Connect with us

Alba

Salariul minim crește de la 1 ianuarie. O parte din sumă va fi scutită de impozit. Decizie în ședința Consiliul Național Tripartid

Publicat


Salariul minim va crește la 3.000 de lei, din care 200 de lei neimpozibili, a stabilit joi după-amiaza Consiliului Național Tripartid.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc joi, la Palatul Victoria.

În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Mai mulți taximetriști din Alba participă la un protest, la București, împotriva firmelor Uber și Bolt. Ce revendicări au

Publicat

Mai mulți taximetriști din Alba au participat luni, 26 februarie, la un protest în București. Este vorba despre un protest la care au luat parte peste 600 de taximetriști din țară. 

Protestele vor continua și pe 27 și 28 februarie 2024. Taximetriștii protestează față de trasnsportul alternativ, realizat de firme precum Bolt sau Uber. 

Protestul este organizat de Asociația Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bogdan Dobrescu, sportiv din Alba Iulia, pe podium la o importantă competiție de Jiu-Jitsu Brazilian, în Londra

Publicat

Jiu Jitsu la Alba Iulia: Sportivul din Alba Iulia, Bogdan Dobrescu, a participat în weekend-ul ce a trecut, la  o importanță competiție sportivă în Londra. 

Este vorba despre o competiție internațională de jiu-jitsu brazilian, un sport de luptă la sol, foarte complex.

Bogdan a participat la mai multe categorii în competiție unde a reușit mai multe clasări pe podium.


Este vorba despre lupte la sol la categoria ”Gi”, adică…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alegeri Baroul Alba 2024: Cine sunt avocații care candidează pentru funcțiile de conducere

Publicat

Baroul Alba a afișat lista cu candidaturile pentru alegerea organelor de conducere. Alegerile vor avea loc în data de 16 martie. 

Adunarea Generală ordinară a membrilor Baroului Alba se va desfășura sâmbătă, 16 martie 2024, de la ora 09.30, la Sala ”Styl” a Complexului Mercur din Alba Iulia.

La aceeași dată, înaintea ținerii adunării generale a membrilor Baroului Alba, are loc adunarea generală a membrilor Filialei Alba a…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

26 februarie: Ziua ”Carpe Diem”. Ce înseamnă acestă expresie și de ce îți poate schimba viața

Publicat

ziua carpe diem

26 februarie: Ziua ”Carpe Diem”: Expresia „Carpe Diem” este o frază în limba latină care se traduce în limba română ca „Trăiește clipa” sau „Profită de ziua de azi”.

Această expresie a devenit cunoscută datorită poeziei lui Horatius, un poet roman din perioada antică, care a scris: „Carpe diem, quam minimum credula postero”, ceea ce înseamnă „Trăiește clipa, nu te baza pe ziua de mâine”.

Ziua Carpe Diem…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe