. Acesta va avea o suprafață de circa 6.000 mp și va fi construit pe un teren aflat în cartierul Ampoi II, pe strada Tudor Vladimirescu.

Pe terenul în suprafață de peste 22.000 mp vor fi amenajate accese rutiere și pietonale și o parcare cu peste 270 de locuri, dintre care două pentru mașini electrice.

Accesul auto principal se face din strada Tudor Vladimirescu printr-un punct de acces “intrare-iesire” cu lățimea de 7,15 m și un alt punct de “intrare-ieșire” cu lățimea de 7 m. Accesul camioanelor pentru aprovizionare se va face separat de accesul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Proiecte mari la Blaj: Șoseaua ocolitoare la orașului, drum regio pe două benzi până la Teiuș și parcări supraterane

Publicat

Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar a precizat pentru alba24.ro viitoarele proiecte care vor fi derulate în municipiu, în viitorul apropiat. Cel mai importat proiect și cel mai ambițios de altfel este construirea șoselei ocolitoare a Blajului, construcție evaluată la 54 de miloane de euro. 

Valetin Rotar a declarat că proiectul va fi demarat la sfârșitul anului 2023. De asemenea administrația locală mai are în plan anveloparea termică a unor blocuri din oraș, construcția unei noi creșe, și pentru 2024 drumul regio Blaj- Teiuș, care va face legătura cu A10 a mai precizat acesta.

Mai mult de atât, din cauza faptului că s-a numărul de autoturisme s-a mărit în oraș, primăria are în plan…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe