Connect with us

Eveniment

Scandal cu cuțite într-un bloc de lângă Orăștie. Doi bărbați au ajuns la spital după ce au fost atacați în propria locuință

Publicat


Poliţia din Orăştie a intervenit, duminică seara, la un scandal izbucnit între mai multe persoane, într-un bloc de locuinţe din satul Pricaz, comuna Turdaş, localitate aflată în apropiere de Orăștie.

Potrivit IPJ Hunedoara, duminică, în jurul orei 20:20, Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată cu privire la faptul că într-un bloc de locuințe din satul Pricaz, comuna Turdaș, a avut loc un scandal în care au fost implicate mai multe persoane.

”Ca urmare a sesizării, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, care au aplanat conflictul și au demarat primele cercetări.

Polițiștii sosiți la fața locului au identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Turdas, care a declarat faptul că trei bărbați au pătruns în apartamentul în care acesta locuiește.

Aceștia i-au pulverizat în față spray iritant-lacrimogen, apoi unul dintre cei trei bărbați (in vârstă de 42 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice) l-a lovit pe el și pe alti doi dintre locatarii respectivului apartament (doi bărbați, în vârstă de 41 și 47 de ani).

Două victime transportate la spital

Doua dintre victime, în vârstă de 41 si 47 de ani, care prezentau urme ale unei agresiuni prin taiere,  au fost transportate la UPU Orăștie, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Cei trei prezumtivi autori ai agresiunii (bărbatul în vârstă de 42 de ani și alți doi, în vârstă de 32 și de 30 de ani) au fost identificati de polițiști și conduși la sediul Poliției, pentru audieri.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugere.

”Cercetările continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Orăștie, în vederea stabilirii circumstanțelor in care s-au produs faptele și a luării măsurilor legale față de cei trei” a informat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Dosar penal pentru amenințare, la Aiud. Polițiștii au emis ordin de protecție

Publicat

Un bărbat din Aiud s-a ales cu dosar penal, soția sa acuzându-l că a amenințat-o cu moartea. Polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

Potrivit IPJ Alba, joi, polițiștii din Aiud au fost sesizați, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu moartea de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 63 de ani, din Aiud, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioada de 5 zile.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

REZULTATE finale ADMITERE școli MAI 2021: LISTELE cu candidați și punctajele acestora, publicate de școli de poliție și pompieri

Publicat

Au fost publicate primele liste cu rezultate finale, după încheierea probelor la admiterea în școlile MAI 2021.

Mai  jos, rezultate finale la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea și Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Materialul va fi actualizat cu celelalte liste cu rezultatele finale ale candidaților, pe măsură ce școlile le vor face publice.

În total, au fost scoase la concurs 2.403 locuri repartizate astfel:

– 1.483 locuri specializare agent de poliţie;
– 220 locuri specializare agent de poliţie de frontieră;
– 400 locuri specializare subofiţer de jandarmerie;
– 278 locuri specializare subofiţer de pompieri şi protecţie civilă;
– 22 locuri specializare maistru militar auto.

REZULTATE finale ADMITERE școli MAI 2021:

Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – liste rezultate finale candidați:

Lista rezultate finale locuri comune Cluj

Lista rezultate finale locuri minorități Cluj

Lista rezultate finale locuri romi Cluj

Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – liste rezultate finale…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Ministrul de Interne: În noaptea de Înviere pot circula doar cei care participă la slujbele religioase. Ceilalți să rămână acasă

Publicat

Ministrul de Interne spune că în noaptea de Înviere pot circula în afara domiciliului doar persoanele care participă la slujbele religioase, iar ceilalți ar trebui să rămână acasă.

„Circulația în timpul nopții este permisă în noaptea de 1 spre 2 mai, între orele 22.00 și 05.00, magazinele vor rămâne deschise până la 20.00 și în Vinerea Mare.

Sunt convins că în noaptea de Înviere, milioanele de credincioși vor da dovadă de echilibru și simț civic crescut, comportamentul fiecăruia fiind decisiv în lupta contra pandemiei.

Vezi și DOCUMENTE: MODELE DE DECLARAȚIE pe propria răspundere și ADEVERINȚĂ de la angajator

În noaptea de 1 spre 2 mai, circulația persoanelor e permisă doar pentru participanții la slujbele religioase.

Subliniez asta pentru a-i ruga pe toți cetățenii care nu participă la slujbă să rămână acasă. Chiar nu vor avea ce alte activități să desfășoare alta decât participarea la slujba religioasă.

Stațiunile de pe litoral și cele montane vor fi deschise cu respectarea tuturor regulilor, cu maxim 70% capacitate de cazare”, a spus Lucian Bode, vineri, într-o conferință de presă.

sursă: digi24.ro

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

CNAS: Noi servicii medicale și mai multe consultații la domiciliu. Condiții pentru contractul-cadru 2021-2022. Proiect

Publicat

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat vineri proiectul de ordin pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-Cadru pentru anii 2021 – 2022.

Propunerile proiectului de norme sunt în acord cu principiile enunțate la publicarea Contractului-Cadru, care au ca principal scop asigurarea unui acces mai bun la serviciile medicale de prevenție, precum și la serviciile medicale necesare pentru diagnosticarea, tratamentul și monitorizarea afecțiunilor, potrivit CNAS.

Proiectul vizează intervenții principale în următoarele direcții:

  • Întărirea activității de prevenție în asistența medicală primară, în special pentru adulții asimptomatici cu vârsta de peste 40 de ani, pentru care se acordă un pachet comprehensiv  de prevenție, care cuprinde până la trei consultații pentru evaluarea riscului, intervenția asupra componentelor modificabile ale acestuia, respectiv monitorizarea pacienților.
  • Introducerea unor servicii adiționale noi care pot fi acordate de medicul de familie, conform curriculei de pregătire: spirometrie, măsurare ambulatorie a tensiunii arteriale timp de 24 de ore, măsurarea indicelui de presiune gleznă-braț.
  • Creșterea numărului de consultații la domiciliu acordate de către medicul…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe