Connect with us

Alba

Schimbarea la față a Abrudului: au început lucrările pe străzile din zona centrală și la Biserica Unitariană.

Publicat



Au început lucrările de transformare a centrului orașului Abrud. Se lucrează la reabilitarea infrastructurii urbane din Piața Eroilor, Piața Cuza Vodă și de pe strada Ion Buteanu. 

Se vor face lucrări de sistematizare verticală, refacerea infrastructurii edilitare, reabilitarea componentelor valoroase, intervenții de peisagistică, dotare și mobilare cu mobilier urban de calitate și accesibilizare pentru persoane cu deficiențe locomotorii.

Circulația va fi deviată. În total, va fi refăcută o suprafață urbană de 8.400 de metri pătrați.

Primarul Cristian Albu spune că la finalul lucrărilor, proiectul ar trebui să reîntregească imaginea…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat: Victorie în instanță pentru PSD la Lopadea Nouă. Pop Ildi va candida și va câștiga alegerile pentru funcția de primar

Publicat

Tribunalul Alba a admis apelul făcut de PSD după ce PNL a contestat candidatura social-democratei Pop Ildi. Astfel, Pop Ildi va candidat pentru funcția de primar al comunei Lopadea Nouă pe lista PSD.

Este în primul rând o victorie a democrației împotriva dictaturii instituite de PNL în Alba. PNL vrea să devină partid unic, partidul-stat, iar în județ să aibă candidați unici, pentru a pune stăpânire pe toate resursele publice.

PNL a vrut să elimine candidatul PSD într-un mod mai puțin ortodox, cu o contestație nefondată, depusă în ultima zi, astfel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, Sebeș 17-19 mai 2024. Program: teatru, concerte, expoziții și comunicări științifice

Publicat

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” 17-19 mai 2024. Evenimentul a ajuns la cea de-a 44-a ediție. 

Fondat în anul 1981 de Achim Mihu, Mircea Tomuș, Gheorghe Maniu, Ion Mărgineanu, onorat de prezența lui Constantin Noica în anul 1984, a lui Nicolae Steinhardt în 1986, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și de la Lancrăm reprezintă o istorie culturală de prețuit în zilele noastre, transmit organizatorii.

Model de stabilitate și de viziune culturală, festivalul creat în jurul personalității lui Lucian Blaga a generat un pol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Marți, 7 mai: Vernisajul expoziției de pictură „Confesiuni cromatice” a pictorului Voicu Preja, la Primăria Sebeș

Publicat

La Primăria municipiului Sebeș va avea loc marți, 7 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja.

Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul acestora:  este o expoziție personală și, în același timp,  aniversară, artistul împlinind de curând o frumoasă vârstă.

Voicu Preja abordează teme diverse, ca portretul, peisajul, scenele de gen și natura statică, manifestând o predilecție către primele două.

Ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi bărbați care au spart Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia vor merge la închisoare. Cât au furat din cutia milei

Publicat

Maigstrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o sentință finală în cazul a doi hoți care au furat din Catedrala Romano Catolică. Este vorba despre doi bărbați care au spart catedrala pentru a fura din cutia milei. 

În data de 30 aprilie 2024, cei doi hoți și-au aflat pedeapsa finală. Mai exact, aceștia au făcut apel la decizia instanței de fond, Judecătoria Alba Iulia. 

Pe lângă catedrala catololică, aceștia au furat și din două căruțe aflate lângă Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Faptele au fost făcute de aceștia la două zile distanță,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe