Connect with us

Eveniment

Sărbătorirea Zilei Drapelului Național: Ceremonial militar și religios la Unitatea Militară 01483 Zalău

Publicat



sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Autoritățile locale și județene au organizat luni un ceremonial militar și religios la Unitatea Militară 01483 Zalău în semn de sărbătorire a Zilei Drapelului Național.

În cadrul ceremoniei, drapelul naţional a fost sfinţit de un sobor de preoţi, a fost sărutat de către oficialităţi, iar mai apoi a fost urcat pe catarg, în acordurile imnului României.

Despre drapelul naţional a vorbit celor prezenţi istoricul Marin Pop, din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, iar prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a adresat un scurt mesaj.

„Drapelul României, prin culorile sale vibrante şi semnificaţiile adânci, este o emblemă a libertăţii, prosperităţii, curajului şi sacrificiului. Este un simbol al identităţii noastre naţionale, care ne uneşte într-o comunitate puternică şi plină de tradiţii.

Sărbătorirea Drapelului României este un prilej de a ne arăta dragostea şi respectul faţă de ţara noastră. Haideţi să ne unim în jurul acestui simbol şi să ne străduim să construim un viitor mai bun pentru noi şi pentru generaţiile viitoare.

Fie ca Drapelul României să fie mereu un far de speranţă şi inspiraţie în călătoria noastră ca naţiune”, a precizat, în cuvântul său, prefectul Dari Toma.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea plutoanelor militare, pe muzica interpretată de Fanfara Promenada a Primăriei Zalău. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Tradiții și obiceiuri de Miercurea Mare. Spălarea picioarelor, trădarea lui Iisus de către Iuda și zi de POST sever

Publicat

Miercurea Mare cade în Săptămâna Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerată una dintre cele mai importante zile din perioada Paștelui. 

În tradiția creștină, Miercurea Mare este asociată cu mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO-VIDEO UPDATE: Accident rutier la Alba Iulia, pe Calea Moților. Două persoane rănite, două mașini avariate

Publicat

Un accident rutier s-a petrecut miercuri, la Alba Iulia, pe Calea Moților.

Două mașini au fost avariate. Două persoane au avut nevoie de asistență medicală.

La fața locului acționează echipaje de poliție, ISU, Ambulanță.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, două persoane au avut nevoie de asistență medicală. Acestea au refuzat transportul la spital.

Din primele date, autoturismul de culoare roșie ar fi intrat în coliziune cu mașina BMW, care era staționată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google…
Citește mai mult pe
Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cât l-a costat pe un bărbat din Alba să fie iertat de mama unui copil pe care l-a bătut. Dosarul penal a fost închis

Publicat

Un bărbat din Alba a scăpat de un dosar penal deschis pentru loviri sau alte violențe, după ce a plătit daune victimei. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani care a bătut un copil de 13 ani. 

Pentru a scăpa de dosarul penal, acesta a plătit o sumă de bani mamei copilului. Cu dovada notarială, mama a mers la instanță și a retras plângerea făcută în numele copilului.

Bărbatul a fost inculpat în dosar pentru o faptă comisă în anul 2022. Un an și jumătate mai târziu, în data de 29 aprilie 2024, dosarul a fost închis, la Judecătoria Blaj.

Fapta…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Garda Cetății Alba Carolina din Alba Iulia și-a reînceput activitatea. Defilare cu soldați și cai în zona turistică

Publicat

Garda Cetății, unul dintre cele mai așteptate evenimente din Cetatea Alba Carolina și-a reînceput activitatea în acest sezon turistic. Miercuri, 1 mai 2024, garda Cetății din Alba Iulia a defilat pe străzile din Cetatea Alba Carolina.

Este vorba despre spectacolul Schimbului de Gardă, care atrage anual la Alba Iulia un număr foarte mare de turiști.

Miercuri, de la ora 12:00, la spectacol au participat 25 de reenactori și patru cai. Aceștia au defilat pe pietonala Mihai Viteazul, între porțile a IV-a și a III-a, cu ceremonial de schimb de gardă la ambele…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe