Connect with us

Eveniment

Scena – în pandemie/ 'Adaptarea' – cuvântul de ordine pentru actorii Teatrului 'Sică Alexandrescu' din Braşov

Publicat


”Adaptare” a fost cuvântul de ordine pentru echipa Teatrului Dramatic „Sică Alexandrescu” din Braşov anul trecut, în contextul pandemiei de COVID-19.

„În contextul general al pandemiei de COVID-19 şi în condiţiile suspendării temporare a activităţii cu publicul, proiectele, planurile şi activităţile propuse şi stabilite pentru anul 2020 nu au putut fi în totalitate îndeplinite, însă adaptarea, reorganizarea şi restructurarea proiectelor au fost realizate cu maximum de eficienţă”, a precizat secretarul literar al instituţiei braşovene de cultură, Diana Flavia Stegaru.

Actorii Dramaticului braşovean au continuat, în 2020, să aducă publicului o serie de premiere, chiar dacă spectacolele au putut fi vizionate online ori, graţie proiectului derulat împreună cu Muzeul Judeţean de Istorie, în Bastionul Ţesătorilor din Braşov, pe durata stagiunii de vară – iulie-septembrie -, care, sub sloganul ‘Dacă vă place arta, puteţi să ne priviţi de sus!’, a readus etajele curţii interioare a monumentului istoric în aria evenimentelor culturale, oferind spectatorilor posibilitatea să urmărească reprezentaţiile de muzică, teatru sau film.

 

Foto: (c)  BOGDAN BARBULESCU (C) / AGERPRES FOTO

 

„În ceea ce priveşte lansarea de noi spectacole, Teatrul se poate mândri cu prima premieră difuzată live pe o platformă de profil: mySTAGE.ro, unde spectatorii iubitori de cultură au putut viziona ‘Electronic City’, un spectacol postmodernist, cu accente dramatice, o poveste de dragoste din era globalizării – octombrie 2020”, a precizat secretarul literar al Teatrului „Sică Alexandrescu”.

La capitolul proiecte anulate, în luna aprilie 2020, Teatrul „Sică Alexandrescu” a fost selectat în cadrul Festivalului „Csokonai”, din Ungaria, cu spectacolul „Portugalia” (autor Zoltan Egressy), însă pandemia a disipat posibilitatea şi oportunitatea participării, evenimentul fiind anulat, a menţionat Diana Stegaru.

 

Foto: (c)  CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

 

Însă actorii Dramaticului braşovean au participat, în septembrie, la Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi, chiar dacă, de data aceasta, contactul cu publicul nu a fost unul „faţă în faţă”. Ei au fost prezenţi cu spectacolul „Cu inima în pungă” (autor John Cariani), care, în anul 2014, în cadrul acestui eveniment cultural, a obţinut trei premii: Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru regie – Adrian Incenzan şi Premiul pentru cea mai bună interpretare a unui rol secundar feminin – Bianca Zurovski.

Actorii teatrului au participat, totodată, la o serie de evenimente în Braşov, precum cel dedicat Zilei Limbii Române (organizator: Uniunea Scriitorilor, Filiala Braşov) cu un recital al lui George Custură; la lansarea cărţii „Balada” de Adrian Lesenciuc sau cel realizat în parteneriat cu Asociaţia Culturală Artessentia – „o colaborare legată cu panglica roşie a sacrificiului, a martirului întru credinţă şi neam: Constantin Brâncoveanu cel Sfânt”, în reprezentarea sculptorului Liviu Mocan şi în reprezentaţia de pe scena teatrului, care a cuprins expoziţii de sculptură şi un one man show, „Dosarul Brâncoveanu”, susţinut la Teatrul „Sică Alexandrescu”, în octombrie anul trecut. AGERPRES/(AS – autor: Diana Dumitru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)

 

Sursa foto: Teatrul Sica Alexandrescu Brasov / Facebook

 

Citeşte şi:

 

* Scena – în pandemie/ Managerul Ateneului din Iaşi: A-i priva de cultură pe oameni înseamnă o ‘îmbolnăvire’ a sufletului

 

* Scena – în pandemie/Mihaela Rus (Teatrul ‘Toma Caragiu’ Ploieşti): 2020 – un atelier de emoţii noi pentru actori 

 

* Scena – în pandemie/Constantin Chiriac (Teatrul ‘Radu Stanca’ Sibiu): Actorii noştri au învăţat ce înseamnă arta de a dărui 

 

* Scena – în pandemie/Sălaj: Festivalul ‘Curtea artiştilor’ îşi diversifică spectacolele; Organizator: Avem în vedere artiştii independenţi 

 

* VIDEO Scena – în pandemie/Directorul Teatrului Dramatic Galaţi: După un an năucitor, privim 2021 cu ceva mai mult optimism

 

* Scena – în pandemie/ Oltiţa Cîntec (Teatrul ‘Luceafărul’ Iaşi): Pentru arta teatrală, 2020 a însemnat reinventare 

 

* Scena – în pandemie/Ada Hausvater (TNTm): ‘Teatrul trăieşte!’ – mesajul cel mai important pe care am vrut să îl transmitem 

 

* Scena – în pandemie/Directorul Teatrului ‘Eminescu’ Botoşani: Imposibilitatea de a juca pentru români în Republica Moldova şi Ucraina – principala ‘suferinţă’ 

 

* Scena – în pandemie/Cristian Rudic (ONRT): Opera se bazează pe apropiere socială; emoţia artistului se combină cu cea a publicului
sursa: Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș: Activități de grădinărit și învățare practică

Publicat

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Copiii s-au implicat în activități de grădinărit și au învățat practic din ce este compus solul. 

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” Sebeș au realizat un proiect inedit numit „Grădina Comunitară”, în care fiecare s-a implicat în aranjament și design ambiental.

Prima activitate a constat în reconstituirea într-un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cum a început să joace șah Vlad Stan, micul șahist din Câmpeni. A fost surpriza Campionatului Național de ”Dezlegări”

Publicat

Pe o tablă de șah, în studioul alba24.ro, Vlad Stan a rezolvat un studiu la șah-dezlegări. Și-a sacrificat toate piesele de pe tablă pentru a duce regele într-o poziție în care nu poate fi mutat. Un studiu simplu din câte se pare pentru un șahist, doar că Vlad are șapte ani. 

Are șapte ani este în clasa I, elev în Câmpeni și mai nou, medaliat cu aur la Campionatul Național de Șah pentru juniori. A obținut medalia de aur la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fermele mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme europene. Măsură în Parlamentul UE

Publicat

Fermele mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme europene. Măsura, aprobată de parlamentarii europeni, mai trebuie să treacă de Comisie, însă aceasta va fi o formatitate pentru că există un consens pe ea. 

Parlamentarii europeni au aprobat o revizuire a politicii agricole comune (PAC) pentru a uşura sarcina administrativă pentru fermierii din UE.

La vot au fost 425 voturi „pentru”, 130…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Accident într-un sens giratoriu din Alba Iulia. Două mașini implicate: una s-a oprit în cărămizi

Publicat

Un accident de circulație s-a produs miercuri, în jurul orei 20:00, în Alba Iulia. Două mașini s-au tamponat în sensul giratoriu de la intersecția Străzii Moților cu Strada Doinei. 

Una dintre mașini s-a oprit în cărămizile din mijlocul sensului giratoriu.

Potrivit unui cititor Alba24, traficul a fost perturbat pentru o perioadă de timp, însă a fost reluat rapid.

Nu s-au înregistrat victime, însă mașinile au suferit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe