Connect with us

Eveniment

Sărbătorirea Zilei Drapelului Național: Ceremonial militar și religios la Unitatea Militară 01483 Zalău

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judeţean Sălaj

Autoritățile locale și județene au organizat luni un ceremonial militar și religios la Unitatea Militară 01483 Zalău în semn de sărbătorire a Zilei Drapelului Național.

În cadrul ceremoniei, drapelul naţional a fost sfinţit de un sobor de preoţi, a fost sărutat de către oficialităţi, iar mai apoi a fost urcat pe catarg, în acordurile imnului României.

Despre drapelul naţional a vorbit celor prezenţi istoricul Marin Pop, din cadrul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, iar prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a adresat un scurt mesaj.

„Drapelul României, prin culorile sale vibrante şi semnificaţiile adânci, este o emblemă a libertăţii, prosperităţii, curajului şi sacrificiului. Este un simbol al identităţii noastre naţionale, care ne uneşte într-o comunitate puternică şi plină de tradiţii.

Sărbătorirea Drapelului României este un prilej de a ne arăta dragostea şi respectul faţă de ţara noastră. Haideţi să ne unim în jurul acestui simbol şi să ne străduim să construim un viitor mai bun pentru noi şi pentru generaţiile viitoare.

Fie ca Drapelul României să fie mereu un far de speranţă şi inspiraţie în călătoria noastră ca naţiune”, a precizat, în cuvântul său, prefectul Dari Toma.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea plutoanelor militare, pe muzica interpretată de Fanfara Promenada a Primăriei Zalău. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vânzătoare din Blaj, înșelată de un bărbat prin metoda ”Maradona”. Cum a rămas cu o pagubă de aproape 300 de lei

Publicat

Un bărbat din Călărași a fost reținut de polițiștii din Blaj după ce în urmă cu o lună, a înșelat o vânzătoare prin metoda ”Maradona”. Este vorba despre o metodă clasică de înșelăciune, folosită de escrocii cu experiență. 

Potivit IPJ Alba, la data de 19 septembrie 2023, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 41…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Aiud a fost finalizat. Cum arată și cât a costat

Publicat

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Aiud a fost finalizat. Investiția a fost derulată în cadrul proiectului „Respect pentru bunicii comunității aiudene” și a inclus și înființarea unei cantine sociale și a unei unități de îngrijire la domiciliu.

Recepția la terminarea lucrărilor la obiectivul de investiții „Centru de zi pentru persoane vârstnice” a avut loc miercuri, 20 septembrie.

Potrivit reprezentanților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Ce spune prefectul de Alba despre facturile reduse la energie pentru locuitori din Apuseni și controalele la stații GPL

Publicat

Prefectul Nicolae Albu a explicat, la Radio Alba24, care sunt cele mai importante activități în această perioadă în județul Alba, pentru instituția care o conduce și a detaliat rezultatele unor controale.

Prefectul a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Emil Pojar.

Despre verificările derulate în cadrul campaniei naționale la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează sau comercializează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Copiii sub 14 ani, singurii spectatori ai meciului România – Andorra. UEFA a anunțat sancțiunile după meciul cu Kosovo

Publicat

UEFA a luat o decizie după incidentele de la România – Kosovo 2-0, unde o parte din galerie a afișat un banner pe care a scris Kosovo e Serbia.

Concret UEFA a decis că partida România – Andorra (15 octombrie, 21:45) se va desfășura cu ușile închise, dar pot intra doar copiii sub 14 ani. De asemenea, FRF a primit o amendă de 52.000 de euro.

Comisia de Disciplină a UEFA a deschis o anchetă pentru a analiza incidentele petrecute la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe