Connect with us

Eveniment

Scădere uluitoare a numărului de cazuri de gripă sezonieră

Publicat



Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile anunţă 15 cazuri confirmate de gripă în săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie, față de aproape 500 în săptămâna similară a sezonului trecut.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 24.187, cu 39% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (39.657) și cu 12.4% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (27.633), conform Mediafax.

În săptămâna 28 decembrie – 3 ianuarie, au fost raportate la nivel național 15 cazuri de gripă clinică față de 487 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Până la data de 3 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.697.583 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Sursa: Mediafax

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

RECOMANDĂRILE ANPC pentru perioada 1 Mai – Sărbătorile de Paști

Publicat

ANPC are câteva recomandări pentru populație, având în vedere că se apropie sărbătorile pascale și crește consumul de carne de miel, ouă, cozonaci și băuturi alcoolice.

„Pregătirile pentru ziua de 1 Mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

O femeie a fost lovită de mașină, în Baciu

Publicat

O femeie a fost lovită de mașină marți seară, în localitatea Baciu.

Potrivit ISU Cluj, o femeie a fost accidentată marți seară, în localitatea Baciu. La momentul sosirii echipajului de prim ajutor, femeia esra…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Transporturi agabaritice, marți, cu traseu prin Alba. Două camioane de mare tonaj, însoțite ce echipaje de poliție rutieră

Publicat

Marți, 30 aprilie se vor deplasa două transporturi agabaritice, pe un traseu ce include și județul Alba.

Este vorba despre camioane de mare tonaj, ce vor fi însoțite ce echipaje de poliție rutieră.

Centrul InfoTrafic IGPR informează că marți, 30 aprilie, la orele 20.00 și 20.30, se vor deplasa două transporturi agabaritice pe traseul:

  • int. DN 2B – STBZ – DN 2B – DN 2 – DN CB – A 1 – DN 65B – DN 65 – DN 64 – DN 67 – DN 7 – DN 7CC – DN 7 – A 1 – DN 68A – A 1 – PTF Nădlac II.

Acestea sunt formate din camioane cu lungimea de 42…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

INTERVENȚIE chirurgicală intraabdominală complexă prin abord minim invaziv robotic, în premieră la Spitalul Medicover Cluj

Publicat

O nouă șansă la viață pentru un pacient de 61 de ani, prin intervenție chirurgicală oncologică realizată robotic. La Spitalul Medicover Cluj a fost realizată cea mai complexă intervenție chirurgicală intraabdominală din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe