Connect with us

Alba

Sâmbătă, 5 octombrie: „La pas pe Via Transilvanica”, drumeție pe un traseul de 25 de km, pe între Valea Lungă și Blaj

Published

on



Pasionații de drumeție și alergare în natură sunt așteptați sâmbătă, 5 octombrie, pe Via Translivanica, Terra Dacica, pe un segment de drum de aproximativ 25 km, cuprins între Valea Lungă și Valea Vezii – Pădurea Cărbunari (Blaj).

Toți participanții trebuie să ajungă sâmbătă la punctul de start, respectiv în centrul comunei – în zona Căminului Cultural din Valea Lungă, înainte de ora 08:00.

Sosirea este programată la Hodaia lui Make, au transmis  organizatorii, Running & Cycling Club…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Impozitul pentru pensiile mai mici de 3000 de lei a fost eliminat. A intrat în vigoare noul prag de impozitare a pensiilor

Published

on

Impozitul pentru pensiile mai mici de 3000 de lei a fost eliminat. De la 1 octombrie a intrat în vigoare noul prag de impozitare a pensiilor. Mai exact pragul a fost majorat de la 2000 de lei, la 3000 de lei. 

Asta înseamnă că pensiile primite începând cu luna octombrie, care nu ating valoarea de 3.000 lei, vor fi scutite de impozitul pe venit de 10%.

De la 1 octombrie, impozitul va reprezenta 10% din diferenţa ce depăşeşte 3.000 de lei. De exemplu, pentru o pensie de 3.800 de lei, suma impozitată este diferența…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Cum a produs un șofer de 68 de ani din Teiuș un accident rutier pe DN1. O femeie și o minoră au ajuns la spital

Published

on

Un accident care a avut loc luni, 30 septembrie, pe DN1, pe raza județului Alba, a fost anunțat de reprezentanții poliției, o zi mai târziu, pe 1 octombrie, în buletinul de presă. 

Este vorba despre un accident care a avut loc pe DN1, kilometrul 386, în jurul orei 12.00. În urma accidentului o femeie de 60 de ani și o minoră au ajuns la spital. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 30 septembrie 2024, în jurul orei 12.00, pe DN1, la kilometrul 386, un bărbat de 68 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Anul școlar 2024-2025: care este numărul maxim de elevi într-o clasă și în ce condiții poate fi depășit. Reguli din ROFUIP

Published

on

În anul școlar 2024-2025, numărul maxim de elevi într-o clasă poate fi depășit, în anumite condiții. În funcție de caz, aprobarea poate fi solicitate de la inspectoratul școlar sau de la minister.

Condițiile sunt descrise în Noul Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Conform ROFUIP, inspectoratul școlar poate aproba depăşirea efectivului maxim cu cel mult 2 beneficiari peste efectivul maxim. Justificarea trebuie prezentată de consiliului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Prima săptămână din octombrie, dedicată prevenției gripei. De ce este considerată o boală contagioasă cu risc pentru populație

Published

on

Prima săptămână din luna octombrie va fi dedicată prevenţiei gripei, în acest an. Inițiativa a fost concretizată prin Legea 247 din 23 septembrie 2024.

Proiectul de lege pentru instituirea primei săptămâni din luna octombrie ca „Săptămâna prevenţiei gripei în România” a fost depus la Parlament în luna mai 2024. Inițiatorii doresc creșterea gradului de conştientizare asupra gravităţii gripei şi a potenţialelor complicaţii.

Amintesc că, în 2023 şi 2024, Institutul Naţional de Sănătate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement