Connect with us

Alba

Schweighofer a pierdut procesul cu miză de 800.000 de euro, privind un export confiscat de cherestea. Decizia Tribunalului Alba

Published

on



HS Timber, actuala denumire a companiei Schweighofer, a pierdut procesul deschis împotriva Gărzii Forestiere București și IGPR, privind un export de cherestea, în valoare de peste 800 de mii de euro.

Zeci de containere au fost confiscate de autorități în noiembrie 2019, din cauza unor neconcordanțe între declarațiile vamale și avizul de însoțire a mărfii, a scris Rise Project, la momentul respectiv.

Potrivit jurnaliștilor Schweighofer folosea o firmă tampon din grup pentru a vinde cheresteaua în Japonia, Arabia Saudită și Kuwait.

Informația se regăsește și în documentele de la dosar.

Holzindustrie Schweighofer rămâne astfel fără cei 3500 de metri cubi de lemn confiscați la sfârșitul anului 2019.

În noiembrie 2019 Garda Forestieră din București și IGPR au confiscat 68 de containere încărcate cu 3500 de metri cubi de cherestea pentru neconcordanțe între avizele secundare și documentele de export.

Cheresteaua venea, au descoperit jurnaliștii de la Rise Project, din fabricile Schweighofer Sebeș și Suceava și trebuia să ajungă la firme din Japonia, Kuweit și Arabia Saudită, în timp ce în avizele de însoțire a lemnului, destinatar era o firma austriacă.

Austriecii au contestat procesul verbal de contravenție, iar...

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Campioană la 15 ani. Jucătoarea de tenis din Sebeș, Giulia Pienariu, a câștigat un trofeu important la Cluj-Napoca

Published

on

Campioană la 15 ani: Tânăra jucătoare de tenis din Sebeș, Giulia Pienariu, în vârstă de 15 ani, a câștigat un important turneu de tenis desfășurat la Cluj-Napoca. 

Turneul s-a desfășurat în perioada 14-16 septembrie 2024. Giulia Pienaru și-a adjudecat trofeul Marc – Cupa LEVIS automobile, la categoria 18 ani fete.

Din această toamnă, Giulia a început studiile la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, fiind pasionată de limbi străine.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sâmbătă: Alba Iulia City Race 2024. Sute de alergători vor lua startul în cinci curse cu nivel diferit de dificultate. Program

Published

on

Sute de alergători vor lua startul la Alba Iulia City Race, o competiție devenită deja tradiție pentru Cealaltă Capitală. Evenimentu va avea loc în weekend-ul viitor.

Startul se va da sâmbătă, 28 septembrie. Organizatorii au stabilit cinci trasee de alergare, fiecare cu un nivel diferit de dificultate și distanță.

Este vorba despre un traseu de 21 de kilometri, altul de 11 kilometri, o cursă populară de cinci kilometri și una de familie, de doi kilometri și jumătate. De asemenea este disponibil și o cursă...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Colectă pentru sinistrații afectați de inundații, în toate bisericile din Eparhia Alba Iulia

Published

on

Colectă pentru sinistrații afectați de inundații, în toate bisericile din Eparhia Alba Iulia, în perioada 22-30 septembrie.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia au transmis că în toate parohiile eparhiei Alba Iuliei se desfășoară o colectă de bani ”pentru sprijinirea fraților noștri greu încercați de inundațiile devastatoare care au lovit județele Galați și Vaslui”.

Comunicat de presă

”În aceste vremuri de încercare, Biserica își arată, ca întotdeauna, dragostea și grija...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Modificări la certificatele de naștere, căsătorie și deces, din 2025. Actele de stare civilă nu se vor mai completa de mână

Published

on

Certificatele de naștere, de căsătorie și de deces urmează să fie tipărite pe formulare electronice speciale, începând de anul viitor. Astfel, vor fi aplicate schimbări importante în modul de completare a actelor de stare civilă. Acestea nu se vor mai completa de mână, începând din 2025.

Termenul pentru trecerea la un sistem informatizat pentru toate actele de stare civilă, prevăzut inițial pentru data de 24 septembrie 2024, a fost amânat recent pentru 31 martie 2025.

Măsurile sunt prevăzute în...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement