Connect with us

Alba

Șase drumuri ce leagă mai multe sate din comuna Mogoș vor fi reabilitate și modernizate. Care este valoarea investiției

Publicat


Șase drumuri în lungime totală de peste 17,8 km, care leagă mai multe sate din comuna Mogoș, vor fi reabilitate și modernizate. Valoarea investiției se ridică la peste 7,3 milioane de lei.

Primăria Mogoș a lansat joi, 16 martie, o licitație pentru reabilitarea și modernizarea a șase drumuri comunale ce fac legătura între satele Mogoș, Mămăligani, Valea Giogești, Valea Cocești, Valea Bârluțești, Poienile Mogoș, Cristești și Valea Mlacii. Drumurile au o lungime totală proiectată de 17.815 m.

Valoarea totală estimată a investiției este de 7.324.498,91 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, drumurile care urmează să fie modernizate…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ploaia de meteori Lyride: Fenomen astronomic spectaculos, pe cerul României, în această noapte

Publicat

Ploaia de meteori Lyride: Fenomen astronomic spectaculos, pe cerul României, în această noapte. Lyridele pot fi observate foarte bine în luna aprilie.

Faza maximă de manifestare a curentului de meteori Lyridele este în noaptea de 21/22 aprilie în acest an, transmite Agerpres.

În fiecare an, începând cu luna aprilie, pe cerul nopţilor încep să-şi facă apariţia ploile de meteori (denumirea ştiinţifică a „stelelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Exponatul lunii aprilie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş, o bijuterie veche de 4.000 de ani

Publicat

Exponatul lunii aprilie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş este un ac cu capul discoidal, o bijuterie veche de 4.000 de ani. Acul a fost descoperit la Sebeş „Podul Pripocului”  într-o aşezare de epoca bronzului aparţinând fazei a II-a a culturii Wietenberg.

Piesa a fost descoperită în anul 1960 în urma cercetărilor întreprinse de muzeul sebeşean, în colaborare cu Institutul de Arheologie din Cluj.

Acul, confecţionat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Taxe și impozite locale 2025 la Aiud. Cât vor plăti locuitorii pentru case, apartamente sau terenuri, anul viitor

Publicat

Primăria Aiud

Taxe și impozite locale 2025 la Aiud. Consilierii locali au aprobat taxele și impozitele locale datorate de persoane fizice și juridice pentru case, apartamente, terenuri, anul viitor.

Acestea sunt indexate (majorate) față de nivelul din 2024, cu 10,4%, adică rata inflației de anul trecut. Nu au fost aplicate majorări suplimentare, potrivit reprezentanților primăriei.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului/taxei pe clădiri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania

Publicat

21 aprilie: Ziua Prieteniei dintre România și Germania. Data de 21 aprilie a fost aleasă pentru instituirea acestei zile, deoarece la această dată a fost semnat în anul 1992 Tratatul între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Legea Nr. 79 privind instituirea acestei aniversări a fost adoptată de Parlamentul României și promulgată pe 4 aprilie anul acesta de către…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe