Connect with us

Alba

Scenariile prin care sălile de spectacole și cinematografele se pot deschide din 1 iunie 2021. Condițiile de acces la evenimente

Publicat


Ministerul Culturi a publicat propunerile cu măsurile și regulile care vor trebui respectate pentru deschiderea cinematografelor și  sălilor de spectacole din spații închise de la 1 iunie 2021.

Ministerul Culturii propune două scenarii în care vor fi aplicate măsuri de protecție sanitară. Documentul prevede și reguli pentru desfășurarea evenimentelor din spațiile HORECA.

Scenariile sunt raportate la incidența cazurilor de COVID 19 și reglementează numărul de persoane care pot participa la evenimente/ spectacole.

Măsuri și reguli privind activitățile cultural-creative în spații închise, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Prezentul capitol conține reguli particulare pentru reluarea activităților cultural-creative în spații închise, pe baza legislației și a recomandărilor autorităților publice din România.

Prin spații închise se înțelege atât spațiul convențional în care se pot desfășura spectacole, concerte, proiecții de film, conferințe etc., cât și spațiul neconvențional, cum ar fi hale industriale, săli de sport, holul sau spațiul larg al unei clădiri, cafenele, restaurant etc.

Persoanele care coordonează fiecare producție sunt responsabile de verificarea…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO-VIDEO: Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare, la Catedrala Romano – Catolică din Alba Iulia

Publicat

Unul dintre momentele de la Cina Cea de Taină, când Mântuitorul Iisus Hristos le-a spălat picioarele apostolilor, a fost reprodus în Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia. 

Ritualul reprezintă o lecţie de smerenie, ce simbolizează spălarea de păcate şi, în special, renunţarea la orgoliu şi mândrie.

În acest an, ritualul a avut loc în jurul orei 19:30, în cadrul Liturghiei Cinei cea de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vremea în Alba în weekend 29 – 31 martie: Temperaturi neobișnuite, cu maxime de 27 grade Celsius. Prognoza meteo pe localități

Publicat

primavara vremea flori papadie meteo

Vremea în Alba în weekend 29 – 31 martie 2024: Temperaturi neobișnuite pentru data din calendar. Maximele ating 27 de grade Celsius. Prognoza meteo pe localități. Vreme suprinzătoare în weekend. Vor fi temperaturi de vară, cu maxime ce urcă până la 27 de grade Celsius și minime ce nu scad sub 6 grade.

Ultimele zile ale lunii martie aduc o vreme extrem de călduroasă, cu temperaturi ce se potrivesc mai degrabă sezonului estival….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe