Eveniment
Salvamont: 3 turiști morți și 142 de persoane salvate de pe traseele montane în ultimele 48 de ore
Trei turiști au murit și 142 de persoane au solicitat ajutorul salvamontiștilor pentru a fi evacuate de pe traseele montane în ultimele 48 de ore.
În total, salvamontiștii din întreaga țară au avut sâmbătă și duminică 134 de misiuni.
În timpul acestora, au fost salvate 142 de persoane, iar 59 de turiști au ajuns la spital fiind transportați de salvamontiști până la echipele de la ambulanță și SMURD.
De asemenea, salvamontiștii au recuperat din munți trei cadavre care au fost predate IML.
Cele mai multe misiuni au avut loc în zona Sinaia-Predeal-Brașov. În plus, au mai fost primite peste 70 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană.
(sursa: Mediafax)
Citește Romania24.ro pe Google News
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
FOTO-VIDEO: ACCIDENT rutier în Micești. O femeie a rămas încarcerată după ce mașina în care se afla s-a răsturnat
Un accident rutier s-a produs în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 02:00, în cartierul Micești din Alba Iulia. O femeie a rămas încarcerată după ce autoturismul în care se afla s-a răsturnat pe șosea, la ieșirea spre Șard. Până la sosirea forțelor de intervenție, aceasta a fost extrasă din autoturism de către cetățeni.
Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și descarcerare la un accident rutier în cartierul Micești din Alba…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
ROBOȚI gigant în Iulius Parc, în cadrul expoziției „Transform Robots Alive”. LASER tag, trambuline, paintball și alte surprize
14 roboți gigant s-au instalat în Iulius Parc și îi așteaptă pe clujeni să se bucure de o experiență interactivă specială. „Transform Robots Alive” este o expoziție inedită dedicată pasionaților de robotică și…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Orionidele: ploaie de meteoriți vizibilă pe cerul României. Când va avea loc punctul maxim al fenomenului astronomic
Orionidele: ploaie de meteoriți vizibilă pe cerul României. Acest fenomen astronomic are loc anual. Corpul părinte al acestora este Cometa Halley.
Această cometă este una dintre cele mai faimoase. A fost primul obiect căruia i s-a calculat perioada de rotație în jurul Soarelui. A fost descoperită de G. Dorffel, la data de 15 august 1682.
Corpul părinte poartă numele astronomului care a calculat perioada acesteia de rotație în jurul Soarelui, Edmund Halley, potrivit astro-urseanu.ro.
Orionidele: ploaie de…
Citește mai mult pe Alba24.ro